Ποιος είναι ο Ράσκιν που «παίζει» για τον Ολυμπιακό… (vids)

Ποιος είναι ο Ράσκιν που «παίζει» για τον Ολυμπιακό… (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του τον 21χρονο μέσο, Νίκολας Ράσκιν και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον μεταγραφικό στόχο των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, τόσο και συχνότερα εμπλέκεται σε σενάρια και φήμες με ποδοσφαιριστές. Ένα από τα ονόματα που ακούγονται όλο και πιο έντονα στο εξωτερικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι κι αυτό του Νίκολας Ράσκιν.

Όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, o 21χρονος κεντρικός μέσος της Σταντάρ Λιέγης είναι στην κορυφή της λίστας των ερυθρόλευκων για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, με δημοσίευμα να αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός κι άλλες ομάδες είναι στο «κόλπο» για την απόκτηση του, η οποία όμως θα αφορά την επόμενη μεταγραφική περίοδο και όχι την τρέχουσα.

Η περίπτωση του Ράσκιν δεν είναι εύκολη για τον Ολυμπιακό, αφού ο 21χρονος μέσος έχει χρηματιστηριακή αξία στα 7.000.000 ευρώ, ενώ απασχολεί και αρκετές ομάδες στη Γηραιά Ήπειρο, όπως είναι οι Κλαμπ Μπριζ, Ρέιντζερς, Σπέτσια και Γαλατασαράι. To10.gr με αφορμή και τις πολλές φήμες στο εξωτερικό για τον παίκτη και τους Πειραιώτες παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Ράσκιν που «παίζει» δυνατά στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Η φοβερή σεζόν και το φιλικό στην Ισπανία

Ο Νίκολας Ράσκιν πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με τη Σταντάρ Λιέγης, αφού έχει αγωνιστεί σε 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό 1 γκολ και 4 ασίστ. Η χρονιά αυτή μοιάζει να είναι το εφαλτήριο για να πάρει μια σημαντική μεταγραφή που θα τον «εκτοξεύσει».

Το γεγονός ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023 είναι επίσης πολύ σημαντικό, πολύ απλά γιατί σημαίνει ότι μπορεί από τον Ιανουάριο και μετά να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Ο 21χρονος μέσος είναι ο ορισμός του σύγχρονου κεντρικού χαφ που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής (αμυντικό χαφ, κεντρικός μέσος, αλλά και 10αρι), ενώ έχει την ικανότητα και να δημιουργήσει και να μαρκάρει και να σκοράρει. Η θέση που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο φέτος και κάνει τη διαφορά είναι η θέση «8» και ουσιαστικά είναι ο box to box ποδοσφαιριστής της Σταντάρ που κάνει τα πάντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ράσκιν αγωνίστηκε στο πρόσφατο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός με την Σταντάρ Λιέγης στην Εστεπόνα της Ισπανίας και έδειξε πολλά και θετικά στοιχεία, που είδαν από κοντά οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων.

Το συμβόλαιο, η Σταντάρ και η εθνική Βελγίου

Ο 21χρονος κεντρικός μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, όμως η Σταντάρ κάνει προσπάθειες να τον κρατήσει και να ανανεώσει τη συνεργασία τους. Εξάλλου πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα στην ομάδα εφόσον μείνει. Ο ίδιος βέβαια δεν φαίνεται να βλέπει με «ζεστό» μάτι την παραμονή του, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Η βελγική ομάδα θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να τον κρατήσει, προκειμένου να έχει ένα περιουσιακό στοιχείο στα χέρια της και κυρίως έναν παίκτη που μπορεί σε έναν χρόνο από τώρρα να κοστίζει τα διπλά ή τα τριπλά χρήματα.

Εξάλλου μιλάμε για έναν παίκτη που αποτελεί τη νέα «χρυσή» γενιά της εθνικής ομάδας του Βελγίου και που παρακολουθούν δεκάδες ομάδες… Είναι σημαντικό να τονιστεί πως ο Ράσκιν είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές από την Κ15 μέχρι και την Κ21, στην οποία μετράει 5 συμμετοχές και 1 γκολ. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ τον είδε αρκετές φορές πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ, όπως και άλλους παίκτες στην ηλικία του, όμως αποφάσισε να μην τον πάρει στην αποστολή των κόκκινων διαβόλων για το Παγκόσμιο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ