Ο Αϊτόρ αλλάζει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα (vids)

Ο Αϊτόρ αλλάζει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα (vids)

Ο Αϊτόρ τραυματίστηκε σοβαρά στον χθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη και η μεγάλη του απουσία θα φέρει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια νίκη το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο και να δώσει συνέχεια στο φοβερό του σερί, κάνοντας το 9Χ9. Με σκόρερ τον Σπόραρ στις καθυστερήσεις, το «τριφύλλι» επικράτησε του Άρη με 1-0 και συνέχισε με το απόλυτο, διατηρώντας έτσι μια απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους.

Το τέλος του αγώνα ωστόσο βρήκε άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού σε αναμμένα κάρβουνα. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τον τραυματισμό του Αϊτόρ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον «έριξε» στη μάχη στο 79ο λεπτό, όταν η αναμέτρηση ήταν ακόμη στο μηδέν, με στόχο φυσικά να βοηθήσει στο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Άρη.

Διαβάστε επίσης: Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη – «Λύγισε» από την Πεγκούλα στον τελικό (2-0)

Λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο έδαφος, υποφέροντας. Ο Αϊτόρ έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός, καθώς ζήτησε άμεσα τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

Η πρώτες εξετάσεις που του έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης έδειξαν αυτό που φοβόντουσαν οι «πράσινοι»… Ζημιά στο γόνατο και μάλιστα πολύ σοβαρή… Πιο συγκεκριμένα, ο Αϊτόρ έχει «πειράξει» τον χιαστό του, με τις εξετάσεις σήμερα να αναμένεται να ξεκαθαρίσουν για το εάν έχει υποστεί μερική ή ολική ρήξη…

Μια εξέλιξη η οποία φέρνει τα «πάνω-κάτω» στο πρωτάθλημα. Μετά από εννιά αγωνιστικές, ο Ισπανός επιθετικός μπορεί να θεωρηθεί εύκολα και ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αυτού του πρώτου μέρους της σεζόν.

Ο Αϊτόρ είναι ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός φιγουράρει στην κορυφή της Super League με το απόλυτο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει «ξελασπώσει» τον Παναθηναϊκό φέτος, περισσότερες φορές από κάθε άλλον.

Από τα 15 γκολ που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα φέτος, ο Αϊτόρ έχει βάλει το… λιθαράκι του στα 10 με 8 γκολ και 2 ασίστ, φιγουράροντας και στην κορυφή της λίστας με τους σκόρερ.

Δεν πρόκειται για απλώς μια απώλεια. Ο Αϊτόρ είναι φέτος το «Α και το Ω» του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Είναι αυτός ο οποίος έχει καθορίσει τα περισσότερα παιχνίδια του «τριφυλλιού». Φυσικά, ο Ισπανός διαθέτει και τα ηγετικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια ομάδα για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός θα χάσει έτσι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τον πιο σημαντικό του ποδοσφαιριστή. Και η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει νέα δεδομένα στη μάχη του πρωταθλήματος. Μένει να φανεί βεβαίως και πως θα διαχειριστεί την κατάσταση αυτήν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, στην προσπάθεια που θα χρειαστεί να κάνει για να καλύψει επάξια το κενό του Αϊτόρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ