Στους καλύτερους της Ευρώπης σε «παραγωγή» παικτών Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Ποια ομάδα είναι στην κορυφή

Στους καλύτερους της Ευρώπης σε «παραγωγή» παικτών Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Ποια ομάδα είναι στην κορυφή

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ψηλά στη λίστα του «CIES», με τις ομάδες που «παράγουν» τους περισσότερους εν ενεργεία παίκτες στην Ευρώπη - Ποια ομάδα έχει τα... πρωτεία;

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στην «παραγωγή» παικτών στις κορυφαίες λίγκες της Γηραιάς Ηπείρου τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, το Διεθνής Παρατηρητήριο του Ποδοσφαίρου έκανε μια ενδιαφέρουσα έρευνα αναζητώντας ποια ομάδα έχει αναδείξει τους περισσότερους παίκτες μεταξύ αυτών που αγωνίζονται στις 31 χώρες που βρίσκονται ψηλότερα στην κατάταξη της UEFA.

Στην κορυφή αυτής της ιδιαίτερης λίστας είναι ο Άγιαξ με 85 παίκτες, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς πόσοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε όλη την Ευρώπη έχουν κάνει το «ξεπέταγμα» τους από τον «Αίαντα».

Από εκεί και πέρα ωστόσο ακολουθούν η Μπενφίκα με 72 ποδοσφαιριστές, η Ντιναμό Κιέβου επίσης με 72, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 69 και η Σαχτάρ Ντόνετσκ με 64. Αρκετά ψηλά σε αυτή τη λίστα βρίσκονται ο ΠΑΟΚ με 25 και ο Ολυμπιακός με 24 παίκτες.

Οι δυο ελληνικές ομάδες έχουν τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές «παραγωγές» παικτών στα κορυφαία πρωταθλήματα, με τις πιο χαρακτηριστικές να είναι αναμφίβολα εκείνες του Κώστα Τσιμίκα και του Χρήστου Τζόλη, με τον πρώτο να αγωνίζεται στη Λίβερπουλ και τον δεύτερο να έχει πάρει μεγάλη μεταγραφή στην Νόριτς πέρσι το καλοκαίρι. Φυσικά οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις, αλλά είναι οι πιο χαρακτηριστικές.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή τη λίστα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν αγωνιστεί στις ομάδες που τους ανέδειξαν για τουλάχιστον τρία χρόνια από τα 15 μέχρι τα 21 τους χρόνια και εξακολουθούν να είναι ενεργοί στα 31 αυτά πρωταθλήματα.

Όσον αφορά τις ομάδες που έχουν αναδείξει τους περισσότερους παίκτες που είναι ενεργοί στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία), η Ρεάλ έχει τα πρωτεία με 43, ακολουθεί με 38 η Μπαρτσελόνα, ενώ από 34 έχουν Λιόν και Παρί, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συμπληρώνει το Top 5 με 28.

Δείτε ποιες ομάδες «παράγουν» τους περισσότερους παίκτες:

Που βρίσκονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ