Από τον Αχιλλέα Μπέο στην ΑΕΚ του Τίγρη

Από τον Αχιλλέα Μπέο στην ΑΕΚ του Τίγρη

Τα πάρε-δώσε ανάμεσα σε Βόλο (Μπέο) και ΑΕΚ (Μελισσανίδη) έχουν γίνει συνήθεια τον τελευταίο καιρό...

Τελευταία μέρα των μεταγραφών στην Ελλάδα η χθεσινή και η παρόλο που η ΑΕΚ είχε ενημερώσει πως η απόκτηση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ θα ήταν και η τελευταία για εκείνη στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, την έκανε την έκπληξη της. Και πήρε έναν παίκτη που προοριζόταν για άλλον Δικέφαλο, αλλά είχαμε ανατροπή δεδομένων.

Ο λόγος για τον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος πριν λίγες μέρες βρέθηκε μια… ανάσα από τον ΠΑΟΚ, όμως χθες (15/9) ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η παραχώρηση του από την ΠΑΕ Βόλος στην ΑΕΚ. Βέβαια, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα τον Γενάρη, καθώς μέχρι τότε θα μείνει στους Θεσσαλούς ως δανεικός, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Διαβάστε επίσης: Επέστρεψε για να υπογράψει ο Κασάμι

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ένωση προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική κίνηση, κάνοντας δικό της τον -κατά κοινή ομολογία- δεύτερο καλύτερο παίκτη του Βόλου την περασμένη σεζόν. Και αν υπάρχει κάποιος που αναρωτιέται ποιος ήταν ο πρώτος, ο λόγος για τον Τομ Φαν Βέερτ, που πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Superleague και φέτος πήρε κι αυτός τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα δύο μεγάλα «αστέρια» της ομάδας της Μαγνησίας, που από τα 47 γκολ τα οποία πέτυχε συνολικά την προηγμούμενη χρονιά στο πρωτάθλημα (και πλέι άουτ) τα 22 είχαν έρθει από εκείνους  (δηλαδή σχεδόν το 50%) έγιαν παίκτες της Ένωσης, αφού Δημήτρης Μελισσανίδης και Αχιλλέας Μπέος κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία και να μείνουν αμφότεροι ευχαριστημένοι.

Μάλιστα, για τους λάτρεις της στατιστικής αξίζει να σημειωθεί πως η μεταγραφή του Πάολο Φερνάντες δεν είναι το δεύτερο deal ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά το τρίτο. Και αυτό γιατί πριν από τον Τομ Φαν Βέερτ, έχει προηγηθεί η παραχώρηση του Γεράσιμου Μήτογλου.

Πέρυσι το καλοκαίρι, που οι «κιτρινόμαυροι» βρισκόντουσαν στην αναζήτηση ενός σέντερ μπακ και μάλιστα είχαν καταλήξει στον Δημήτρη Γούτα, άλλαξαν τελικά γνώμη και πήραν τον Έλληνα αμυντικό από τους Θεσσαλούς. Αυτό ήταν το πρώτο deal ανάμεσα σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Αχιλλέα Μπέο.

Πλέον, με έναν ολόκληρο χρόνο να έχει περάσει από εκείνη τη μεταγραφή, τα «πάρε-δώσε» ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει τρια (Μήτογλου, Φερνάντες, Φαν Βέερτ) και ποιός ξέρει. Μπορεί να έπεται και συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ