Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια 20 χρόνια μετά από ένα «τρελό» διπλό (vid)

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια 20 χρόνια μετά από ένα «τρελό» διπλό (vid)

Ντέρμπι Δικεφάλων στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ΠΑΟΚ να «επισκέπτεται» την ιστορική έδρα της ΑΕΚ 20 χρόνια μετά από μια αξέχαστη και «τρελή» νίκη.

Η ΑΕΚ απόψε (30/10, 19,30) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» για τη 10η αγωνιστική της Super League. Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της «Ένωσης» κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», και ταυτόχρονα το πρώτο ντέρμπι, στο νέο γήπεδο.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν τη σεζόν 2002/03, μία αναμέτρηση που σίγουρα οι φίλοι της ΑΕΚ, δεν θα θέλουν να θυμούνται, σε αντίθεση με αυτούς του ΠΑΟΚ, καθώς είδαν εκείνο το βράδυ την ομάδα του να κερδίζει με 3-4.

Εκείνη την περίοδο το κλίμα στους «κιτρινόμαυρους» ήταν αρκετά ηλεκτρισμένο, καθώς ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Μάκης Ψωμιάδης, είχε εισηγηθεί την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, μετά από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τα κακά αποτελέσματα, είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι αρκετά εκνευρισμένος και διχασμένος κάτι το οποίο πέρναγε και στους παίκτες.

Από νωρίς στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ πήρε ρόλο οδηγού, καθώς στο 2ο λεπτό ο Φρούσος άνοιξε το σκορ και μέχρι να φτάσει το χρονόμετρο στο 28′ ο δείκτης του σκορ είχε ανέβει στο 0-3, με τα γκολ να τα πετυχαίνουν οι Οκκάς (18′) και Νάστος (28′).

Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να βγάλει κάποια αντίδραση μειώνοντας αρχικά στο 35′ με τον Κατσουράνη σε 1-3 και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντέμης Νικολαΐδης έβαλε την ΑΕΚ ξανά στο παιχνίδι κάνοντας το 2-3.

Όμως, όπως αναφέραμε και πριν, οι παίκτες των «κιτρινόμαυρων» ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τη κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα με αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο να μην έχουν την κατάλληλη χημεία ώστε να φτάσουν στην ανατροπή.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη και στο 59′ ο Γιάννης Οκκάς «χτύπησε» για ακόμα μία φορά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-4.

Η μόνη απάντηση που είχε η ΑΕΚ, ήταν απλά να μειώσει σε 3-4 στο 77′ με έναν πρώην «ασπρόμαυρο», τον Βασίλη Μπορμπόκη. Το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης και 2.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν για τη νίκη στις κερκίδες του «Νίκος Γκούμας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ