Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Με Ανδρούτσο τη δουλειά στη Λιβαδειά

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1: Με Ανδρούτσο τη δουλειά στη Λιβαδειά

Με γκολ του Θανάση Ανδρούτσο (40’), ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 1-0 και πλέον επικεντρώνεται στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ (13/11).

Ο στόχος επετεύχθη και τώρα… ΑΕΚ! Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 1-0 για την 12η αγωνιστική της Super League και πλέον επικεντρώνεται στο ντέρμπι που ακολουθεί με την Ενωση στο Γ. Καραϊσκάκης (13/11, 19:30), για την 13η και τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στη Βοιωτία πέτυχε ο Θανάσης Ανδρούτσος (40’), με τον διεθνή μπακ να σκοράρει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Ένα ματς, βέβαια, στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι πρωταθλητές ήταν συνεχώς στην επίθεση και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει περισσότερα γκολ, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί και λίγο πιιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: «Βοά» το Νησί: Αλλάζει χέρια η Λίβερπουλ;

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από τα δοκάρια και τους Ανδρούτσο, Ντόι, Ρέτσο και Βρουσάι στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα, Χάμες και Μπιέλ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε τον Λεβαδειακό με την εξής 11άδα: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Βήχος, Μπάχανακ, Χάμοντ, Νίκας, Σκβάρκα, Βρακά και Πέτρε.

Κυρίαρχος από την αρχή

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και απείλησε μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Λεβαδειακού και βγήκε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 7’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ που έκανε ο Πιεπ Μπιέλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής και δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού του είπε «όχι», διώχνοντας σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μάριου Βρουσάι να απειλήσει. Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών, ο οποίος απόψε αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, προωθήθηκε και σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Ματέι Μάρκοβιτς μπλόκαρε.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσουν τους Ερυθρόλευκους μακριά από την εστία τους. Στο 18’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0, αλλά την τελευταία στιγμή ο Χάμοντ έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στη φάση, ο Μάρκοβιτς μπερδεύτηκε και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον Χάμοντ, όμως, να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση να διώχνει πριν περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή (σ.σ σύμφωνα με τον διαιτητή και τον VAR).

Χαρακτηριστικό στοιχείο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο πρώτο 20άλεπτο ήταν ότι Πειραιώτες είχαν 6 τελικές και 75% κατοχή της μπάλας. Οι πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 34’ ο Πεπ Μπιέλ έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Ελ Αραμπί, αλλά ο Βινίσιους την τελευταία στιγμή έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαροκινό φορ.

Βρήκε το γκολ με τον Ανδρούτσο

Στο 38’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Χάμες έδωσε στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός γύρισε ωραία και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Θανάση Ανδρούτσο. Ο Χάμες έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να σουτάρει από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο και αυτός με σουτ εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς για το 1-0 του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους με γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Βέλιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Δούμτσιο και Γιαννιώτα να παίρνουν τις θέσεις των Πέτρε και Σκβάρκα αντίστοιχα.

Στο 48’ μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τον Νίκα. Ο μέσος του Λεβαδειακού έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μάριο Βρουσάι. Ο Χάμες είδε την κίνηση που έκανε ο διεθνής άσος και τον βρήκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Ο Βρουσάι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε. Στο 58’ ο Κολομβιανός σταρ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έφτασε μια… ανάσα από το γκολ.

Ο αστέρας του Ολυμπιακού σούταρε με εξωτερικό φάλτσο, αλλά ο Μάρκοβιτς με μια εντυπωσιακή απόκρουση με το ανάποδο χέρι έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε την ομάδα του «ζωντανή». Μετά την εκτέλεση, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έπιασε το βολέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 59’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός με ωραία ενέργεια έφερε μπροστά του την μπάλα, μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού και σούταρε δυνατά, αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Χάμες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Αλλαγές και νέες ευκαιρίες 

Στο 64’ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να παίρνει τη θέση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα παραλίγο ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός να δώσει ασίστ, όταν έστρωσε την μπάλα στον Μπιέλ, αλλά το τελείωμα του Ισπανού δεν ήταν καλό. Ο Ιβηρας σούταρε με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε. Στο 72’ ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Τζημόπουλο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά τη φάση των γηπεδούχων, ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μπόουλερ και Αβιλα αντί των Ανδρούτσου και Μασούρα.

Στο 82’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, με τον Μπακαμπού. Ο επιθετικός των Πειραιωτών βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς. Μετά τη φάση του Γαλλοκονγκολέζου, ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Φορτούνη και Σαμασέκου να παίρνουν τις θέσεις των Χάμες και Μπιέλ.

Ο χρόνος κυλούσε, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να έχει πέσει αισθητά και τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Με τη συμπλήρωση του 90αλέπτου, οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μάρκοβιτς απέκρουσε. Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Μίτσελ να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Θανάση Ανδρούτσου και να επικεντρώνεται πλέον στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 13η αγωνιστική της Super League.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπάχανακ, Χάμοντ (85΄ Τσιριγώτης), Βήχος, Βινίσιους, Σκβάρκα (46΄ Δούμτσιος), Πέτρε (46΄ Γιαννιώτας), Βρακάς, Νίκας, Λιάγκας (39΄ Τζημόπουλος), Τσάπρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (76΄ Άβιλα), Ντόι, Ρέτσος, Βρουσάι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας, Μπιέλ (83΄ Φορτούνης), Χάμες Ροντρίγκες (83΄ Σαμασέκου), Ελ Αραμπί (68΄ Μπακαμπού).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ