ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Φάντασμα το πέναλτι, φάντασμα και οι Κρητικοί…

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Φάντασμα το πέναλτι, φάντασμα και οι Κρητικοί…

Το πέναλτι που είδε ο Κουτσιαύτης πάνω στον Άμραμπατ άνοιξε τον δρόμο στην ΑΕΚ για μία εύκολη νίκη (3-0) επί του ΟΦΗ στην «Opap Arena».

Εύκολο βράδυ είχε την Τετάρτη η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε με 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου της Super League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για να φτάσει στην άνετη επικράτηση επί των Κρητικών βέβαια, η Ένωση χρειάστηκε ένα πέναλτι που είδαν μόνο οι Κουτσιαύτης και Διαμαντόπουλος (VAR), με τον Γκαρσία να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0. Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος, που αποχώρησε τραυματίας, τα άλλα δύο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» που διατηρήθηκαν στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Η σύζυγος του Βίντα αναστατώνει την «OPAP Arena» (pics)

Πώς ξεκίνησαν

Με αρκετές, αναγκαστικές και μη, αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο ματς, με τον Αθανασιάδη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια και να είναι μάλιστα και αρχηγός. Ο Σιντιμπέ ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στο αριστερό, με τον Μουκουντί να επιστρέφει στα στόπερ και να έχει δίπλα του τον Μήτογλου. Ο Γιόνσον ήταν σε ρόλο κόφτη, με τον Άμραμπατ δεξιά, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Πινέδα ανάμεσά τους και τους Μάνταλο-Γκαρσία στην επίθεση.

Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με τους Μανδά, Λάρσον, Μπαλογιάννη, Βούρο, Διαμαντή, Περέα, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Θοράρινσον, Τζου, Γκερέρο.

Πέναλτι-δώρο και… περίπατος

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, κέρδισε μαζεμένα κόρνερ και στο 5′ ο Άμραμπατ πήρε πέναλτι σε πτώση μέσα στην περιοχή όπου ο Κουτσιαύτης είδε παράβαση. Ο Διαμαντόπουλος στο VAR δεν είχε αντίθετη γνώμη κι έτσι ο Γκαρσία έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα για το 1-0 ένα λεπτό αργότερα. Πριν ο ΟΦΗ συνέλθει από το πρώτο γκολ, δέχθηκε και δεύτερο στο 11′ όταν ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς με ωραίο τελείωμα στην κίνηση έγραψε το 2-0. Μάλιστα ο Σέρβος αφιέρωσε το γκολ στον Νίκλας Ελίασον που τραυματίστηκε σοβαρά στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, η ΑΕΚ έριξε κάπως τον ρυθμό της, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Δύο κεφαλιές του Γκερέρο μέσα σε διάστημα τριών λεπτών (19′ και 22′) ήταν η προσπάθεια του ΟΦΗ να ξαναμπεί στο ματς ενώ η Ένωση απείλησε με δύο σουτ από Πινέδα και Γκατσίνοβιτς που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μανδά. Ένα καλό σουτ του Μπαλογιάννη που έδιωξε ο Αθανασιάδης ήταν η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος.

Έπαιζε μόνη της

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε σε σώματα από τη μικρή περιοχή και στο 60′ ήρθε και το 3-0. Ο Άμραμπατ έκανε σέντρα από δεξιά, ο Γκαρσία πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάνταλος τη δεύτερη από κοντά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο πλέον και στο 65′ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία όταν ο Μανδάς απέκρουσε σουτ του Άμραμπατ και στη συνέχεια της φάσης έβγαλε σε κόρνερ την κεφαλιά-ψαράκι του Σιντιμπέ.

Ούτε ο Μάνταλος δύο λεπτά μετά κατάφερε να νικήσει με ωραίο σουτ τον Μανδά, με τον άσο της ΑΕΚ να αποχωρεί τραυματίας στο 70′ και στη θέση του να μπαίνει ο Μαχαίρας. Ο Αλμείδα όσο περνούσε η ώρα φρέσκαρε όλο και περισσότερο την ομάδα του, έχοντας το μυαλό του και στο ντέρμπι της Κυριακής, με την ΑΕΚ να φτάνει πολύ κοντά σε ακόμη ένα γκολ, σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις με Γκαρσία και Αραούχο, αλλά το 3-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (66’ Ααρούχο, Πινέδα (66’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70’ Μαχαίρας), Γκαρσία (87’ Κοσίδης)

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμαντής (83’ Πασαλίδης), Περέα (74’ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Θοράρινσον, Τζου (66’ Ντίκο), Γκερέρο (66’ Ντουρμισάι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ