ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2: Εσωσε τον βαθμό στο 90+6′

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2: Εσωσε τον βαθμό στο 90+6′

Απίθανο ματς στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ μέσω... Κουμπαράκη και Σιδηρόπουλου να γυρνάει από την... κόλαση του 0-2. Τον έσωσε με buzzer beater γκολ στο 90+6' ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ματς για γερά νεύρα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να αποφεύγει το κάζο στο 90+6! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε «φάτσα» με την ήττα στο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα, αλλά ο από μηχανής… Ολιβέιρα έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Για να φτάσει να σκοράρει στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων (σ.σ. άραγε γιατί κράτησε παραπάνω από τα 5 λεπτά ο Κουμπαράκης;) ο Ολιβέιρα έδρασαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» της… εξυγίανσης. Μέσω υπόδειξη VAR και Σιδηρόπουλου ο ΠΑΟΚ βρήκε απο το πουθενά το γκολ για να μειώσει το σκορ και να κυνηγήσει έως το φινάλε την ισοφάριση. Και όλα αυτά; Απέναντι στον… μισό Αστέρα που έπαιζε με 9 απουσίες αλλά έφτασε τόσο κοντά σε ένα μεγάλο διπλό.

Διαβάστε επίσης: Το «χρυσό» γκολ του Σπόραρ για τον Παναθηναϊκό (Vid)

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι Αρκάδες του Μεταξά μπλόκαραν τη δημιουργία των «ασπρόμαυρων», αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε και επέστρεψε από την… κόλαση στα τελευταία λεπτά.

Μετά και την αποψινή ισοπαλία, ο Δικέφαλος του βορρά έπεσε στην 5η θέση της Super League και τους 16 πόντους, ενώ ο Αστέρας έμεινε στην 9η με 9 βαθμούς.

Με Στάνκο (45’+2’) και Τιλίκα (54’ με πέναλτι) είχε προηγηθεί ο Αστέρας που ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Κούρτιτς από την άσπρη βούλα και Νέλσον Ολιβέιρα χάρισαν τον βαθμό στους γηπεδούχους.

Διπλό σοκ και «κηδεία» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου

Με… συνταγή «Καραϊσκάκης» παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ρουμάνος τεχνικός ακολούθησε το πλάνο του Φαλήρου, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να αδυνατούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία των Αρκάδων.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 20ο λεπτό. Ο Ολιβέιρα γύρισε και σούταρε εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Κοτάρσκι. Οι Αρκάδες αναπτύχθηκαν υπέροχα, η μπάλα έφτασε στον Σίτο που σούταρε άστοχα.

Στο 29′, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε εύκολα την προσπάθεια του Γκαρντάφσκι, ενώ λίγα λεπτά μετά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Τσαούσης και Λύρατζης αποχώρησαν με προβλήματα και κλάματα, με τον Ρουμάνο να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας τους Σάστρε και Ζίβκοβιτς.

Από τα πόδια του Σέρβου άσου ξεκίνησε και η τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων. Στο 44ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραίο γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Ντάντας εκτέλεσε, αλλά ο Παπαδόπουλος έσωσε με το δεξί πόδι την ομάδα του.

Και ενώ τα πάντα έδειχναν ότι θα πάμε με ισοπαλία στα αποδυτήρια, ο Στάνκο, στις καθυστερήσεις «πάγωσε» την Τούμπα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο Ατιένθα έπιασε γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι και εν συνεχεία ο Στάνκο την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Σώθηκε από το… πουθενά

Με το… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τον Μπίσεσβαρ αντί του Ελ Καντουρί.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία, με τον Αστέρα να… χτυπάει ξανά στο 54ο λεπτό του αγώνα. Ο Ζίβκοβιτς ανέτρεψε τον Ρεγκίς, ο Κουμπαράκης -με τη συνδρομή του VAR- υπέδειξε την άσπρη βούλα, με τον Τιλίκα να ευστοχεί για το 0-2.

Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Σάστρε, ενώ στο 62΄ο Νάρεϊ σπατάλησε καλή ευκαιρία για τον Δικέφαλο του βορρά. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Γερμανός βρέθηκε σε καλή θέση, με τον Παπαδόπουλο να κατεβάζει ρολά.

Οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς στην επίθεση, με τον Ολιβέιρα να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 77΄. Μετά από γλυκιά σέντρα του Σβαμπ, ολομόναχος ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά, τέσσερα λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο διαιτητής μετά απο υπόδειξη του Σιδηρόπουλου έδωσε το πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι στον Κωνσταντέλια, με τον Κούρτιτς να γράφει το 1-2.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν μονίμως στα καρέ των Αρκάδων, με το γκολ της ισοφάρισης να έρχεται στο 90+6′. Ο Κούρτιτς έπιασε γυριστή κεφαλιά και ο Ολιβέιρα εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το τελικό 2-2.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (40′ λ.τ. Α. Ζίφκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32′ λ.τ. Σάστρε), Κούρτιτς, Ντάντας (67′ Σβαμπ), Αουγκούστο (67′ Κωνσταντέλιας), Ελ Καντουρί (46′ λ.τ. Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ, Ολιβέιρα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Κρεσπί (72′ Ιγκλέσιας), Σίτο, Τιλίκα (89′ Κωστέας), Μπαρτόλο (82′ Μπενίτο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ