Η βραδιά που η ΑΕΚ ξαναγεννήθηκε (vids)

Η βραδιά που η ΑΕΚ ξαναγεννήθηκε (vids)

«Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα αυτό που σηματοδοτούν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

Δεν είναι όνειρο, είναι η πραγματικότητα! Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της. Η ΑΕΚ επέστρεψε στη γειτονιά της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ μπήκε στην «Opap Arena» και η ιστορία θα αρχίσει να γράφεται ξανά. Δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, η Ένωση γιόρτασε αυτό που πολλές φορές σε όλη αυτή τη διαδρομή των 19 ετών έμοιαζε αδύνατο. Πέτυχε το ακατόρθωτο.

Το τέλος της προσφυγιάς για την ΑΕΚ μπήκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022. Μία μέρα που θα μείνει στην ιστορία και θα την μνημονεύουν οι επόμενες γενιές ΑΕΚτζήδων. Γιατί καλά τα πρωταθλήματα, οι τίτλοι, οι μεγάλες νίκες αλλά σαν την επιστροφή στο σπίτι, και ειδικά όταν το έχεις χάσει για σχεδόν δύο δεκαετίες, δεν έχει. Δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα στον ΠΑΟΚ – «Σκοτωμός» Λουτσέσκου – Πάμπλο Γκαρσία λόγω… Κουαλιάτα – Παρέμβαση Σαββίδη από το Ροστόφ!

Μέσα σε πέντε λέξεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνόψισε την ουσία της χθεσινής βραδιάς. «Η ΑΕΚ απόψε ιδρύεται ξανά». Πόσα δεινά άραγε θα είχε αποφύγει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα αν δεν είχε ξεσπιτωθεί; Όσοι έζησαν από μέσα την εκδήλωση των εγκαινίων σίγουρα θα έκαναν αυτή την σκέψη. Ανάμεσα στις πολλές άλλες. Ανάμεσα στις πολλές σκέψεις και εικόνες που θα πέρασαν από το μυαλό τους.

Όσο για την εκδήλωση καθεαυτή, ήταν ό,τι ακριβώς άρμοζε στην ΑΕΚ. Τιμή στην ιστορία της, στις καταβολές της, στις παλιές δόξες και φυσικά σε όσους δεν πρόλαβαν να είναι παρόντες σε αυτή την ιστορική βραδιά. Xωρίς υπερβολές, γεμάτη συμβολισμούς. Το συναίσθημα ξεχείλιζε και πώς αλλιώς; Η ΑΕΚ επέστρεψε στα πατρογονικά της εδάφη, εκεί που γνώρισε τις μεγαλύτερες στιγμές της, εκεί που μεγαλούργησε, εκεί που άφησε την ψυχή της το 2003.

Η Νέα Φιλαδέλφεια φόρεσε τα καλά της. Οι δρόμοι πλημμύρισαν από κόσμο, χαρά και συναίσθημα. Φίλοι αντάμωσαν ξανά, αγκαλιάστηκαν, συγκινήθηκαν, θυμήθηκαν, έκλαψαν. Ακολούθησαν την ίδια αγαπημένη διαδρομή για το γήπεδο. Οι μεγάλοι έγιναν ξανά παιδιά και τα παιδιά ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη για να δημιουργήσουν τις δικές του ιστορίες. Τις δικές του θύμησες.

Το κάστρο της ΑΕΚ ύψωσε τα τείχη του και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Και τώρα, ραντεβού τη Δευτέρα για την πρώτη σέντρα, κόντρα στον Ιωνικό. Για το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από την 3η Μάϊου του 2003 κόντρα στον Άρη. 7093 μετά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ