Ο «βιονικός» Αραούχο και οι άλλοι…

Ο «βιονικός» Αραούχο και οι άλλοι…

Ο Σέρχιο Αραούχο «έσπασε» τα κοντέρ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και ετοιμάζεται για μία ακόμη πιο δυναμική συνέχεια. Οι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ και ο Φερνάντες.

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει την Πέμπτη (15/12, 21:30) εκτός έδρας την Κηφισιά για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου. Θα έχουν περάσει 32 μέρες από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της, εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Μεσολάβησε μία άδεια 12 ημερών, μίνι προετοιμασία στην Ολλανδία, δύο φιλικά και φυσικά η ενσωμάτωση του Πάολο Φερνάντες ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου. Στόχος για τους «κιτρινόμαυρους» πλέον είναι να εμφανιστούν στην ίδια κατάσταση με αυτή που ολοκλήρωσαν το πρώτο κομμάτι της σεζόν και να εξελίξουν αν είναι δυνατόν το παιχνίδι τους ώστε να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Το πρόγραμμα πλέον θα είναι πολύ απαιτητικό, με παιχνίδια Κυριακή – Τετάρτη πολλές φορές, κάτι που θα δοκιμάσει τις αντοχές των παικτών του Ματίας Αλμέιδα οι οποίοι έπαιξαν με φουλ ένταση στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και ασφαλώς το ίδιο θα επιδιωχθεί να κάνουν και τώρα. Ποιοι ήταν όμως αυτοί που… τράβηξαν το περισσότερο κουπί μέχρι αυτό το σημείο; Ποιοι ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν και σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος; Μία ματιά στα νούμερα των «κιτρινόμαυρων» στα 14 επίσημα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα και Κύπελλο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες.

Διαβάστε επίσης: Η «γιγαντομαχία» στον τελικό και το Μουντιάλ των εκπλήξεων

Ο άπιαστος Αραούχο

Αυτό που λίγοι θα περίμεναν το περασμένο καλοκαίρι είναι πως πρώτος, και μάλιστα με διαφορά, σε χρόνο συμμετοχής, θα ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός είναι ο ένας από τους τρεις (Γκαρσία και Μάνταλος οι άλλοι δύο) που έχουν αγωνιστεί και στα 14 ματς, αλλά είναι ο μοναδικός με πάνω από 1.000 λεπτά. Για την ακρίβεια έχει παίξει 1.153 λεπτά και δεν έχει ταλαιπωρηθεί καθόλου από τραυματισμούς, όπως συνέβαινε πολύ συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Παρ΄όλο που παίζει στα «κόκκινα» σε όλα τα παιχνίδια, ο αρχηγός της Ένωσης είναι ακμαιότατος, κάτι που δεν μπορεί να είναι τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς πως το καλοκαίρι έκανε για πρώτη φορά μετά από καιρό κανονική προετοιμασία. O μόνος που… ρίχνει στον Αραούχο είναι ο Φερνάντες ο οποίος με τον Βόλο έχει επίσης 14/14 αλλά με 1186 λεπτά συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές με 900+ λεπτά συμμετοχής και μετά το… χάος. Ο Πινέδα είναι δεύτερος με 986’, ο Βίντα ακολουθεί με 982’, τέταρτος είναι ο Γκαρσία με 973’, ο Γκατσίνοβιτς πέμπτος με 924’, ο Ρότα έχει 915’ και ο Σιμάνσκι 901’. Ο αμέσως επόμενος είναι ο Γιόνσον με 692’ λεπτά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η… κόντρα κάτω από τα δοκάρια, όπου Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Και οι δύο έχουν παίξει από επτά παιχνίδια, δηλαδή από 630 λεπτά ο καθένας. Όπως φαίνεται, ο Έλληνας τερματοφύλακας θα συνεχίσει να έχει τα γάντια του βασικού στην επανέναρξη της σεζόν, αλλά δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να επανέλθει και ο Αυστριακός.

Ο… Φράνσον και η «έκρηξη» του Γκαρσία

Αυτός που έχει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής είναι ο Φράνσον που έχει παίξει μόλις 15 λεπτά αν και σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια είναι στην αποστολή. Με δύο αστερίσκους βέβαια. Ο ένας για τον Ραντόνια που έχει αγωνιστεί 10 λεπτά, αλλά λογίζεται περισσότερο ως παίκτης της Β’ ομάδας και ο άλλος για τον Αλμπάνη που έχει καταγράψει οκτώ λεπτά και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην ισπανική Ανδόρρα. Συμπεριλαμβανομένων και αυτών, ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα 27 ποδοσφαιριστές στα 14 πρώτα ματς της σεζόν. Όσο για τον πρώτο σκόρερ; Αυτός είναι με διαφορά ο Γκαρσία που έχει πετύχει επτά γκολ, με τον Γκατσίνοβιτς να ακολουθεί με τέσσερα και τους Αραούχο, Πινέδα να έχουν από τρία γκολ έκαστος. Βάσει των ευκαιριών που παράγει η ΑΕΚ, τα νούμερα αυτά θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερα, αλλά ειδικά για τον Λιβάι, που για πρώτη φορά έχει τον ρόλο του σέντερ φορ, σίγουρα δεν είναι κι άσχημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ