Το deja vu της ΑΕΚ και η εικόνα στο χορτάρι

Το deja vu της ΑΕΚ και η εικόνα στο χορτάρι

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές δεν αποτυπώνουν την αλήθεια για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Εννιά βαθμοί είναι η συγκομιδή της ΑΕΚ μετά από τις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Super League. Τρεις νίκες και δύο ήττες. Δεν τη λες και ικανοποιητική. Όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα της νέας σεζόν δύσκολα θα υπήρξε οπαδός της Ένωσης ή και άνθρωπος της ομάδας που δεν θα σκέφτηκε πως είναι… λουκούμι για τέσσερις νίκες και ό,τι προκύψει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά.

Η γκέλα με τον Βόλο και η ήττα στη Λεωφόρο έφεραν τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένα πολύ κομβικό παιχνίδι κόντρα σε μία καλή ομάδα η οποία έχει ήδη κάνει τις ζημιές της φέτος. Η ΑΕΚ δεν είχε περιθώρια για τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη, ώστε να πάει με ηρεμία στη διακοπή και να μπει με καλή ψυχολογία στο νέο της γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ο Αντετοκούνμπο, ο Ιτούδης και το πλάνο… 2024 της Εθνικής

Με την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να πάρει το διπλό κόντρα στον Παναιτωλικό και να παραμείνει στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Εκτός από το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, αυτό που ικανοποίησε ήταν η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Κυριαρχική, πειστική και βελτιωμένη, δείχνοντας πρόοδο σε σχέση με το τελευταίο της παιχνίδι.

Οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια

Κοιτάζοντας κάποιος τη βαθμολογία βέβαια, δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως η ΑΕΚ έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα σε αυτά τα πέντε ματς, με εκείνα που είχε πέρσι κόντρα στους ίδιους αντιπάλους και στις ίδιες έδρες. Νίκη με 3-0 στη Λαμία φέτος, 2-0 πέρσι. Ήττα με 0-1 από τον Βόλο φέτος, 1-2 πέρσι. Νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα φέτος, 2-0 και πέρσι. Ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό φέτος, 3-0 πέρσι και νίκη με 2-0 στο Αγρίνιο φέτος, 3-1 πέρσι.

Όσο για τη βαθμολογία, πέρσι η ΑΕΚ είχε έναν βαθμό παραπάνω μετά την πέμπτη αγωνιστική και ήταν μόλις στο -2 από την κορυφή. Πέρα όμως από τα στατιστικά που μπορεί να λένε πολλά, μπορεί και τίποτα, η μεγάλη διαφορά φέτος, είναι η εικόνα της ομάδας στο χορτάρι. Κατ’ αρχάς, πέρσι η ΑΕΚ άλλαξε προπονητή μετά την πέμπτη αγωνιστική και εκείνο το διπλό στο Αγρίνιο. Φέτος αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Αντίθετα, ο Αλμέιδα δείχνει να πατάει γερά στα πόδια του και με τη δουλειά του να έχει κερδίσει άπαντες στην ομάδα. Από την πρώτη μέχρι και την πέμπτη στροφή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει παρουσιάσει μία σαφή βελτίωση και αν δεν υπήρχε ο Καμπάκοφ, θα μπορούσε να ήταν ακόμη και στην πρώτη θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό. Όπως και να έχει όμως, αυτό που παρουσιάζει η Ένωση εντός των τεσσάρων γραμμών, δεν έχει καμία σχέση με όσα βλέπαμε πέρσι.

Η μεγάλη διαφορά με πέρσι και τα προσεχώς

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ σε πέντε ματς και τα δύο από αυτά με πέναλτι. Είναι κυρίως το ότι δεν δέχεται φάσεις με τη συχνότητα που αυτό συνέβαινε μέχρι πέρσι. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στη Λεωφόρο όπου κινδύνεψε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Αλμέιδα επέλεξε να παίξει φουλ επιθετικά, χωρίς ουσιαστικά να έχει χαφ μέσα στο γήπεδο, και το πρώτο της μισάωρο στη Λαμία, η ΑΕΚ δεν δέχεται καθαρές φάσεις.

Έχασε από τον Βόλο στη μοναδική ευκαιρία της ομάδας της Μαγνησίας, από τον ΠΑΣ δεν δέχτηκε φάση και με τον Παναιτωλικό κινδύνεψε… 1,5 φορά. Δεν γίνεται και να μην δεχτείς φάσεις, παίζει και ο αντίπαλος. Όμως και στα πέντε αυτά ματς δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η ΑΕΚ έχει δεχτεί όσες φάσεις της έκανε πέρσι στο πρώτο μισάωρο ο Ιωνικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Και ακόμα ο Αλμέιδα δεν είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Ο Μουκουντί που αποκτήθηκε για βασικός μπήκε μόλις τώρα και αυτό αναγκαστικά, δείχνοντας με το… καλησπέρα ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ μετά τη διακοπή έρχεται και ο Σιντιμπέ για να αλλάξει κατά τα 3/4 την άμυνα της ΑΕΚ. Όλα αυτά λοιπόν είναι λόγοι για να αισιοδοξεί ο Αργεντινός τεχνικός αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ πως τα καλύτερα είναι μπροστά. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ