Το back to back του Μασούρα και η αλήθεια για τον Ολυμπιακό (vids)

Το back to back του Μασούρα και η αλήθεια για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Γιώργος Μασούρας, το back to back και η συνήθεια που έγινε... λατρεία στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που το Μουντιάλ στο Κατάρ οδεύει προς τον μεγάλο τελικό και ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στη δράση για το δεύτερο μισό της σεζόν, έγιναν οι βραβεύσεις των κορυφαίων για το 2022. Μια χρονιά που κλείνει με τρόπο ασυνήθιστο λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τρόπο συνηθισμένο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΣΑΠΠ για τους κορυφαίους της χρονιάς, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την τιμητική του, αφού και πάλι το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή κατέληξε στο λιμάνι. Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος πήρε ξανά το συγκεκριμένο βραβείο, κάνοντας το back to back σε μια υπέροχη βραδιά. Μια βραδιά που και ο ίδιος θα θυμάται για πάντα, μιας και οι συνάδελφοι του τον τίμησαν με τον τίτλο του «καλύτερου Έλληνα» για δεύτερη συνεχή φορά.

Ο Μασούρας μπήκε σε μια ιδιαίτερα κλειστή λίστα με το βραβείο αυτό, ενώ και ο Ολυμπιακός το ίδιο, αφού αυτό είναι το τέταρτο σερί που καταλήγει στους Πειραιώτες δείχνοντας και τη μεγάλη αλήθεια. Ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πέρα από τους τίτλους αναδεικνύει και τους κορυφαίους Έλληνας αθλητές. Το 2019 ήταν ο Κώστας Φορτούνης, μια χρονιά μετά ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος μάλιστα πήρε τεράστια μεταγραφή στη Λίβερπουλ και από εκεί και έπειτα ο Μασούρας με ένα εντυπωσιακό back to back.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κατάφερε ταυτόχρονα και αυτό που έχουν κάνει μόλις τρεις ακόμη Έλληνες στην ιστορία του συνδέσμου ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, κάτι αντίστοιχο έχει ξανασυμβεί από τον Νίκο Λυμπερόπουλο (2006, 2007), τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη (2008, 2009) και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (2013, 2014 σαν ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού και του Ατρόμητου).

Ο Μασούρας ήταν από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον 28χρονο να πραγματοποιεί 31 συμμετοχές (σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ), έχοντας 7 γκολ και 5 ασίστ. Συνολικά, πέρσι έπαιξε σε 46 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 12 γκολ και 8 ασίστ σε 3.186 λεπτά συμμετοχής.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Μασούρας συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στο λιμάνι, όταν και αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο και έχει καταφέρει να «εκτοξεύσει» την αξία του και την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και τον ανέδειξε, όπως συνέβη και με τον Τσιμίκα, αλλά και με τον Φορτούνη και πολλούς ακόμη Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Σε αυτή την τετραετία που συμπληρώνεται σε λίγες μέρες (1/1.2023), ο Μασούρας έχει αγωνιστεί σε 186 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει 44 φορές και έχει μοιράσει και 23 ασίστ, ενώ έχει δει την αξία του να φτάνει στα 7.500.000 ευρώ. Παράλληλα, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (έχοντας το απόλυτο) και ένα Κύπελλο και φυσικά έχει πάρει δυο φορές του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Αναμφίβολα ο Μασούρας αποτελεί μια από τις καλυτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην Ελλάδα στη χειμερινή περίοδο, ενώ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη και για τον Ολυμπιακό, αλλά και για την Εθνική Ελλάδος μέσα σε αυτή την τετραετία που διανύει στο λιμάνι.

Το περσινό βραβείο που κατέκτησε ο Μασούρας: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ