Η «γιγαντομαχία» στον τελικό και το Μουντιάλ των εκπλήξεων

Η «γιγαντομαχία» στον τελικό και το Μουντιάλ των εκπλήξεων

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει να δει σύγκρουση Μέσι και Εμπαπέ για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, κανείς, όμως, με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη διοργάνωση, δεν μπορεί να υποτιμήσει το Μαρόκο και την Κροατία.

Σπουδαίοι και οι δυο χθεσινοί (10/12) προημιτελικοί, για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ. Αν ο στόχος, μάλιστα, ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι να κρατάει αμείωτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο το ενδιαφέρον όσων το παρακολουθούν, η συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Το Μαρόκο ήταν αυτό που μας άνοιξε την «όρεξη», δημιουργώντας μια μίνι παράδοση κατά των Ιβήρων στο τουρνουά, καθώς μετά την Ισπανία, έστειλε στο «σπίτι» της και την Πορτογαλία. Από τη στιγμή που η ομάδα του Ρεγκραγκί κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, πέτυχε ουσιαστικά τον στόχο της, καθώς στη συνέχεια διαχειρίστηκε άριστα το παιχνίδι.

Αν, μάλιστα, για το Μαρόκο το όνειρο συνεχίζεται, αρκετά είναι τα θέματα για την Πορτογαλία. Στο τελευταίο Μουντιάλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο. Ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί ή όχι κανείς τον Πορτογάλο, δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι πρόκειται για τον ορισμό του σούπερ σταρ.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι αυτός που θα «πληρώσει» το… μάρμαρο της αποτυχίας στη διοργάνωση και του αποκλεισμού της Πορτογαλίας, που είχε ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ της ιστορίας της. Άδικο ή όχι, η απογοήτευση και η πίκρα για το αρνητικό αποτέλεσμα, υπερισχύει των όσων έχει προσφέρει ο Πορτογάλος τεχνικός. Αυτό, άλλωστε, δεν ισχύει μόνο για τον Σάντος…

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά είδαμε στον άλλον προημιτελικό, ανάμεσα στην Αγγλία και την Γαλλία. Με τα «Λιοντάρια» να μην είναι χειρότερα από την αντίπαλο τους, αλλά να… πληγώνονται από τα 11 μέτρα, τόσο από το πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Κέιν στο 84΄, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όσο και από αυτό που θα μπορούσε να καταλογιστεί υπέρ τους στο 26΄, στο οριακό μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό πάνω στον φορ της Τότεναμ. Η «κατάρα» των προημιτελικών χτύπησε και πάλι την ομάδα του Σάουγκεϊτ, που έγινε αυτή με τους περισσότερους αποκλεισμούς στη συγκεκριμένη φάση.

Η Γαλλία, της απίστευτης ποιότητας στην επίθεση, με Εμπαπέ και Ζιρού και έναν εξαιρετικό Γκριεζμάν, πέρασε και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρος, σχεδόν, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, περιμένει την γιγαντομαχία των Μέσι και Εμπαπέ στο τελικό, με έπαθλο το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Σε μια διοργάνωση, όμως, με ουκ ολίγες εκπλήξεις, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το Μαρόκο και την Κροατία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ