Ολυμπιακός: Η τελευταία φορά σε διψήφια διαφορά από την κορυφή

Ολυμπιακός: Η τελευταία φορά σε διψήφια διαφορά από την κορυφή

Σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έμεινε σε διψήφια διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Σε πολύ δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την όγδοη αγωνιστική της Super League. Οι Πειραιώτες δεν είχαν περιθώρια για νέα απώλεια και το αποτέλεσμα της Δευτέρας τους άφησε δέκα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους».

Μία κατάσταση την οποία είχαν να βιώσουν σχεδόν τρεις δεκαετίες. Για την ακρίβεια, ήταν η σεζόν 1994-5 όταν ο Ολυμπιακός μετά από οκτώ αγωνιστικές έβλεπε την κορυφή από το -11. Και τότε πρώτος ήταν ο Παναθηναϊκός με 24 βαθμούς και ο Ολυμπιακός πέμπτος έχοντας 13, με τους «πράσινους» να κατακτούν στο τέλος εκείνο το πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και οιωνός τίτλου για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Η αμέσως χειρότερη επίδοση μετά τη φετινή, ήταν τη σεζόν 2018-19 που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος. Ο Δικέφαλος είχε 24 βαθμούς τότε, με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι πέμπτος με 16 βαθμούς. Όλες τις άλλες φορές σε αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια ο Ολυμπιακός είναι είτε πρώτος είτε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Και το ενδιαφέρον εδώ φυσικά είναι το αν θα υπάρξει αντίδραση από την ομάδα του Μίτσελ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που έχει και πλέι οφ με πολλά ντέρμπι. Με την ιδιαιτερότητα πάντα και της διακοπής για το Μουντιάλ τον Νοέμβριο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ