Παναθηναϊκός: Να συνδυάσει ουσία με… ιστορία

Παναθηναϊκός: Να συνδυάσει ουσία με… ιστορία

Ο Άρης είναι η επόμενη ομάδα που πρέπει να νικήσει ο Παναθηναϊκός στη Super League ώστε να προσθέσει ακόμη τρεις πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή του, αλλά και να ισοφαρίσει ένα ιστορικό επίτευγμα με το 9Χ9.

Ήταν το ξεκίνημα της σεζόν 1994-95 όταν ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα έκανε… μπάσιμο στο πρωτάθλημα με ένα εντυπωσιακό 9Χ9 που έμελλε στο τέλος να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ενός τίτλου που ήρθε με μεγάλη άνεση (+16 από τον δεύτερο Ολυμπιακό) και έβαλε τέλος σε μία τριετία κυριαρχίας της ΑΕΚ.

Έκτοτε, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν ποτέ ξανά να πετύχουν ανάλογη εκκίνηση στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, δεν ήταν λίγες οι φορές σε όλα αυτά τα χρόνια που ξεκινούσαν με μεγάλες απώλειες που τους άφηναν πολύ πίσω με το… καλημέρα. Με όσα κακά συνεπάγεται αυτό.

Διαβάστε επίσης: Super League: Επιτέλους… μηδέν (pic+vid)

Το βράδυ της Κυριακής (19:30) ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποδέχεται στην κατάμεστη Λεωφόρο τον Άρη και θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία ισοφαρίζοντας αυτό το ρεκόρ τριών δεκαετιών. Το «τριφύλλι» πραγματοποιεί αψεγάδιαστη πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα και κόντρα στους «κίτρινους» θέλει να τη διατηρήσει συνδυάζοντας την ουσία, που δεν είναι άλλη από τους τρεις βαθμούς, με ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Αυτά βέβαια είναι κυρίως για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους, αφού ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του δεν κοιτούν τίποτα άλλο παρά το πώς θα νικήσουν τον Άρη για να διατηρήσουν, αν όχι και να αυξήσουν τη διαφορά τους από τους διώκτες τους. Αυτή η στοχοπροσήλωση και η σοβαρότητα εξάλλου έχουν φέρει μέχρι εδώ τον Παναθηναϊκό ο οποίος βλέπει πλέον ξεκάθαρα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά του για να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από το 2010.

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, δεδομένου πως είμαστε μόλις στον πρώτο γύρο κι ενώ υπάρχουν μπροστά πλέι οφ γεμάτα από ντέρμπι, ωστόσο κάθε τρίποντο που προσθέτει στο σακούλι ο Παναθηναϊκός, φορτώνει και με έξτρα βάρος αυτούς που τον καταδιώκουν. Σύμμαχος στην προσπάθεια των Κυπελλούχων για την ένατη σερί νίκη, είναι και το σχεδόν «λευκό» απουσιολόγιο.

Πλην του Δημήτρη Κουρμπέλη που ουσιαστικά είναι η μοναδική απώλεια, αφού ο μεγάλος άτυχος Τρουιγέ που υπέστη ρήξη χιαστού κόντρα στη Λαμία δεν είχε προλάβει να ενσωματωθεί στο βασικό ροτέισον, ο Γιοβάνοβιτς έχει άπαντες στη διάθεσή του. Και είναι στην κρίση του ποιους θα χρησιμοποιήσει για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία αγωνιστική πριν την επικίνδυνη έξοδο στον εξαιρετικό Βόλο και δύο πριν υποδεχτεί στο σπίτι του τον Ολυμπιακό για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ