Η απίθανη ιστορία του Ανδρούτσου στην Ισπανία (vid+pics)

Η απίθανη ιστορία του Ανδρούτσου στην Ισπανία (vid+pics)

Οι Χάμες, Φορτούνης, Μαρσέλο και οι υπόλοιποι σπεσιαλίστες του Ολυμπιακού βρήκαν τον... μάστορά τους στο πρόσωπο του Θανάση Ανδρούτσου!

Δουλειά, δουλειά, δουλειά! Οι Πειραιώτες δουλέψαν σκληρά το προηγούμενο διάστημα στην Εστεπόνα της Ισπανίας, με στόχο την βελτίωση τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης όσο και στον τομέα της τακτικής, με τον Μίτσελ να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του και να «τσεκάρει» πρόσωπα και σχήματα, ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: «Στη λίστα του Ολυμπιακού ο Νίκολας Ράσκιν» (vids)

Ένα από τα κομμάτια στα οποία δούλεψαν οι Ερυθρόλευκοι κατά την παραμονή τους στον ισπανικό νότο ήταν αυτό των στημένων φάσεων και των εκτελέσεων φάουλ. Οι Πειραιώτες διαθέτουν στο ρόστερ τους εξαιρετικούς εκτελεστές φάουλ, όπως είναι οι Μαρσέλο, Χάμες και Φορτούνη, που μπορούν από μια στημένη φάση να δώσουν λύσεις στον Ολυμπιακό, αλλά αυτός που έκανε τη διαφορά και την… έκπληξη ήταν ο Θανάσης Ανδρούτσος!

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, που ήταν από τους παίκτες που κέρδισε τον Μίτσελ με την προσήλωση στις προπονήσεις και την εργατικότητά του, ήταν ο πιο αποτελεσματικός του «ερυθρόλευκου» σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ!

Οσο και αν μοιάζει απίστευτο, «σεσημασμένοι» όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Κώστας Φορτούνης, ο Μαρσέλο και ο Πεπ Μπιέλ… βρήκαν τον μάστορά τους στο πρόσωπο του 25χρονου φουλ μπακ. Και στο δεξί του πόδι που αποδείχθηκε «αλφάδι» απέναντι στο τείχος-ρομπότ που έγινε viral «αξεσουάρ» προπόνησης στην Εστεπόνα.

Ενα μηχάνημα που παρέχει το αθλητικό κέντρο της Εστεπόνα και που αν οι πληροφορίες που συλλέξαμε είναι σωστές κοστολογείται περί τις 40.000 ευρώ (το χρησιμοποιούν κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αϊντχόφεν αλλά και οι εθνικές ομάδες της Ολλανδίας).

Ενα αμυντικό «τείχος» με 5 ή 6 «αντιπάλους» που μπορούν και… πηδάνε ψηλά την ώρα της εκτέλεσης του φάουλ ανεβάζοντας προφανώς τον συντελεστή δυσκολίας. Τείχος «προσομοίωση» σε πραγματικά δεδομένα, το οποίο με την απαραίτητη βοήθεια της τεχνολογίας είναι σε θέση να καταγράφει με λεπτομέρειες όλα τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης. Την ταχύτητα της μπάλας, το ύψος που παίρνει, την καμπύλη κ.λπ.

Ένα μηχάνημα, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να βελτιωθούν στις εκτελέσεις φάουλ, με τον τεχνικό των Πειραιωτών μάλιστα να το χρησιμοποιεί αρκετά στο πρόγραμμα των τελευταίων προπονήσεων. Και όπως αποδείχθηκε από το βίντεο ήταν πολλοί που δοκίμασαν την τύχη και τα ποσοστά τους σε αυτό: Χάμες, Μαρσέλο, Φορτούνης, Μπιέλ, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Βρουσάι, Μασούρας. Εννοείται πως οι δύο… μάχες αποτέλεσαν σημείο αναφοράς (και της απαραίτητης… καζούρας μεταξύ των παικτών).

Ηδη μάλιστα τα… μαντάτα θα έχουν φτάσει ως τα αφτιά του «σπεσιαλίστα» Ματιέ Βαλμπουενά που όντας τραυματίας δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας. Σύμφωνα λοιπόν με το video που κυκλοφόρησε, αλλά και την ομολογία από μπόλικους αυτόπτες μάρτυρες; Ο πλέον αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Μη σας φανεί παράξενο λοιπόν αν σε κάποια από τις επίσημες αναμετρήσεις που έρχονται ο διεθνής άσος πάρει την μπάλα και την «ευθύνη» σε αντίστοιχη κατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ