Ένα modern full back για τον Ολυμπιακό – Αυτός είναι ο Ροντινέι (vids)

Ένα modern full back για τον Ολυμπιακό – Αυτός είναι ο Ροντινέι (vids)

Ο Ροντινέι ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και to10.gr σας τον δίνει στο... πιάτο.

Ο Ολυμπιακός δείχνει τις διαθέσεις του με το… καλησπέρα. Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για την «αντεπίθεση» τους στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν τους κατάλληλους ώστε να δυναμώσουν το ρόστερ της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Η πρώτη κίνηση πάντως έχει ήδη «κλειδώσει». Ο λόγος για τον Ροντινέι, καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ είναι και με τη… βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Η αποθέωση της κόντρας και ο Μαροκινός… Ρονάλντο

Έτσι, to10.gr συγκέντρωσε τα στοιχεία και τους αριθμούς του 30χρονου και σας παρουσιάζει το πολύ δυνατό βιογραφικό του.

Ο Ροντινέι προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν. Ο Βραζιλιάνος ήταν καταλυτικός για τη Φλαμένγκο και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 46 συμμετοχές και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ποια είναι τα δυνατά του στοιχεία; Πρόκειται για ένα κλασικό, μοντέρνο μπακ. Πολλά ανεβάσματα, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, τρομερή ταχύτητα και δημιουργία, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην πτέρυγα.

Ο Ροντινέι δεν έχει φύγει ποτέ από τη χώρα του καφέ, ενώ έχει το απίστευτο των επτά δανεισμών στην καριέρα του. Κάτι που συνηθίζεται ωστόσο στη Βραζιλία. Από εκεί και πέρα, ο 30χρονος μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ηλικίες στην Αβάι, όπου αγωνίστηκε μέχρι και την K20.

Από εκεί έκανε το «πήγαινε – έλα» πέντε φορές, καθώς δόθηκε δανεικός σε Κορίνθιανς, Κρακ, Πεναπολένσε, Πόντε Πρέτα και Βιτόρια, με την τελευταία να τον αποκτά το 2015 έναντι 700.000 ευρώ.

Η χρονιά που τον… εκτόξευσε και χρηματιστηριακά, αλλά και γενικά, προκειμένου να πάρει τη μεταγραφή στη Φλαμένγκο ήταν αυτή του 2015-16, όπου δόθηκε δανεικός στην Πόντε Πρέτα ξανά. Από εκεί τον είδε και τον απέκτησε η Φλαμένγκο τον Ιανουάριο του 2016, δίνοντας 950.000 στη Βιτόρια, όπου άνηκε.

Από εκείνη τη χρονιά, μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή έξι χρόνια, αγωνίστηκε στη Φλαμέγνκο και ενδιάμεσα έχει έναν δανεισμό στην Ιντερνασιονάλ για 1,5 χρόνο προτού επιστρέψει στη «Φλα» τον Μάιο του 2021. Σε αυτό το διάστημα είχε 50 συμμετοχές με 3 γκολ και 9 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Φλαμένγκο όπου επέστρεψε συνολικά έχει 163 ματς και έχει πετύχει 6 γκολ και 17 ασίστ, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση των δύο Κόπα Λιμπερταδόρες που κατέκτησε η ομάδα του (2019, 2022), στο ένα Μπρασιλεϊράο (2019) και στο Κύπελλο Βραζιλίας (2022).

Μια ανάσα από το Κατάρ

Το «ξεπέταγμα» που είχε την τελευταία χρονιά, «υποχρέωσε» τον Τίτε να τον δει πιο σοβαρά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο τέως πλέον τεχνικός της Βραζιλίας, τον επέλεξε στην προεπιλογή της Εθνικής Βραζιλίας για το Μουντιάλ, ωστόσο ο 30χρονος «κόπηκε» λόγω Ντάνι Άλβες που πήρε θέση στο ρόστερ για το Μουντιάλ του Κατάρ λόγω εμπειρίας.

Το ενδιαφέρον από την Ευρώπη, οι προτάσεις από Βραζιλία και MLS και ο… Ολυμπιακός

Από την αρχή, οι Βραζιλιάνοι έγραφαν ότι ο λόγος που ο Ροντινέι δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του ήταν η Ευρώπη. Παρότι είχε προτάσεις από τη Βραζιλία (Μποταφόγκο, Ατλέτικο Μινέιρο, Γκρέμιο και Σάο Πάουλο), αλλά και από το MLS ο 30χρονος ήθελε μόνο Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα και κατάφερε να κερδίσει μια μεγάλη μάχη, απέναντι σε αρκετούς συλλόγους από τη Βραζιλία (Μποταφόγκο, Ατλέτικο Μινέιρο, Γκρέμιο και Σάο Πάουλο), το MLS και από τη Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε τα καλύτερα highlights του νέου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ