Σέρχιο Αραούχο: Ο μοναδικός που έχει το know how κόντρα στον Ολυμπιακό (vids)

Σέρχιο Αραούχο: Ο μοναδικός που έχει το know how κόντρα στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει φάει με το... κουτάλι τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είναι ίσως ο μόνος που «ξέρει» πώς να τον νικήσει.

Είναι αλήθεια πως ο φετινός Αραούχο δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που γνωρίσαμε και μάθαμε από τον Ιανουάριο του 2017 όταν και πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Δεν παίζει πλέον στο… κουτί, δεν έχει πρώτο μέλημα να σκοράρει. Αντίθετα, «θυσιάζεται» για την ομάδα σε έναν all around ρόλο, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εκτόξευση του Λιβάι Γκαρσία.

Και ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει, έστω κι αν του κοστίζει στα δικά του νούμερα. Εχει προσαρμοστεί εξαιρετικά στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα και εξελίσσεται σε ένα από τα «κλειδιά» της φετινής ΑΕΚ. Απόψε (19:30) ο Αργεντινός επιθετικός θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο «Γ. Καραϊσκάκης» ως ο πρώτος αρχηγός της Ένωσης, σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ πιθανό να έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα για εκείνον.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στην ΑΕΚ με Πινέδα – Τον θέλει άμεσα πίσω η Θέλτα

Ο Αραούχο θα είναι εκτός απρόοπτου ο μοναδικός παίκτης από την ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα έχει νικήσει τον Ολυμπιακό. Οι άλλοι δύο που το έχουν πετύχει είναι ο Γαλανόπουλος και ο Μάνταλος, αλλά κανείς από τους δύο δεν προορίζεται για να ξεκινήσει βασικός αν και υπάρχει ένας αστερίσκος με τον Γιόνσον για τα χαφ. Ο Τζαβέλλας επίσης έχει κερδίσει τους Πειραιώτες, αλλά όχι ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός θα είναι λοιπόν ο μόνος της ενδεκάδας που θα έχει το know how και παρά το γεγονός ότι η Ένωση έχει σχεδόν πέντε χρόνια να πανηγυρίσει κόντρα στον Ολυμπιακό, το πρόσημο του Αραούχο κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι θετικό. Σε έντεκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στους Πειραιώτες, ο «Τσίνο» μετράει πέντε νίκες με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα κόντρα στην οποία ο Αραούχο έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του. Πέντε φορές έχει βρει δίχτυα (έχει και μία ασίστ) ο Αργεντινός σε ντέρμπι (πρωτάθλημα και Κύπελλο) με τους «ερυθρόλευκους» και είναι περιττό να αναφέρουμε ότι είναι ο πρώτος σκόρερ από το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ σε αυτά τα παιχνίδια.

Τελευταία φορά που σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν στο περσινό 2-3 του ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League όπου είχε πετύχει και τα δύο γκολ της ΑΕΚ. Αυτή τη φορά η Ένωση δεν εξαρτάται από το δικό του σκοράρισμα για να ελπίζει στη νίκη. Όχι ότι δεν το θέλει φυσικά. Η απόδοση του Αραούχο όμως θα είναι κομβική για το αν θα καταφέρει η ΑΕΚ να πάρει τη νίκη στο Φάληρο και να «φωνάξει» με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι πάει για τον τίτλο.

Όλα τα γκολ του Αραούχο κόντρα στον Ολυμπιακό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ