Ο Νέλσον Ολιβέιρα «ξύπνησε» την κατάλληλη στιγμή

Ο Νέλσον Ολιβέιρα «ξύπνησε» την κατάλληλη στιγμή

Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής ανόδου του ΠΑΟΚ και δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η πρώτη σεζόν του Νέλσον Ολιβέιρα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν εφιαλτική. Παρ’ ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα, σε εκείνη την ανέλπιστη ήττα από την Μποέμιανς στην Ιρλανδία, ο Πορτογάλος επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού στη ρεβάνς της Τούμπας και ουσιαστικά έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Για την ακρίβεια πρόλαβε το φινάλε των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν ήταν ο εαυτός του αφού προσπαθούσε μάταια να βρει τα πατήματά του μετά τον σοβαρό τραυματισμό. Έτσι, ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις εννιά συμμετοχές και απολογισμό ενός γκολ, με τον Δικέφαλο βέβαια να μην παίρνει τίποτα από όσα προσδοκούσε, όταν τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2021 μετά την αποχώρηση του υψηλόσωμου φορ από την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Ο Μπαρτζώκας εμφάνισε το 16χρονο «διαμάντι» του Θρύλου (vid+pics)

Με τη νέα αγωνιστική περίοδο άπαντες στον ΠΑΟΚ ήλπιζαν πως αυτή θα ήταν η χρονιά του Ολιβέιρα. Και πάλι όμως ο Πορτογάλος στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, έχασε τα ματς με τη Λέφσκι Σόφιας όπου ο Δικέφαλος παρατάχθηκε χωρίς φορ ελέω και της πώλησης του Αντόνιο Τσόλακ στη Ρέιντζερς, αλλά κι όταν επέστρεψε, δεν ήταν και πάλι ο ποδοσφαιριστής που είχε ανάγκη ο Δικέφαλος. Καμία επαφή με το γκολ, τελείως έξω από τα νερά του και φανερά εκτός φόρμας. Γκρίνια στην Τούμπα και λογικό. Ο βασικός επιθετικός της ομάδας δεν αποδίδει, το γκολ έρχεται με το σταγονόμετρο και χάνονται βαθμοί που αφήνουν τους «ασπρόμαυρους» πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Άρχισε να γυρίζει ο διακόπτης

Στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στις 2 Οκτωβρίου, ο Ολιβέιρα… έσπασε το ρόδι. Σκόραρε, άνοιξε το σκορ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν του επέτρεψε να χαρεί. Τρεις εβδομάδες αργότερα, βρήκε και πάλι δίχτυα. Ούτε αυτή τη φορά μπόρεσε να το πανηγυρίσει, αφού το γκολ του έδωσε απλά τον έναν βαθμό στην ομάδα του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν όμως μία πιστοποίηση πως κάτι αλλάζει. Πως κάτι αρχίζει να κινείται, με τον Πορτογάλο να είναι μέσα στις φάσεις και να βρίσκει σιγά σιγά την επαφή με τα δίχτυα.

Ακολούθησαν δύο ματς που έμεινε άσφαιρος, με κυριότερο εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ όπου είχε και μία σημαντική ευκαιρία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης για να «παγώσει» τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στα τέσσερα επόμενα; Ισάριθμες νίκες για τον ΠΑΟΚ, με ισάριθμα γκολ για τον ίδιο. Γκολ στη Νίκαια, γκολ με τον Βόλο, γκολ στην Καλαμάτα, γκολ και στο Αγρίνιο. Μα το κυριότερο, από τα τέσσερα αυτά γκολ, τα τρία άνοιξαν το σκορ για τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησαν στη νίκη.

Παιχνίδι με παιχνίδι ο Πορτογάλος δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του και να ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στις απαιτήσεις του Λουτσέσκου. Όχι μόνο γιατί σκοράρει, αλλά γιατί δεν μοιάζει πλέον με ξένο σώμα σε αγωνιστικό επίπεδο. Για το φετινό πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, ο Ολιβέιρα είναι κομβικός και η δική του παρουσία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πού θα κάτσει η μπίλια στο τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ