Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο «φύλακας άγγελος» του Παναθηναϊκού

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο «φύλακας άγγελος» του Παναθηναϊκού

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σύμφωνα με τους αριθμούς είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Super League αυτή τη στιγμή.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι αυτός που επιβεβαιώνει το… ποδοσφαιρικό ρητό, «οι ομάδα χτίζεται από τον άσσο». Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού διανύει της δεύτερή του σεζόν στην με το «τριφύλλι», έχοντας από το ξεκίνημα ότι πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση τερματοφύλακα.

Πλέον έχει καθιερωθεί κάτω από τα γκολπόστ και με τη χθεσινή του εμφάνιση συμπλήρωσε τις 40 ως παίκτης των «πράσινων». Την ίδια ώρα κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, κάτι το οποίο έχει συνολικά στους 25 από τους 40 αγώνες που έχει αγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης: Super League: Την 5η σερί νίκη κυνηγά η ΑΕΚ, κρίσιμο παιχνίδι στο Ηράκλειο

Μάλιστα αρκετό ενδιαφέρον έχει το ποσοστό, από την δεύτερη αγωνιστική των περσινών πλέι-οφ μέχρι και σήμερα. Στα τελευταία 2ο παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, Μπρινιόλι έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 16 φορές, με το ποσοστό 80% να μοιάζει τρομακτικό.
Άλλο ένα χαρακτηριστικό για αυτό τα παιχνίδια είναι ότι ο Μπρινιόλι έχει δεχθεί γκολ μόνο τέσσερα γκολ και αυτά από τους τρεις μεγάλους αντιπάλους, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ .

Σαφώς και για τις καλές εμφανίσεις του Ιταλού, έχει βοηθήσει και η καλή λειτουργία της ομάδας, ωστόσο όσες φορές έχει χρειαστεί να δώσει το παρών, το έχει κάνει με βροντερό τρόπο, παίζοντας έτσι πολύ σημαντικό για το φετινό 9×9.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ