Πρωτάθλημα, μπορείς; Απόδειξέ το

Πρωτάθλημα, μπορείς; Απόδειξέ το

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν απόψε στη Λεωφόρο ένα ντέρμπι αποδείξεων, με τον νικητή να στέλνει... μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι και για τους δύο. Ένας αγώνας αποδείξεων και ξεκαθαρίσματος. Διότι απόψε, αφού θα έχει λήξει το ντέρμπι, θα έχουν «φανερωθεί» πολλά.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απόψε (11/9, 21:30) για το σημαντικότερο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League. Ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο το φετινό είναι διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει ο «πλανήτης» Super League τα τελευταία χρόνια…

Διότι τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι «κιτρινόμαυροι» έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Πιο συγκεκριμένα, στον τίτλο. Μπορεί να μην το «φωνάζουν», ωστόσο στόχος και των δύο για φέτος είναι η επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια μπορεί να βλέπει ρεαλιστικά προς τα εκεί. Η διοίκηση έκανε τις μεταγραφές που ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φέρνοντας στον Σέρβο ποδοσφαιριστές που έχουν ανεβάσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο του ρόστερ.

Σποράρ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Γκάνεα, Λοντίγκιν και φυσικά Μπερνάρντ, ήρθαν στο «τριφύλλι» για να κάνουν τη διαφορά και για να βοηθήσουν σε αυτό το… κάτι παραπάνω που θέλει φέτος ο Παναθηναϊκός ο οποίος έχει και τον «αέρα» της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει εξαιρετικά. Έχει κάνει το 3Χ3 και μάλιστα με πολύ ώριμες και σίγουρες εμφανίσεις. Το πρώτο κρας τεστ ωστόσο το δίνει απόψε στη Λεωφόρο απέναντι στην ΑΕΚ.

Μια ΑΕΚ η οποία έχει επίσης τον ίδιο στόχο. Το πρωτάθλημα. Η περσινή χρονιά ήταν μια από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας της. Παρότι η σεζόν ξεκίνησε με πολλούς στόχους και όνειρα, το τέλος τη βρήκε με έναν καταστροφικό απολογισμό.

Η φετινή χρονιά ωστόσο είναι διαφορετική και σε αυτό «παίζει» μεγάλο ρόλο το ότι η ομάδα επιστρέφει στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η μεγάλη στιγμή που όλοι οι οπαδοί της ΑΕΚ έχει σχεδόν φτάσει, καθώς πλέον απομένουν μονάχα μερικές λεπτομέρειες ώστε η Ένωση να αγωνιστεί στο νέο της «παλάτι», στην OPAP Arena.

Αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ άλλαξε σαρωτικά, σε όλα τα επίπεδα. Νέος προπονητής, νέα στελέχη, νέο οργανόγραμμα και γενικά μία διαφορετική αύρα σε όλους τους τομείς. Ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας και την ευθύνη να την βγάλει από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει, αλλά δεν θα είναι μόνος του καθώς μαζί του έχει φέρει και το εξαμελές team του το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ. Μπρούνο Άλβες και Ράντεκ Κουχάρσκι προστέθηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα ως αθλητικός και τεχνικός διευθυντής αντίστοιχα, με τον Παναγιώτη Κονέ να παραμένει στο δυναμικό του συλλόγου, από τη θέση όμως του εκτελεστικού διευθυντή πλέον.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ ενισχύθηκε σημαντικά, με τον Σιντιμπέ να ολοκληρώνει -όπως όλα δείχνουν- τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «κιτρινόμαυρων» για φέτος. Μέχρι στιγμής η Ένωση έχει κάνει το 2/3, με τον Αλμέιδα να κάνει διαρκώς αλλαγές και να δοκιμάζει διάφορες «συνταγές», ψάχνοντας τον κατάλληλο σχηματισμό.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο. Τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για την ΑΕΚ. Το σίγουρο είναι πως ο νικητής (εφόσον προκύψει) θα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια και θα στείλει παράλληλα… μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ