Γιακουμάκης : «Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

Γιακουμάκης : «Μόνο νίκες μέχρι το τέλος»

Ο νεαρός στράικερ της ΑΕΚ μίλησε στη Nova κι επισήμανε πως οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πετύχουν τέσσερις νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σταθερή στους στόχους της πρέπει να παραμείνει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Γιώργο Γιακουμάκη, προσπαθώντας να κλείσει τη σεζόν μόνο με νίκες. Αφού όπως τόνισε στη ΝΟVA ο φορ της Ένωσης, ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και η χρονιά περιλαμβάνει αρκετά και σημαντικά παιχνίδια.

Αναλυτικά:

Για το ματς κόντρα στο Πλατανιά: «Είναι περίεργα τα συναισθήματα. Ξεκάθαρα ο στόχος είναι η νίκη. Με στενοχωρεί που ο Πλατανιάς θα βρίσκεται στην Β εθνική μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα μου, όμως, είναι η ΑΕΚ, θέλουμε να κερδίσουμε και μόνο αυτό θα με κάνει χαρούμενο».

Για τον στόχο της συνέχειας: «Θέλουμε να κερδίσουμε και στις τέσσερις αγωνιστικές. Έχουν μείνει λίγα ματς, αν κερδίσουμε τον Πλατανιά θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο».

Για το ότι τα ματς που ακολουθούν είναι κόντρα σε ομάδες που καίγονται για βαθμούς: «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε ματς, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε στόχος, ότι βοηθήσαμε κάποια ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μας και να πάρουμε τον τίτλο».

Για το αν υπήρξε στιγμή που σκέφτηκαν ότι το πήραν το πρωτάθλημα: «Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος νιώθαμε ότι ήμασταν πολύ κοντά. Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα στο Καραϊσκάκη και ακολούθησε αυτό έγινε με τον ΠΑΟΚ. Περιμέναμε την τιμωρία του ΠΑΟΚ που ήταν αναμενόμενη. Ακόμα και τώρα δεν το θεωρούμε δεδομένο, μέχρι να κλειδώσει και μαθηματικά. Για αυτό θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε ματς μέχρι το τέλος. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς από κάθε ματς».

Για το αν θεωρεί καθοριστικό το γκολ που πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, θα το χαρακτήριζα απλά ταν σημαντικό. Από κει και πέρα, υπήρξαν κι άλλα καθοριστικά γκολ, που μας έφεραν σε αυτή τη θέση».

Για το δέσιμο της ομάδας: «Το καλοκαίρι πριν έρθω στην ΑΕΚ μου έλεγαν ότι σε μια μεγάλη ομάδα δεν το κλίμα δεν θα είναι όπως στον Πλατανιά, όπου ήμασταν δεμένοι γιατί ο στόχος μας ήταν η παραμονή. Μου είχαν πει να προσέχω και ήμουν μαζεμένος. Από το κλίμα που αντιμετώπισα στην προετοιμασία κατάλαβα ότι ήταν καλύτερα ακόμα και από τον Πλατανιά. Όταν έχεις τόσο μεγάλους στόχους, πρέπει να είναι καλό το κλίμα. Όταν θα έρθουν οι στραβές πρέπει να είναι ενωμένοι οι παίκτες. Το κλίμα είναι φοβερό και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην φετινή μας πορεία».

Για τον τραυματισμό του Πάρη Μπάμπη: «Μιλήσαμε με τον Πάρη. Το έχω περάσει κι εγώ αυτό και μάλιστα στην ίδια ηλικία. Όταν τον είδα κάτω, στενοχωρήθηκα διπλά, γιατί σκέφτηκα τον εαυτό μου στην ίδια θέση και τα συναισθήματα που είχα νιώσει. Του είπα ότι δεν είναι τίποτα και πραγματικά δεν είναι. Του εύχομαι περαστικά και να επιστρέψει γρήγορα».

Για το γκολ του Αραούχο, για το οποίο βραβεύτηκε σήμερα: «Κλασικό, “σεντερφορίσιο” γκολ. Έχει βάλει παρόμοιο γκολ και άλλη φορά. Τα πιο ωραία γκολ τα βάζουμε με το κακό μας πόδι. Δίκαια ψηφίστηκε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, έπιασε φοβερό σουτ. Συγχαρητήρια».

Για το αν συζήτησαν για το Ρεάλ-Γιουβέντους: «Όλα τα συζητάμε στα αποδυτήρια, ειδικά τις αμφισβητούμενες φάσεις. Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε για το αν ήταν πέναλτι. Κανείς δεν περίμενε τι θα γινόταν σε αυτό το παιχνίδι».

Για το κρύο αίμα που έδειξε να έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την εκτέλεση του πέναλτι: «Πρέπει να είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο για να αποβάλεις το άγχος. Είναι εντελώς τελευταία στιγμή, μπορεί να κριθεί ακόμα και ο τίτλος από αυτό. Με την εκτέλεση που έκανε έδειξε πως ήταν ψυχρός, δεν είχε καθόλου άγχος, φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία όσα έχει κάνει».

Για το Μπαρτσελόνα-Ρόμα: «Όταν ένας Έλληνας δίνει πρόκριση κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τι μπορείς να πεις. Μόνο περηφάνια».

Για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Champions League: «Είμαι υποστηρικτής της Ρεάλ, νομίζω αυτή θα το κατακτήσει. Η Λίβερπουλ είναι η έκπληξη. Επιθετικά νομίζω είναι πολύ καλή, αλλά κόντρα σε μια ομάδα σαν την Ρεάλ θα έχει αμυντικά θέματα»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ