Ποιος είναι ο Ζίνι που απέκτησε η ΑΕΚ (vids)

Ποιος είναι ο Ζίνι που απέκτησε η ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Ζίνι. Εναν παίκτη που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ανγκόλα. Τί έχει κάνει μέχρι στιγμής ο νεαρός επιθετικός...

Τον Σεπτέμβρη είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το όνομά του. Τελικά, η μεταγραφική υπόθεση έκλεισε θετικά και οριστικά τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη (δανεικός με οψιόν αγοράς). Ο Ζίνι ή αλλιώς Αμπροσίνι Αντόνιο Καμπάσα βρίσκεται στην Αθήνα, έχοντας ήδη ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ Β’.

Ο 20χρονος παίκτης αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον και σε πρώτη φάση, προορίζεται αποκλειστικά για τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να δουν πως θα ανταποκριθεί στις συνθήκες της Super League 2, με τον νεαρό επιθετικό να παίρνει τις ευκαιρίες του στο σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Διαβάστε επίσης: «Τρέλα» στον Παναθηναϊκό: Sold out σε λίγα λεπτά το ντέρμπι με Ολυμπιακό

Είναι η πρώτη περιπέτεια του Ζίνι μακριά από τη χώρα του, καθώς, μέχρι στιγμής αγωνιζόταν μόνο στην Ανγκόλα. Ο Αμπροσίνι Αντόνιο Καμπάσα όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 2002 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην πατρίδα του.

Ο Ζίνι είναι κλασικό φορ (1.81 ύψος) και συνδυάζει εκτελεστική δεινότητα, ταχύτητα, αλλά και τεχνική. Η κυριότερη θέση του νεαρού παίκτη είναι αυτή του καθαρού φορ, αλλά μπορεί να παίξει και στα αριστερά εξτρέμ, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Η ΑΕΚ Β΄ θα είναι η δεύτερη ομάδα στην καριέρα του, μετά την Πριμέιρο Ντ’ Αγκόστο.

Με τον σύλλογο της Ανγκόλας -που μετράει 19 τίτλους συνολικά- ο Ζίνι έστειλε 12 φορές την μπάλα στο πλεκτό σε 25 αναμετρήσεις. Μάλιστα, τη σεζόν 20220-2021, ο 20χρονος επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πριμέιρο Ντ’ Αγκόστο (11 τέρματα). Η επένδυση των «κιτρινόμαυρων» είναι και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Ανγκόλας, μετρώντας μάλιστα και 3 γκολ σε 6 αναμετρήσεις.

Προφανώς ο Ζίνι είναι ένας παίκτης άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, για να τον κάνει δικό της η ΑΕΚ, κάτι θα… είδε. Ο νεαρός Ανγκολέζος ετοιμάζεται για την πρόκληση της Ελλάδας και άπαντες αναρωτιούνται αν οι «κιτρινόμαυροι» εντόπισαν λαβράκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ