Τα «ξέρατε ότι» της 10ης αγωνιστικής της Super League

Τα «ξέρατε ότι» της 10ης αγωνιστικής της Super League

Η δέκατη αγωνιστική της Superleague ανήκει πια στο παρελθόν και το "to10.gr" σας παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν παίκτες και ομάδες του πρωταθλήματος.

Αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν μετά το πέρας της 10ης αγωνιστικής της Superleague. Ρεκόρ, αρνητικές επιδόσεις, παραδόσεις, είναι ορισμένα εξ’ αυτών που αξίζει κανείς να γνωρίζει.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά και ταξινομημένα σχετικά με τις μέρες που έπαιξε η κάθε ομάδα που θα αναφέρουμε.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος είναι ο τρίτος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Ξάνθης στην πρώτη κατηγορία, μετά τον Γιώργο Στεργαλά και τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο αμυντικός των Ακριτών μπήκε ως αλλαγή στο 69′ της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό αντί του Μεχία.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Πλατανιάς έχει δεχτεί επτά γκολ στο πρώτο ημίωρο των αγώνων του. Καμιά ομάδα από τις υπόλοιπες 15 του πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί περισσότερα από πέντε! Συνολικά η ομάδα των Χανίων έχει δεχτεί 18, ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε 2 γκολ στα πρώτα 20′ με τον Πλατανιά. Στα 4 πρώτα ματς για το πρωτάθλημα είχε ένα μόλις γκολ στο α’ 45λεπτο και αυτό στο 33′. Το είχε πετύχει ο Κώστας Φορτούνης με πέναλτι στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ.

Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει στο πρώτο ημίχρονο τρία γκολ δύο φορές. Ο Πλατανιάς από την άλλη είναι η μοναδική που έχει δεχτεί δύο φορές γκολ στο πρώτο μέρος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε με σκορ 4-3 εντός ή εκτός έδρας! Το πέτυχε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, έχει τύχει να χάσει με 4-3. Στις 15 Δεκεμβρίου του 2016 εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, στις 20 Μαΐου 2015 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα για τη Football League και στις 23 Φεβρουαρίου 2003 στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό για τη Β’ Εθνική.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην μεγάλη κατηγορία με 4-3, εντός ή εκτός έδρας. Παρόμοια περίπτωση με του Απόλλωνα, αλλά ανάποδη! Διπλό σπάσιμο παράδοσης είχαμε λοιπόν, στη Ριζούπολη την Κυριακή.

Η επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ η πέμπτη διαδοχική (!) που βλέπει κόκκινη κάρτα παίκτης του! Πέρσι δύο φορές ο Μαλεζάς, τον Μάιο του 2016 ο Τζαβέλλας, ο Μπερμπάτοφ τον Γενάρη της ίδιας χρονιάς και φέτος ο Σαμπράνο. Αυτοί πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού είδαν την κόκκινη κάρτα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει την χειρότερη επίθεση εκτός έδρας. Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει, εκείνο με την ΑΕΛ στις 30 Σεπτεμβρίου (1-1).

Έξι νίκες και μια ισοπαλία έχει η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ όταν τον υποδέχεται μήνα Νοέμβριο. Σημαντική παράδοση της Ένωσης, όπως σας είχε ενημερώσει και το «to10.gr».

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Μπελγκαζουανί έπαιξε τη Δευτέρα το πέμπτο του παιχνίδι στη Superleague με τον Λεβαδειακό. Από πέντε ματς έπαιξε σε κάθε μια από τις δύο προηγούμενες σεζόν. Μάλιστα, δεν έχει σκοράρει ακόμη με τη φανέλα των Βοιωτών.

Σε δέκα αγώνες στη φετινή σεζόν, ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο έχει πετύχει δύο γκολ, αλλά και έχει δεχτεί δύο! Ο Μπραντάο το πρώτο, στις 16 Σεπτεμβρίου με την Ξάνθη στο 3′ και ο Νιασέ το δεύτερο, στο 41′ της αναμέτρησης με την Κέρκυρα στις 24 του ίδιου μήνα. Ο Παπάζογλου του Απόλλωνα είχε σκοράρει για το 0-1 την 1η του Οκτώβρη και ο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε εις βάρος του στις 21 του ίδιου μήνα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Τουλάχιστον είναι συμμετρικός…

Τέλος, ο Λεβαδειακός έχει καταφέρει να διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα και την τρίτη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα! Μόνο οι Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έχουν καλύτερη άμυνα από την ομάδα της Λιβαδειάς, αλλά μόνο Πλατανιάς και Κέρκυρα έχουν χειρότερη επίθεση από αυτή! Ο Λεβαδειακός έχει σκοράρει 7 γκολ και έχει δεχτεί 5, ο Ατρόμητος έχει δεχτεί μόλις 3, ενώ ο ΠΑΟΚ 4. Ο Πλατανιάς έχει πετύχει 5 τέρματα και 6 η Κέρκυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ