Γιατί ο Γκατσίνοβιτς είναι το «κλειδί» για το διπλό της ΑΕΚ στο Αγρίνιο…

Γιατί ο Γκατσίνοβιτς είναι το «κλειδί» για το διπλό της ΑΕΚ στο Αγρίνιο…

Δοκιμασία στο Αγρίνιο για την ΑΕΚ, με την απουσία του Γιενς Γιόνσον να δημιουργεί νέα δεδομένα για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ετοιμάζεται να πάρει πάνω του την κατάσταση.

Με δύο νίκες και δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, η ΑΕΚ γνωρίζει καλά πως δεν έχει τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια. Μετά και το αρνητικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, ο Δικέφαλος απέχει έξι πόντους από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τον Παναθηναϊκό. Οπότε, η αποψινή (20:00) επικίνδυνη έξοδος στο Αγρίνιο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον αξιόμαχο Παναιτωλικό, σε μια έδρα, όπου πριν από λίγες μέρες, ο Άρης έφυγε με τρία γκολ στις αποσκευές του. Μόνο εύκολο δε θα είναι το ματς για τους «κιτρινόμαυρους» που καλούνται να πάνε με ηρεμία στη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Κόντρα στα «καναρίνια», ο Ματίας Αλμέιδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιενς Γιόνσον. Μεγάλη η απώλεια για την ΑΕΚ, με τον Δανό χαφ να έχει καταθέσει τα… διαπιστευτήριά του στις πρώτες του εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα. Η απουσία του 29χρονου χαφ δημιουργεί νέα δεδομένα και καθιστά… κλειδί για την εξέλιξη της αναμέτρησης τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Καταλυτικός ο ρόλος του Γκατσίνοβιτς στο αποψινό ματς

«Αν βάλω κάποιον παίκτη σε μια θέση, αυτό σημαίνει ότι το κάνω γιατί το δουλέψαμε. Το κάνω γιατί κάποια στιγμή στο παρελθόν αγωνίστηκε σε αυτή τη θέση. Το κάνω γιατί στον ίδιο αρέσει αυτή η θέση. Ποτέ δεν βάζω παίκτη σε θέση που δεν του αρέσει», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα, με το… καμπανάκι να ηχεί και για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Στις πρώτες αγωνιστικές, ο Αργεντινός τεχνικός έχει επιλέξει να «τραβήξει» στα άκρα τον Σέρβο, χρησιμοποιώντας το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στον χώρο του άξονα. Όμως, το σκηνικό θα αλλάξει στο Αγρίνιο, με την απουσία του Δανού να φέρνει στα χαφ τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού. Η Ενωση «καίγεται» για το τρίποντο, δεν μπορεί να σκέφτεται κανένα άλλο αποτέλεσμα και η μετατόπιση του Γκατσίνοβιτς στον άξονα μόνο καλό θα επιφέρει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα εκτιμά αρκετά τις ικανότητες του Γκατσίνοβιτς, που μπορεί να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο του ζητηθεί. Ωστόσο, είναι δεδομένο και ξεκάθαρο πως η θέση που του αρμόζει και κουμπώνει αρμονικά στο παιχνίδι της ομάδας, είναι στον άξονα.

Ο 27χρονος χαφ διαθέτει ένταση, ταχύτητα, αλλά και αμεσότητα στην πάσα, βελτιώνοντας κατακόρυφα την ποιότητα στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων». Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ, αρκεί να βρίσκεται στην ιδανική του θέση. Εκεί που έκανε τη διαφορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον αποθεώσει.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι ένα… κινητό κομπιούτερ στον αγωνιστικό χώρο. Πολυεργαλείο με όλη τη σημασία της λέξης. Με την ΑΕΚ να αναζητά μόνο το τρίποντο στο Αγρίνιο, ο Σέρβος χαφ είναι απόλυτα ικανός να πάρει στις πλάτες του τον χώρο του κέντρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ