Βαγγέλης Μαρινάκης: Αποθέωση από Transfermarkt και AS

Βαγγέλης Μαρινάκης: Αποθέωση από Transfermarkt και AS

Το μεγάλα αφιερώματα του Transfermarkt και της «As» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις τεράστιες κινήσεις που έκανε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός «τρέλανε» όλη την Ευρώπη στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, καθώς πραγματοποίησε σπουδαίες κινήσεις.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, με τους ερυθρόλευκους να ολοκληρώνουν δυο «βόμβες» μεγατόνων με τους Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, ενώ απέκτησαν και τον Σεντρίκ Μπακαμπού, και τον Ντιαντιέ Σαμασέκου την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει τα «μάτια» του καρφωμένα στο λιμάνι τις τελευταίες μέρες, με τις τεράστιες μεταγραφές που έγιναν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως κάνουν ειδικές αναφορές στα «μπαμ» των Πειραιωτών, ενώ τόσο το Transfermarkt όσο και η «As» έφτιαξε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις πολλές και σημαντικές μεταγραφές που έκανε το φετινό καλοκαίρι. Η ισπανική ιστοσελίδα κάνει εκτενή αναφορά στην αγάπη του Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό, αλλά και στην μεγάλη επένδυση που έκανε στη Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος, ενώ κάτι αντίστοιχο κάνει και η πιο γνωστή ίσως ποδοσφαιρική ιστοσελίδα παγκοσμίως.

Το απίθανο μεταγραφικό ντεμαράζ του Ολυμπιακού φέτος έχει την υπογραφή του, με την «As» να αναφέρει ότι «έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις σπουδαιότερες κινήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ συνολικά μαζί με την Νότιγχαμ έχει ολοκληρώσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 37 μεταγραφών!»

Τα σούπερ «μπαμ» που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Οι Ισπανοί με αφορμή και την προσθήκη του Χάμες δημιούργησαν αυτό το θέμα για τον ηγέτη της ομάδας, ο οποίος την στην αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ ήταν σε σουίτα στο Καραϊσκάκη, έχοντας δίπλα του δυο θρύλους. Τον Κολομβιανό σούπερ σταρ και τον Μαρσέλο, σε μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου και δεν έχει ξανά υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας για τις μυθικές μεταγραφές που πραγματοποίησε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, είναι «πρώτα οπαδός του Ολυμπιακού και μετά ιδιοκτήτης και από το 2010 έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του για τον σύλλογο.

Τρανή απόδειξη αποτελεί το φετινό καλοκαίρι, όπου έκανε 15 μεταγραφές ξοδεύοντας πολλά χρήματα για να ενισχύσει την ομάδα, προκειμένου να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο ηγέτης του συλλόγου, άλλαξε και προπονητή μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, φέρνοντας τον Κάρλος Κορμπεράν, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά οι τελευταίες εβδομάδες και όλα τα μεταγραφικά «μπαμ» που ολοκλήρωσε».

Την ίδια ώρα μάλιστα, γράφεται πως «ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έχει πραγματοποιήσει και άλλες 22 μεταγραφές φέτος στη Νότιγχαμ, την οποία ανέβασε στην Premier League, ξοδεύοντας περίπου 162.000.000 σε μια μεταγραφική περίοδο».

Η «As» αναφέρεται σε όλες τις κινήσεις του Ολυμπιακού από την αρχή του καλοκαιριού που εντυπωσιάζουν, με ονόματα από το πάνω ράφι, ενώ τονίζεται ότι «το μεγάλο του όνειρο από το 2010 όταν και ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ, είναι να πανηγυρίσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στον Πειραιά, με τη μεγάλη του αγάπη». Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται λέγοντας πως «ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τον Ολυμπιακό, που θέλει να τον βλέπει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και πρωταγωνιστή παντού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φινάλε της η «As» αναφέρει και ότι «είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Capital Maritime & Trading Corporation, ενώ παράλληλα ασχολείται με την πολιτική και αναγνωρίζεται για πολλές φιλανθρωπικές προσπάθειες και δράσεις στην ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του, το Trasfermarkt έχει φτιάξει ένα μεγάλο αφιέρωμα με τίτλο: «Μεταγραφική φρενίτιδα: Νότιγχαμ Φόρεστ και Ολυμπιακός σπάνε ρεκόρ υπό τον ιδιοκτήτη Μαρινάκη» και αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγραψε ιστορία στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο σύλλογος της Premier League έσπασε ρεκόρ μεταγραφών, υπογράφοντας 22 παίκτες αυτό το καλοκαίρι, σπάζοντας ένα βρετανικό ρεκόρ μεταγραφών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 2017 και οδήγησε τον σύλλογο πίσω στην Premier League το 2022, για πρώτη φορά από το 1999. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια απίστευτη εξέλιξη. Η Φόρεστ, όχι μόνο έσπασε τα ρεκόρ όσον αφορά στις υπογραφές παικτών, αλλά και το ποσό των χρημάτων που επένδυσε. Η ομάδα που ανέβηκε στην Premier League έχει ξοδέψει 161,95 εκατομμύρια ευρώ αυτήν την περίοδο για νέους παίκτες ήδη. Μόνο τέσσερις σύλλογοι έχουν ξοδέψει περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι. Ήταν, επίσης, το μεγαλύτερο ποσό που ξόδεψε κάποιος σύλλογος που πήρε άνοδο στην ιστορία!

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η μισή ιστορία. Εκτός από ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Μαρινάκης είναι και πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Ο ελληνικός σύλλογος της Super League υπέγραψε 15 παίκτες αυτό το καλοκαίρι.

Η φρενίτιδα στον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες του ελληνικού παραθύρου ήταν όντως απίστευτη! Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Μαρσέλο, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου Χάμες Ροντρίγκες και ο Κονγκολέζος επιθετικός Σέντρικ Μπακαμπού είναι μόνο τρεις αξιοσημείωτες ελληνικές υπογραφές! Ο σύλλογος προσέλαβε επίσης τον Αμερικανό Ντε Λα Φουέντε, τον επιθετικό μέσο της Κοπεγχάγης Πεπ Μπιέλ.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός ξόδεψε μόλις 16 εκατομμύρια ευρώ σε νέες μεταγραφές! Στο πλαίσιο της Super League, αυτή είναι μια εκπληκτική επένδυση. Συγκριτικά, ο δεύτερος μεγαλύτερος (σε μεταγραφές) ΠΑΟΚ ξόδεψε λιγότερο από το μισό (5,98 εκατ. ευρώ) σε νέους παίκτες.

Αυτή τη στιγμή, η αξία της ομάδας του Ολυμπιακού είναι 144,8 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ είναι δεύτερη με αξία μόλις 54,55 εκατ. ευρώ».

Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι

Μαρσέλο
Χάμες Ροντρίγκες
Σίμε Βρσάλικο
Σεντρίκ Μπακαμπού
Ντιαντιέ Σαμασέκου
Πεπ Μπιέλ
Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ
Ουί-Τζο Χουάνγκ
Γκονζάλο Άβιλα
Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε
Τζος Μπόουλερ
Παναγιώτης Ρέτσος
Αμπουμπακάρ Καμαρά
Φίλιπ Ζινκερνάνγκελ
Ντορόν Λάιντνερ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ