Το βράδυ που αλλάζουν επίπεδο…

Το βράδυ που αλλάζουν επίπεδο…

Ο Ολυμπιακός για την εδραίωση στα υψηλά «σκαλοπάτια» της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός για την πιστοποίηση της επιστροφής και την 8αδα

Σε έναν «μαραθώνιο» 34 αγωνιστικών η 13η αγωνιστική, Τρίτη και 13, πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κομβική; Και όμως. Τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό η βραδιά στην πρώτη «παράσταση» της «διαβολοβδομάδας» μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική στη σεζόν που εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφήνει τους «αιωνίους» να ονειρεύονται, ο καθένας για τον στόχο του με τα τωρινά δεδομένα.

Ένα βράδυ και μια δοκιμασία στα δύσκολα για τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του με την πρωτοπόρο Φενέρ του Ιτούδη και του Καλάθη, για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία με την Βαλένθια που βρίσκονται κοντά βαθμολογικά και η νίκη μετράει διπλά.

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως με μια νίκη απέναντι στην Φενέρ θα εδραιώσει την παρουσία του στα υψηλά «σκαλοπάτια» της Ευρωλίγκας παραμένοντας στην 4αδα που είναι ο βασικός του στόχος, ο Παναθηναϊκός αν πάρει το ροζ φύλλο στην Βαλένθια θα έχει κάνει το εντυπωσιακό 5 στα 5 και μετά από πάρα πολύ καιρό θα βρίσκεται με θετικό πρόσημο στο 7-6 και με παράσταση ισχυρή για την 8αδα που έχει αρχίσει ξανά να ονειρεύεται.

Με άλλον αέρα θα βρεθεί στην Γαλλία ο Ολυμπιακός για να αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν στον δεύτερο αγώνα της εβδομάδα, με την ψυχολογία στα ύψη και έτοιμος για το μεγάλο μπαμ θα πάει στην Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός για το συναπάντημα με τον «δικό» του Σάρας.

Στο 8-4 αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχοντας βγάλει το πιο δύσκολο κομμάτι του πρώτου γύρου καθώς μετά το αποψινό ματς απομένουν οι Βιλερμπάν (εκτός), Ερυθρός Αστέρας (εντός), ΠΑΟ (εκτός), Αρμάνι (εντός) πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος και το ματς στο πριγκιπάτο με την Μονακό που έκανε διπλό στο ΣΕΦ, όπως έχει κάνει και η Βαλένθια σε μια απίστευτη «αυτοκτονία» των πρωταθλητών.

Στο 6-6 ο Παναθηναϊκός που μετά το τραγικό ξεκίνημα και το 2-6 μπόρεσε με μια εντυπωσιακή επιστροφή να πάρει τους τρεις τελικούς στο ΟΑΚΑ με Βίρτους, Βιλερμπάν και Αρμάνι κάνοντας σπουδαίο διπλό στο Κάουνας. Και έχει μπροστά του μετά την Βαλένθια, ένα δύσκολο πρόγραμμα με την Μπαρτσελόνα (εκτός), την Εφές (εκτός), τον Ολυμπιακό (εντός) και την Μπάγερν (εκτός).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ