Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Φορτούνης, Κασάμι και… πάμε!

Ολυμπιακός – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Φορτούνης, Κασάμι και… πάμε!

Με γκολ του Παϊτίμ Κασάμι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε φιλικό που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έδειξε έτοιμος για την επανέναρξη – Εξαιρετικός και πάλι ο Φορτούνης.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον κύκλο των φιλικών που έδωσε κατά τη διάρκεια της χειμερινής του προετοιμασίας, με τους Πειραιώτες το βράδυ του Σαββάτου να επικρατούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Παϊτίμ Κασάμι στο 39’ με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμα φιλικό του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι κράτησαν τη Νότιγχαμ στο μηδέν και έδειξαν έτοιμοι για την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών τους, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι παρακολούθησε από κοντά ο Ροντινέι, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα το απόγευμα, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό ο Ρονάλντο (vid)

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ρέτσο, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Κασάμι και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Στιβ Κούπερ ξεκίνησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ με την εξής 11άδα: Χέντερσον, Οριέ, ΜακΚένα, Μανγκαλά, Μπολί, Λόντι, Γέιτς, Κόλμπακ, Γκιμπς Γουάιτ, Λίνγκαρντ και Τζόνσον.

Χαμηλό τέμπο, ευκαιρία με Μπιέλ

Το πρώτο μισάωρο στην αναμέτρηση κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Η καλύτερη άνηκε στον Ολυμπιακό και ήταν στο 5ο λεπτό.

Ο Ελ Αραμπί άνοιξε ωραία στον Μπιέλ, αυτός σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπολί και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χέντερσον. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βρουσάι προωθήθηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ απάντησε στο 12’ με τον Γέιτς, αλλά το σουτ που έκανε ο άσος της βρετανικής ομάδας μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού έφυγε ψηλά άουτ. Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπολί, μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε την κεφαλιά που έκανε ο αμυντικός της Νότιγχαμ.

Κασάμι και 1-0!

Μετά το μισάωρο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και παίζοντας γρήγορα την μπάλα άρχισε να βρίσκει τα κενά στην άμυνα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στο 38’ ο Μπιέλ έκανε ωραία πάσα στον Φορτούνη, αυτός σούταρε με το δεξί, αλλά ο Χέντερσον απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Κώστας Φορτούνης, το έκανε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και έστειλε την μπάλα… συστημένη στο κεφάλι του Κασάμι, με τον Ελβετό να νικάει τον Χέντερσον για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά μετά το γκολ, οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Φορτούνης έκανε την κάθετη πάσα στον Ελ Αραμπί, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Αλλαγές και δοκιμές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Ντόι να παίρνει τη θέση του Σωκράτη. Στο 50’ ο Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, προσπάθησε να φανεί απειλητικός, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, όπως επίσης και ένα λεπτό αργότερα, μετά την εκτέλεση φάουλ από αριστερά. Στο 59’ η Νότιγχαμ απείλησε μετά από κόρνερ με τον Οριέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, μετά την κεφαλιά του Ιβοριανού μπακ. Στο 62’ ο Μίτσελ προχώρησε σε πέντε αλλαγές, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Πασχαλάκη, Μαρσέλο, Σαμασέκου, Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμού αντί των Τζολάκη, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Κασάμι και Ελ Αραμπί.

Ένα λεπτό μετά τις αλλαγές, η Νότιγχαμ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Γκιμπς Γουάιτ, αλλά ο Πασχαλάκης παρότι ήταν «κρύος», έπεσε και απέκρουσε το σουτ που έκανε ο άσος της βρετανικής ομάδας από το ύψος του πέναλτι. Στο 62’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, συνέκλινε, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε πάνω στον Κουκ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μίτσελ έκανε τρεις ακόμα αλλαγές, με τους Καλογερόπουλο, Λάιντνερ και Μπόουλερ να μπαίνουν στο ματς αντί των Ρέτσου, Βρουσάι και Φορτούνη.

Στο 72′ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μπακαμπού, αλλά το σουτ που έκανε ο Αφρικανός πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο 79’ και στο 80’ η Νότιγχαμ κέρδισε φαουλ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά στην πρώτη περίπτωση η εκτέλεση του Σκάρπα σταμάτησε στο τείχος και στη δεύτερη η εκτέλεση του Γκιμπς-Γουάιτ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0 και τον Μίτσελ να βγάζει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του, ενόψει του παιχνιδιού του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, αλλά και την επανέναρξη της Super League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (61′ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μαρσέλο), Ρέτσος (70′ Καλογερόπουλος), Σωκράτης (46′ Ντόι), Βρουσάι (70′ Λάιντνερ), Εμβιλά, Κασάμι (61′ Γκάρι Ροντρίγκες), Αγκιμπού Καμαρά (61′ Σαμασέκου), Μπιέλ (61′ Μασούρας), Φορτούνης (70′ Μπόουλερ) και Αραμπί (61′ Μπακαμπού).

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Χέντερσον, Μανγκαλά (46′ Ο’ Μπράιεν), Κόλμπακ, Γκιμπς – Γουάιτ (82′ Σούριτζ), Λίνγκαρντ (46′ Αβονίγι), Τζόσον, Γέιτς, Οριέ (90+ Σο), ΜακΚένα (46′ Κουκ), Μπολί (46′ Γουόραλ) και Λόντι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ