Το σχέδιο Μαρινάκη και το καρέ υλοποίησης του πλάνου «ολική επαναφορά» στον Ολυμπιακό

Το σχέδιο Μαρινάκη και το καρέ υλοποίησης του πλάνου «ολική επαναφορά» στον Ολυμπιακό

Το ισχυρό καρέ που εμπιστεύθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλάζει τα πάντα. Η επιστροφή του Μίτσελ, η ενεργοποίηση του έμπειρου Ανιγκό, ο διευρυμένος ρόλος Καρεμπέ, Αβραάμ.

Η επόμενη ημέρα έφτασε. Ο Ολυμπιακός γύρισε σελίδα. Επίσημα. Και ανεπιστρεπτί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να αλλάξει την κατάσταση. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην αλλαγή προπονητή. Το ποδόσφαιρο, εξάλλου, δεν είναι one man show. Είτε αυτό αφορά στον προπονητή είτε στους ποδοσφαιριστές, είτε στα υπόλοιπα πρόσωπα. Οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο έρχονται όταν σχηματίζονται καλές ομάδες. Για αυτόν τον λόγο η απόφαση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ήταν να σχηματιστεί μια τέτοια ομάδα γύρω από τον Μίτσελ και γύρω από την ομάδα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λοιπόν, γύρω από τον Μίτσελ επέλεξε να βάλει τρία πρόσωπα για να κάνουν όλες τις υπόλοιπες δουλειές. Ο Κριστιάν Καρεμπέ παραμένει στη θέση του αθλητικού διευθυντή, με σκοπό να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθάει παίκτες, προπονητή και διοίκηση, σε κάθε ζήτημα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παραμένει γενικός αρχηγός, με αρμοδιότητες που άπτονται του αγωνιστικού τμήματος, των αποδυτηρίων, αλλά και των σχέσεων μεταξύ όλων των μερών. Αυτός που ξέρει περισσότερο… Ολυμπιακό από όλους. Ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου, το οποίο προορίζεται να αναβαθμίζεται διαρκώς.

Σε αυτή τη δυάδα στελεχών, εντάχθηκε και ο Ζοσέ Ανιγκό. Ο επί 14 χρόνια απόλυτος κουμανταδόρος της Μαρσέιγ. Ένα πρόσωπο με εμπειρία, σεβάσμιο στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με γνώσεις και διασυνδέσεις παντού, με ανθρώπους σε όλες τις σημαντικές αγορές. Αλλά και με προφίλ σκληρό, άτεγκτο. Ένα πρόσωπο που αναβαθμίζεται για να προσφέρει λύσεις στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού, στην αναβάθμιση του σκάουτινγκ, στις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, αλλά και στον… έλεγχο της γαλλόφωνης παροικίας του Ρέντη. Που είναι και η ισχυρότερη όλων. Με τον Ανιγκό να θεωρείται ο ιδανικός για να κρατήσει τις ισορροπίες και να φέρει… ηρεμία όταν τα πράγματα πάνε να ξεφύγουν. Μην ξεχνάμε ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχουν τη δική του «σφραγίδα». Καθώς ο ίδιος έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόκτησή τους.

Η πρόσληψη του Μίτσελ, η περαιτέρω ενεργοποίηση των Καρεμπέ, Αβραάμ, αλλά και η τοποθέτηση του Ανιγκό στην εμπροσθοφυλακή αποτελεί μέρος του σχεδίου της ολικής επαναφοράς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε φέτος μια ακόμη τεράστια επένδυση. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ελίτ. Για να μπει, λοιπόν, η ομάδα στις σωστές ράγες και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα που συνάδουν με το ταλέντο και την ποιότητα του συνόλου, το καρέ των στελεχών θα αναλάβει δράση. Και η αλήθεια είναι ότι έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Είναι σαφές ότι η αλλαγή προπονητή δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη από μόνη της. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εάν και οι ποδοσφαιριστές δεν αλλάξουν νοοτροπία, εάν δεν πάψουν να… παραιτούνται στη διάρκεια των αγώνων, εάν δεν σταματήσουν να έχουν αυτές τις ακραίες ψυχολογικές και αγωνιστικές μεταπτώσεις ακόμη και μέσα σε ένα 90λεπτο, λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο κάθε προπονητής. Ο Μίτσελ έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να αλλάξει όλες τις κακές συνήθειες. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Και κυρίως γνώση του αντικειμένου. Την οποία όλοι οι παραπάνω διαθέτουν σε υπερθετικό βαθμό.

Βεβαίως, ούτε αυτή η ομάδα προπονητή/στελεχών είναι μόνη της. Από πάνω τους υπάρχει η προστατευτική ομπρέλα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο πλευρό τους και τα μέλη της διοίκησης (Γιάννης Βρέντζος, Κώστας Καραπαπάς) που όλο αυτό το διάστημα τρέχουν τα θέματα της ομάδας. Διότι, επαναλαμβάνουμε, η «ολική επαναφορά» δεν είναι δουλειά ενός. Είναι συλλογική υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ