Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Superleague

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Superleague

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα και Ξάνθη ήταν οι νικητές του δεύτερου και κυρίως μέρους της 27ης αγωνιστικής της Superleague. Ας δούμε πως επηρεάστηκε η βαθμολογία.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, η Λάρισα νίκησε με το ευρύτερο σκορ της ημέρας (4-2) τον Παναιτωλικό και τελείωσε με την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.

Στα ματς των 17:15, η Ξάνθη επικράτησε εντός έδρας τους ΠΑΣ Γιάννινα (3-0) και σφιχταγκάλιασε την 5η και προνομιούχο θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ και ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ακόμα έχει σφυγμό παρά τις εξωγηπεδικές σφαλιάρες, νικώντας με 1-0 τον Ατρόμητο.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας, η ΑΕΚ πήρε μια διαδικαστική όσο και πολύ χρήσιμη νίκη και πλέον απέχει μόλις ένα βαθμό από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Αναλυτικά η κατάσταση της βαθμολογίας με όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και με Ολυμπιακό και Κέρκυρα να έχουν ένα ματς λιγότερο αφού αγωνίζονται αύριο στις 19:30.

1.A.E.K. 63*
2.Π.Α.Ο.Κ.  55*
3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  51**
4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  47
5.Α.Ο. ΞΑΝΘΗ  39
6.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  36
7.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  34
8.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  34
9.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  32
10.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  32***
11.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  30
12.Α.Ε.Λ.  29
13.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.  26
14.ΛΑΜΙΑ  26
15.Α.Ο.Κ.  21
16.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  10

*Εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Από την πρωτόδικη απόφαση είχαν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και είχε κατακυρωθεί το ματς υπέρ της ΑΕΚ (3-0).

** Έχουν αφαιρεθεί τρεις (3) βαθμοί από τον Ολυμπιακό για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

***Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς ενώ του αφαιρέθηκαν άλλοι τρεις βαθμοί λόγω της υπόθεσης Βέμερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ