Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Του βγήκε… ξινό το 8Χ8

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Του βγήκε… ξινό το 8Χ8

Ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός πέρασε και από τη Λαμία! Με τους Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδη, Παλάσιος και Τρουϊγιέ να αποχωρούν τραυματίες (!), οι «πράσινοι» επικράτησαν (2-0) της ομάδας του Φέστα, συνεχίζοντας τη φοβερή τους πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα.

Απίστευτα πράγματα στη Λαμία, με τον Παναθηναϊκό να… δραπετεύει με το τρίποντο, αλλά να «χάνει» και πέντε παίκτες! Αϊτόρ, Τσέριν, Ιωαννίδης, Παλάσιος και Τρουϊγιέ αποχώρησαν τραυματίες από το ΔΑΚ, με το τριφύλλι να κάνει όμως το καθήκον του, επικρατώντας με 2-0 της ομάδας του Φέστα.

Ο «πληγωμένος» Παναθηναϊκός δεν… σταματιέται και με τη νίκη στη Λαμία, έφτασε στο 8 στα 8. Με 24 βαθμούς, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο -6.

Διαβάστε επίσης: Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Σαλάχ και… τάβλα

Ο ένας σοβαρός τραυματισμός διαδέχθηκε τον άλλον στο ΔΑΚ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να «χάνει» πολύτιμα γρανάζια. Απαντες λοιπόν καταλαβαίνουν, πως το 8 στα 8 βγήκε «ξινό» στο τριφύλλι.

Με όπλο την τρομερή αμυντική του λειτουργία (6ο ματς που κράτησε το μηδέν), ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά εύκολο έργο στη Λαμία, με τους Παλάσιος και Σάντσες να είναι αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Καταλυτικός Μπερνάρντ

Με 4-2-3-1 «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΚ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παίρνοντας από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ταλαιπωρώντας σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα της Λαμίας.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού είχε την υπογραφή του Αϊτόρ. Πιρουέτα και σουτ του Ισπανού άσου, με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, το τριφύλλι επισκέφθηκε ξανά την περιοχή της ομάδας του Φέστα. Ωραίο σουτ από τον Παλάσιος με το αριστερό, πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας η μπάλα.

Οι «πράσινοι» έκαναν συνεχώς επιθέσεις από τα αριστερά, με τον Μπερνάρντ να ανεβάζει την απόδοσή του. Αυτό ήταν και το… κλειδί για το «τριφύλλι». Με τον χρόνο να κυλάει, ο Βραζιλιάνος, έκανε αισθητή την παρουσία του και στο 23ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Υπέροχη κάθετη πάσα από τον 30χρονο παίκτη, ωραίο πλασέ του Παλάσιος, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να ανοίγει το σκορ.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, με τον Ιωαννίδη να σπαταλά καλή ευκαιρία στο 25ο λεπτό. Στο 30΄, ο Αϊτόρ δεν πρόλαβε για λίγο την καταπληκτική μπαλιά του Μπερνάρντ, ενώ στο 41΄ καταγράφηκε η πρώτη τελική για τη Λαμία. Ο Μανούσος έφυγε στην κόντρα, έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει με το προβάδισμα ενός γκολ στα αποδυτήρια.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος, πολλοί τραυματισμοί

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, τα πλάνα άλλαξαν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον τραυματία Αϊτόρ να περνάει εκτός και τον Βέρμπιτς να παίρνει τη θέση του.

Ο… πονοκέφαλος έγινε «διπλός» για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, με τον Τσέριν να τίθεται νοκ άουτ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι αλλαγές και οι τραυματισμοί αποσυντόνισαν το τριφύλλι, με την ατυχία να χτυπάει ξανά την… πόρτα των «πρασίνων». Ο Ιωαννίδης αποχώρησε στο 71′ με κάταγμα στη μύτη και δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ, ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στα σώματα, ο Ισπανός πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 0-2.

Παλάσιος και Τρουϊγιέ (γύρισε το γόνατό του)  αποχώρησαν και αυτοί τραυματίες από την αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει με 10 παίκτες το ματς.

Αλλες φάσεις δεν έγιναν στο ματς, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα και έφυγε με το διπλό από το ΔΑΚ.

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα /4-3-3): Σαράνοφ, Σίμον, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Τζανδάρης (67’ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Ντε Βινσέντι (82’ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (78’ Ρόμανιτς), Ασκόφσκι (46’ Νούνιες), Μανούσος (78’ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπερνάρ (78’ Γκάνεα), Παλάσιος (78’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71’ Τρουιγέ), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς).

Το γκολ του Παλάσιος:

Το 0-2 με τον Σάντσες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ