Αϊτόρ: «Έδωσα μάχη με την κατάθλιψη»

Αϊτόρ: «Έδωσα μάχη με την κατάθλιψη»

Ο Αϊτόρ σε δηλώσεις του σε Μέσο της χώρας του ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχη με τη κατάθλιψη, ενώ αποκάλυψε και την επιθυμία του να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Φέτος ο Αϊτόρ είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο αήττητο σερί των 7 παιχνιδιών που θέλει να διευρύνει στη Λαμία.

Όμως ο Ισπανός εξτρέμ σε δηλώσεις του σε Μέσο της πατρίδας του αποκάλυψε πως το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε τη κατάθλιψη και χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγου.

Διαβάστε επίσης: Θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον Βοτανικό ο Μπακογιάννης!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Όταν ήρθα εδώ, τη σεζόν 2019/20 υπέγραψα με Ισπανό τεχνικό διευθυντή και Ισπανό προπονητή. Ήταν ένα πρότζεκτ για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο «χάρτη».

Να γίνει ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά και να συμμετάσχει στην Ευρώπη. Όμως καταστράφηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια έφεραν έναν προπονητή που ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον Πογιάτος.

Ήταν αρκετά «ντροπαλός». Δεν ήρθε για να απολαύσει την ομάδα που διέθετε, αλλά διαφορετικά πράγματα. Έπρεπε να δω την κακή πλευρά του ποδοσφαίρου. Ήμουν μόνος και κλείστηκα στον εαυτό μου.

Έπεσα σε κατάθλιψη και αποφάσισα να πάω σε ψυχολόγο, τη Λάια, η οποία με βοήθησε. Δέχθηκα βοήθεια για να αντιμετωπίσω αρκετές καταστάσεις που δεν είχα συνηθίσει να τις αντιμετωπίζω. Δηλαδή να βρίσκομαι στον πάγκο ή και εκτός ομάδας.

Απέκτησα αυτοπεποίθηση στις προπονήσεις και άρχισα να αποδίδω καλά. Η ψυχολόγος ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καθημερινότητα μου.

Με βοήθησε να βγω από την τρύπα που είχα κλειστεί και δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο. Ακόμα και το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι, είναι εξαιτίας της».

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, κάτι το οποίο δεν απέκλεισε: «Το έχω αναφέρει στην κοπέλα μου και αρχικά το θεώρησε ως αστείο, αλλά εγώ της μίλησα σοβαρά. Επίσης, το έχω συζητήσει με μερικούς συμπαίκτες μου. Θα χρειαστεί να μείνω εδώ για άλλα δύο χρόνια για να πάρω το διαβατήριο μου, αλλά… γιατί όχι;»

Ενώ θυμήθηκε και τις δύσκολες μέρες που πέρασε στο Τριφύλλι:

«Δεν έβλεπα μέλλον εδώ και δεν ήθελα να είμαι εμπόδιο. Δεν ήθελα καν να προπονηθώ. Ξέροντας ότι έρχεται νέος προπονητής, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήταν να ξοδέψει χρόνο μαζί μου. Προσπάθησαν να με πείσουν ότι όλα θα άλλαζαν, αλλά αρνιόμουν να ακούσω.

Οι μέρες περνούσαν χωρίς να έρθει πρόταση και μία μέρα ήρθε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και μου είπε ότι δεν πίστευε ότι μπορούσα να γυρίσω την κατάσταση. Έμοιαζα με κάποιον που τα έχει παρατήσει, που δεν έχει στόχους.

Αυτά τα λόγια μου δημιούργησαν κίνητρο. Φυσικά, μου αρέσουν οι προκλήσεις. Άλλαξα το σκεπτικό μου και άρχισα να απολαμβάνω ξανά κάθε προπόνηση. Με πολλή δουλειά τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Με τον ψυχολόγο, με καλή διατροφή».

Κλείνοντας ο Αϊτόρ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του: «Τα πάντα μοιάζουν πολύ ωραία στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι έτσι πάντα. Αυτή την στιγμή, αυτό είναι που θυμάμαι περισσότερο από κάθε τι άλλο. Πρέπει να ξέρεις που ήσουν και να είσαι όσο πιο ταπεινός γίνεται»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ