Μία χρονιά ορόσημο στην ιστορία της ΑΕΚ: Επιστροφή στο σπίτι και αγωνιστική αναγέννηση (vids)

Μία χρονιά ορόσημο στην ιστορία της ΑΕΚ: Επιστροφή στο σπίτι και αγωνιστική αναγέννηση (vids)

Το 2022… μετράει ώρες, αλλά θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους οπαδούς της ΑΕΚ λόγω της επιστροφής του συλλόγου στη Νέα Φιλαδέλφεια και της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της ομάδας.

Το 2022 έμελλε να είναι τελικά το έτος της λύτρωσης για την ΑΕΚ. Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια η Ένωση επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, έβαλε οριστικό τέλος στη δική της προσφυγιά και εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι. «Τα τείχη της Αγια Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκείνο το ζεστό βράδυ του Ιουλίου του 2018, όταν με την πολυπόθητη άδεια στα χέρια πια, έδινε το σύνθημα για την έναρξη των εργασιών στον χώρο που για 15 χρόνια είχε μετατραπεί σε ένα νεκροταφείο αναμνήσεων.

Λίγο μετά από τον Μάιο του 2003 όταν και μπήκαν οι μπουλντόζες στο «Νίκος Γκούμας», μέχρι και το 2013 ο κόσμος της ΑΕΚ το είχε πάρει απόφαση στην πλειοψηφία του ότι γήπεδο εκεί που γνώρισε την αγαπημένη του ομάδα δεν πρόκειται να δει.

Διαβάστε επίσης: Δεν… υπάρχει η ΑΕΚ του Αλμέιδα: Απίστευτοι αριθμοί, σπάει όλα τα ρεκόρ

Στα επόμενα πέντε χρόνια τα εμπόδια ήταν πολλά, η άδεια όμως βγήκε τελικά και φτάσαμε στην 30η Σεπτεμβρίου του 2022 όπου το «παλάτι» της ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες του με τα ιστορικά εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς». Η ιστορία άρχισε να γράφεται και πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που η καρδιά της ΑΕΚ δεν σταμάτησε να χτυπά ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, και στις 3 Οκτωβρίου η μπάλα κύλησε ξανά στο χορτάρι.

Για πρώτη φορά μετά από εκείνο το ματς με τον Άρη στις 3 Μαΐου του 2003, η Ένωση έπαιξε μπάλα στη δική της γειτονιά. Διέλυσε με 4-1 τον Ιωνικό κάνοντας ιδανικό ποδαρικό μπροστά στους εκστασιασμένους οπαδούς της και στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο νέο της γήπεδο, μετράει το απόλυτο. Δείχνοντας με το… καλημέρα πως η δυναμική της πλέον είναι διαφορετική.

Άρχισε πάλι ΑΕΚ να θυμίζει

Κι επειδή όπως λένε πολλοί, τα… ντουβάρια δεν παίζουν μπάλα, αυτή η δυναμική που έχει αναπτύξει γενικότερα τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα. Γιατί η χρονιά που φεύγει θα μνημονεύεται για πάντα, κι από τις επόμενες γενιές ΑΕΚτζήδων, λόγω της επιστροφής της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά θα μνημονεύεται για καιρό και ως η χρονιά που η Ένωση αναγεννήθηκε αγωνιστικά, μετά από μία μαύρη τετραετία γεμάτη από πίκρες και αποτυχίες.

Χάρη στον εξαιρετικό σχεδιασμό του καλοκαιριού και τη δουλειά του Αλμέιδα και των συνεργατών του, η ΑΕΚ δημιούργησε μία ομάδα αντάξια της νέας της έδρας. Μία ομάδα που αρμόζει στην ιστορία της και που αρέσει στον κόσμο της. «Αυτή η ΑΕΚ με τρελαίνει», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μελισσανίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους τη μέρα που τους ξενάγησε στην «Αγιά Σοφιά» και σε πολύ μεγάλο βαθμό εξέφρασε αυτό που νιώθει φέτος και ο απλός κόσμος της ομάδας. Συμβόλαιο με την επιτυχία και τους τίτλους ασφαλώς κανείς δεν έχει, οπότε κανένας δεν μπορεί να προκαταβάλει πώς θα τελειώσει αυτή η σεζόν.

Μπορεί και να ολοκληρωθεί χωρίς την επιβράβευση που προσφέρει η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή γενικά ενός τίτλου. Αυτό που είναι πασιφανές όμως, είναι το γεγονός πως μετά από πάρα πολλά χρόνια, η ΑΕΚ φαίνεται να έχει μπει στον σωστό δρόμο, να βαδίζει σε στέρεες βάσεις αγωνιστικά και να «τρέχει» ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ-πλάνο το οποίο (επιδιώκει να) εξελίσσει σταδιακά.

Με το 2022 να μας αποχαιρετά και το 2023 να είναι προ των πυλών, ο οπαδός της ΑΕΚ μπορεί να είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ. Τα δύσκολα πέρασαν, η αγαπημένη του ομάδα βρήκε ξανά την Ιθάκη της μετά από μία Οδύσσεια δύο δεκαετιών σχεδόν και σε αγωνιστικό επίπεδο όλα έχουν μπει σε μία σειρά. Αν μπορούσε να… ζητήσει κι ένα δώρο από τον «Άγιο Βασίλη», αυτό μάλλον θα ήταν να έχουν την υγεία τους όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, γιατί την προηγούμενη χρονιά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ από τραυματισμούς και ατυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ