Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που επιστρέφει ενισχυμένος

Ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που επιστρέφει ενισχυμένος

Ο Ολυμπιακός και το +2 της πρώτης γραμμής που εγγυάται η παρουσία των Φορτούνη και Κασάμι.  

Ολυμπιακός-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0. Τα φιλικά όμως είναι ότι λέει η λέξη. Φιλικά. Κυρίως για να βλέπεις δηλαδή, και να μην λες πολλά. Μόνο να ακούς: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Η ομάδα βελτιώνεται. Είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα» είπε σχεδόν κωδικοποιημένα απόψε στο Καραϊσκάκης ο Μίτσελ.

Προφανώς θα έχει τους λόγους του, ο Ισπανός. Εκείνος ξέρει ποιοι ήταν οι «δείκτες» στα μέσα του Νοέμβρη, εκείνος ξέρει ποιος ήταν ο στόχος για τα μέσα Δεκέμβρη. Εκείνος ξέρει τι ήθελε απόψε να δει στην κόντρα με έναν εκπρόσωπο της Premier League.

Διαβάστε επίσης: Φορτούνης, Κασάμι και… πάμε 

Οι άλλοι ξέρουμε… το αυτονόητο. Πως ο Κώστας Φορτούνης και ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν ποδοσφαιριστές που ο Ολυμπιακός δεν τους είχε ως εδώ. Και πως οι δύο τους σε κάθε εμφάνιση σε κοινή (τηλεοπτική) θέα πασχίζουν να δηλώσουν την παρουσία τους.

Ήταν οι καλύτεροι στο φιλικό με τη Χάντερσφιλντ. Ήταν οι καλύτεροι και απόψε με αντίπαλο τη Νότιγχαμ. Συνεργάστηκαν μάλιστα στη φάση του 39΄για το μοναδικό γκολ. Ο ένας την ασίστ, ο άλλος τη δόξα του σκόρερ…

Είμαστε τρεις εβδομάδες μακριά από το μεταγραφικό παράθυρο. Και ως τότε οι ομάδες σαν τον Ολυμπιακό έχουν μια σειρά από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση: Το πολύ σημαντικό πρώτο ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο (15/12). Tο ταξίδι στα παγωμένα Γιάννενα (21/12). Tο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα (28/12). Για αυτό το «ειδικό» πρόγραμμα λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας επιστρέφει στη δράση ενισχυμένος με τις δύο πρώτες μεταγραφές του να αποτελούν «εσωτερική υπόθεση».

Και είναι ο μοναδικός από τους διεκδικητές που επιστρέφει σίγουρα ενισχυμένος. Αρκεί φυσικά ο Μίτσελ να κάνει πράξη όσα έλεγα στην Εστεπόνα. Ότι δηλαδή θέλει μια ομάδα με 17-18 βασικούς στη συνθήκη που θα ανεβάσει τη στάθμη του ανταγωνισμού και θα ενεργοποιήσει το πιο σημαντικό όπλο του Ολυμπιακού σε αυτή την παράξενη χρονιά: Το βάθος του ρόστερ του.

Ο Κασάμι μπορεί να προστεθεί στην εξίσωση των Εμβιλά και Χουάνγκ και να δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον rotation: Αυτό που δεν έδωσαν ως εδώ ο Μπουχαλάκης, ο Κούντε, ο Σαμασέκου. Αυτό που δεν έδωσαν είτε γιατί δεν μπορούσαν, είτε γιατί ο Μίτσελ δεν πίστεψε ότι θα μπορούσαν.

Ο Φορτούνης είναι μια επιπλέον πολυτέλεια, όπως ο Χάμες και ο Μπιέλ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέχρι τη διακοπή αγωνίστηκε ελάχιστα. Απόψε ο Ισπανός τεχνικός φάνηκε να του δίνει διαρκώς οδηγίες και να τον «ετοιμάζει» για κάτι πιο ουσιαστικό. Κοντά είμαστε πια. Όλα θα φανούν στην ώρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ