Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Δυο «ζωγραφιές» στο Αγρίνιο (vids)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-2: Δυο «ζωγραφιές» στο Αγρίνιο (vids)

Οι γκολάρες των Μπιέλ και Βαλμπουενά έδωσαν το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με γκολάρες των Μπιέλ (50’) και Βαλμπουενά (82’) επικράτησαν του Παναιτωλικού με 2-0, για την 9η αγωνιστική της Super League και επέστρεψαν στις νίκες.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους και με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος έφτασαν στο τρίποντο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ο Μίτσελ έριξε στο παιχνίδι και τον Κώστα Φορτούνη, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί την πρώτη του συμμετοχή, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον περασμένο Μάιο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο (pic)

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Μίτσελ να φτάνει τους 17 βαθμούς και να στρέφει πλέον το βλέμμα της στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Φράιμπουργκ (27/10) στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-2-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Χάμες Ροντρίγκες, Μπιέλ και Μασούρα πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με τους Στεργιάκη, Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη, Μλάντεν, Μάρτενσον, Ντίας, Σενγκέλια, Κολοβό και Μόρσεϊ.

Κατοχή και πίεση, αλλά…

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να γυρίζει την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, ψάχνοντας τα κενά στην άμυνα του Παναιτωλικού. Στο 5’ ο Ρέαμπτσιουκ προωθήθηκε από αριστερά και έκανε την πάσα προς τον Μπακαμπού, αλλά ο Στεργιάκης μπλόκαρε. Εξι λεπτά αργότερα ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 18’ ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με τον Μόρσεϊ, αλλά το σουτ που έκανε ο επιθετικός των γηπεδούχων μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα έγινε πέναλτι στον Ρέαμπτσιουκ από τον Σενγκέλια, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και του πάγκου του Ολυμπιακού, ο Γκάμαρης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ούτε ο VARίστας, Παπαπέτρου, επενέβη, με την αναμέτρηση να συνεχίζεται σαν να μην έγινε ποτέ η φάση.

Στο 24’ ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, μετά το φάουλ του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά ο Στεργιάκης μπλόκαρε. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο έμπειρος μπακ απείλησε ξανά, αλλά η κεφαλιά που έκανε μετά από κόρνερ, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στεργιάκη. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπιελ βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, σούταρε, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία του Στεργιάκη, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Γκολάρα ο Μπιέλ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό όμως να μπαίνει καλύτερα και να ανοίγει το σκορ στο 50’ με τον Μπιέλ. Η μπάλα στρώθηκε στον Ισπανό και αυτός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Στεργιάκη για το 1-0. Λίγο μετά το γκολ, ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ισπανό τεχνικό να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού (53’). Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού σκόραρε με τον Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 70’ ο Μίτσελ έκανε διπλή αλλαγή, με τον Σαμασέκου να παίρνει τη θέση του Σωκράτη, ο οποίος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ μαζί με τον μέσο από το Μάλι πέρασε στο ματς και ο Βαλμπουενά αντί του Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν το παιχνίδι, με τους παίκτες του Αναστασίου να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Πασχαλάκη. Στο 79’ ο Μπιέλ δοκίμασε το πόδι του, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Στεργιάκη, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Το «καθάρισε» ο Βαλμπουενά

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με τον Ματιέ Βαλμπουενά! Ο Γάλλος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Στο 88’ ο τεχνικός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις αλλαγές τους, με τους Φορτούνη και Γκάρι Ροντρίγκες αντί των Χάμες και Μπιέλ. Αυτή ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ελληνα μεσοεπιθετικού μετά το παιχνίδι το παιχνίδι με την ΑΕΚ τον περασμένο Μάιο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα τελικές, με τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες. Στην πρώτη περίπτωση (90+4’) η μπάλα κόντραρε στον Λιάβα και βγήκε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη (90+6’) το σουτ του Αφρικανού έφυγε άουτ, με τον διαιτητή, Γκάμαρη, λίγο αργότερα να σφυρίζει τη λήξη και τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 2-0.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67΄ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (83΄ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66΄ Ντουάρτε), Σενγκέλια (83΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76΄ Ζοάο Πέδρο), Κολοβός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (71΄ Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (88΄ Γ. Ροντρίγκες), Μασούρας (71΄ Βαλμπουενά), Χάμες (88΄ Φορτούνης), Μπακαμπού (53΄ Ελ Αραμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ