ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον Βίντα

ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον Βίντα

«Πονοκέφαλος» για τον Ματίας Αλμέιδα, με τον Ντομαγκόι Βίντα να μένει στα πιτς. Ο Κροάτης είναι το Α και το Ω της άμυνας της ΑΕΚ.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή είναι η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στο εφετινό πρωτάθλημα. Η Ενωση προσφέρει θέαμα στους οπαδούς της, η μια κυριαρχική εμφάνιση διαδέχεται την άλλη και ο Δικέφαλος βαδίζει από τρίποντο σε τρίποντο.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η επίθεση (19 γκολ, δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από τα 20 του Παναθηναϊκού) που οδηγεί την ΑΕΚ στα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι και η άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζουν σταθερή εικόνα στα μετόπισθεν, με τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία τους να είναι σπάνιες. Η Ενωση έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Super League με 4 γκολ παθητικό, ενώ μόλις 65 είναι οι τελικές που έχει δεχθεί. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατάσταση έχει παίξει και ο Ντομαγκόι Βίντα, που είναι και ο ηγέτης της άμυνας.

Ο Κροάτης στόπερ κατευθύνει με ιδιαίτερη… μαεστρία όλη την «κιτρινόμαυρη» άμυνα και η απουσία του «πονοκεφαλιάζει» τον Ματίας Αλμέιδα. Η διάγνωση για θλάση στον αριστερό προσαγωγό επέφερε «παγωμάρα» στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με την Ενωση να «χάνει» έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες της.

Στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου, ο «Πελάδο» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αμυντικού του «όπλου». Ο Βίντα θα μείνει εκτός από τις «μάχες» με Αστέρα Τρίπολης (6/11) και ΟΦΗ (9/11), ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του στο ντέρμπι του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό (13/11).

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο Ντομαγκόι Βίντα έχει ήδη προλάβει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον αγωνιστικό χώρο. Οι αριθμοί αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια το πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι ο φιναλίστ κόσμου για την ΑΕΚ.

Ο Βίντα έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του και με 941 λεπτά συμμετοχής, είναι μακράν του δεύτερου, ο πρώτος παίκτης της Ενωσης στη σχετική κατηγορία (Σέρχιο Αραούχο 892′).

Ο 33χρονος στόπερ έχει καταγράψει τις περισσότερες επεμβάσεις (21), με τους Μουκουντί και Τζαβέλλα να έρχονται από πίσω του (17). Παράλληλα, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός είναι ο δεύτερος παίκτης του Δικεφάλου σε κλεψίματα (29), με τον Νταμιάν Σιμάνσκι να κατέχει την πρωτιά στη σχετική κατηγορία (39).
Ο Ματίας Αλμέιδα «ζυγίζει» τις καταστάσεις και τα δεδομένα, με τους Γιώργο Τζαβέλλα και Σίμο Μήτογλου να κονταροχτυπιούνται για τη θέση πλάι στον Άρολντ Μουκουντί. Ο 34χρονος αμυντικός μετράει 5 συμμετοχές στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ ο 23χρονος στόπερ έχει καταγράψει μόλις 18′ στη Super League.

Η εμπειρία του Ντομαγκόι Βίντα ξεχειλίζει. Μια προσωπικότητα που κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ, με την απουσία του να προβληματίζει τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός του Δικεφάλου ψάχνεται για να καλύψει το σημαντικό κενό του Κροάτη στις κρίσιμες μάχες πρωταθλήματος που ακολουθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ