Ολυμπιακός: O Μπακαμπού που «χτυπάει» δύο φορές και η αδιανόητη επίδοση του (vids)

Ολυμπιακός: O Μπακαμπού που «χτυπάει» δύο φορές και η αδιανόητη επίδοση του (vids)

Ενας… killer, που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για να «βομβαρδίσει» τα αντίπαλα δίχτυα και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του.

Ηταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτός που πήρε από το χέρι την ομάδα του μεγάλου λιμανιού και την οδήγησε στη νίκη, σκοράροντας και τα δύο τέρματα των πρωταθλητών.

Ο λόγος για τον Σεντρίκ Μπακαμπού, με τον διεθνή στράικερ να βγάζει ασπροπρόσωπο τον Μίτσελ, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε φανέλα βασικού. Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό, που σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης: Οι στοιχηματικές άλλαξαν θεαματικά τις αποδόσεις για τον επόμενο πρωταθλητή, αλλά βλέπουν «ανατροπή» από τον Ολυμπιακό

Αυτό ήταν 35ο παιχνίδι στην καριέρα του Σεντρίκ Μπακαμπού που πέτυχε ακριβώς δύο γκολ, αλλά και το 41ο που έβαλε παραπάνω από ένα. Ενας «killer» που ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για να πλαισιώσει τον… σεσημασμένο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και να βοηθήσει τους πρωταθλητές να πετύχουν τους στόχους τους. Ενας επιθετικός κορυφαίου επιπέδου, ο οποίος τον Γενάρη του 2018 έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Βιγιαρεάλ, όταν η ισπανική ομάδα τον παραχώρησε στην Κινεζική Μπεϊζίνγκ Γκουάν έναντι 40 εκατ. ευρώ.

Ενας επιθετικός με πολύ βαρύ βιογραφικό, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για έναν σέντερ φορ top-class. Ενας στράικερ με 174 γκολ στο ενεργητικό του. 153 γκολ με τους συλλόγους στους οποίους έχει αγωνιστεί και 21 τέρματα με τις εθνικές ομάδες της Γαλλίας (Κ18, Κ19, Κ20 και Κ21, 8 γκολ) και την Εθνική ομάδα του Κονγκό (13 γκολ).

Τον περασμένο Γενάρη ο Μπακαμπού επέστρεψε από την Κίνα. Και πίστεψε ότι το λιμάνι του θα είναι η Μασσαλία. Ότι η Μαρσέιγ θα γίνει η ομάδα που θα του προσφέρει πίσω τα… παράσημα που κέρδισε στην Ευρώπη ως το 2018 και δη από την εποχή που γίνονταν το σήμα «κατατεθέν» της Βιγιαρέαλ (2015-18) με 47 γκολ σε 105 ματς.

Πιθανότατα θα ήταν ακόμη στο «Βελοντρόμ» αν το καλοκαίρι η Μαρσέιγ δεν άλλαζε προπονητή. Αν ο Χόρχε Σαμπάολι δεν έδινε τη θέση του στον γνωστό μας –από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ- Ιγκόρ Τούντορ. Αυτή η αλλαγή έβγαλε στην αγορά τον Μπακαμπού. Αυτή άνοιξε τον δρόμο για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Και αν ο 31χρονος συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο; Ίσως οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να στείλουν στους Μασσαλούς… λουλούδια.

Μια μεταγραφή top επιπέδου, με τον Ολυμπιακό να έχει προσθέσει στο ρόστερ του έναν κορυφαίο επιθετικό. Έναν «killer», όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά της καριέρας του και όπως απέδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι των πρωταθλητών με τον Ατρόμητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ