Η πιο σημαντική μεταγραφή της ΑΕΚ τον Ιανουάριο δεν θα είναι ο Φερνάντες (vid)

Η πιο σημαντική μεταγραφή της ΑΕΚ τον Ιανουάριο δεν θα είναι ο Φερνάντες (vid)

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πολλούς λόγους να πιστεύει πως μετά τη διακοπή θα παρουσιάσει μία ακόμα καλύτερη ΑΕΚ. Ο Πάολο Φερνάντες είναι ένας από αυτούς.

Η πρωτόγνωρη συνθήκη με τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του Μουντιάλ, δημιουργεί εύλογα την απορία για το πώς θα είναι οι ομάδες στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όχι μόνο οι ελληνικές αλλά οι ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού για πρώτη φορά καλούνται να προσαρμοστούν σε μία τέτοια συνθήκη. Όσον αφορά στα του οίκου μας και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ δεν είναι εύκολο να δοθεί μία απάντηση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι δεδομένο πως η Ένωση εδώ και πολύ καιρό βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση παίζοντας κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μπορεί όχι το πιο αποτελεσματικό, γι’ αυτό και το -8 από την κορυφή, αλλά σίγουρα το πιο θελκτικό στο μάτι. Κάτι που είχε να το πετύχει πάρα πολλά χρόνια η Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Χάμες, το νέο συμβόλαιο, ο ρόλος-κλειδί στην Κολομβία και η… σωτηρία (vids)

Είναι όμως επίσης γεγονός πως τον τελευταίο μήνα η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα δεν σταματούσαν να μετρούν απώλειες στο ρόστερ. Η μία θλάση διαδεχόταν την άλλη, οι ιώσεις έκαναν συχνά-πυκνά την εμφάνισή τους, με τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον να είναι το… κερασάκι στην τούρτα. Αποτέλεσμα όλων αυτών των προβλημάτων ήταν να κατέβει η Ένωση στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα κουκιά να είναι μετρημένα. Κυρίως από τη μέση και μπροστά, με τον Αργεντινό τεχνικό να μην μπορεί να αλλάξει και πολλά κατά τη διάρκεια του ματς ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του να το κερδίσει.

Και αυτό δεν έχει να κάνει βέβαια σε καμία περίπτωση με μικρό ρόστερ ή έλλειψη λύσεων. Δεν μπορεί όμως να προβλέψει ένας προπονητής ότι κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν θα χάσει δύο και τρεις ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση, με προβλήματα τραυματισμού. Και δεν γίνεται να έχει… δέκα παίκτες σε μία θέση για να αντικαθιστά τους απόντες. Από την άποψη αυτή λοιπόν, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως η διακοπή ήταν σε έναν βαθμό ευεργετική για την ΑΕΚ.

Ο Φερνάντες και οι άλλοι 

Για περισσότερους από έναν λόγους. Κατ’ αρχάς θα ενσωματωθεί πλέον ο Πάολο Φερνάντες ο οποίος ναι μεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από 1η Ιανουαρίου, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Αλμέιδα θα τον έχει μαζί του κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας που θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ στην Ολλανδία. Ο πρώην πλέον άσος του Βόλου, φαίνεται –θεωρητικά τουλάχιστον- πως «κουμπώνει» ιδανικά για να καλύψει το κενό του Ελίασον στα δεξιά της επίθεσης αν και είναι ένας παίκτης που όπως έχει δείξει δύσκολα μπαίνει σε καλούπια.

Εκτός από τον Φερνάντες, σε περίπου έναν μήνα η ΑΕΚ θα έχει ξανά τον Τσούμπερ ο οποίος θα είναι πλέον απαλλαγμένος από το πρόβλημα στους κοιλιακούς και θα αποτελεί ουσιαστικά μεταγραφή. Ο Ελβετός δεν βοήθησε καθόλου στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και στην Ένωση εκτιμούν πως στον δεύτερο γύρο θα αρχίσει να θυμίζει κάτι από τον περσινό παίκτη που λάτρεψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Ο Φαν Βέερτ, που έπαιξε και λίγα λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό, θα είναι επίσης πανέτοιμος για να μπει στο ροτέισον του Αλμέιδα και να δώσει λύσεις όποτε του ζητηθεί ενώ στο 100 τοις 100 θα είναι πλέον και ο Σιντιμπέ που ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας και αυτό θα γίνει. Ο Άμραμπατ που υποβλήθηκε σε καθαρισμό στο γόνατο, υπολογίζεται να είναι έτοιμος λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου και θα αποτελέσει και πάλι τον 12ο παίκτη του Αλμέιδα ενώ ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος.

Ο διεθνής άσος, που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια, έχει επιστρέψει πλέον στη δράση, έχει πάρει αρκετά παιχνίδια κυρίως ως αλλαγή, και μετά τη διακοπή θα υπολογίζεται εξίσου με Γιόνσον και Σιμάνσκι για τα χαφ. Σημαντικό το γεγονός ότι θα πάρει μέρος και στην προετοιμασία που θα γίνει επί ολλανδικού εδάφους. Συνεπώς αν δεν υπάρξει κάποια νέα ατυχία ή απρόοπτο, είναι πολύ πιθανό με το νέο έτος ο Αλμέιδα να έχει όλο το ρόστερ στη διάθεσή του εκτός βέβαια από τον Ελίασον ο οποίος θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις μήνες για να επανέλθει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ