Δεν… υπάρχει η ΑΕΚ του Αλμέιδα: Απίστευτοι αριθμοί, σπάει όλα τα ρεκόρ

Δεν… υπάρχει η ΑΕΚ του Αλμέιδα: Απίστευτοι αριθμοί, σπάει όλα τα ρεκόρ

Αυτά που κάνει η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν έχουν ξαναγίνει στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου...

Τρένο η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Η διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ δεν επηρέασε την καλοκουρδισμένη μηχανή του «Πελάδο» που βαδίζει από νίκη σε νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Παρόλο που η κακοδαιμονία των τραυματισμών (Γκατσίνοβιτς, Ελίασον) της έχει «χτυπήσει» πολλάκις την… πόρτα, η Ενωση δεν καταλαβαίνει: Συνεχίζει στον αυτόματο, προσθέτοντας τρίποντα στο σακούλι της. Και μετά τις δυο συνεχόμενες γκέλες του Παναθηναϊκού με Ιωνικό και ΟΦΗ; Η Ενωση έχει μειώσει στους τέσσερις πόντους την απόστασή της από την κορυφή και περιμένει πως και πως το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (8/1) στην Αγιά Σοφιά.

Στον εφετινό μαραθώνιο του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Παρόλο που δεν φιγουράρει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, η Ενωση απολαμβάνει του σεβασμού του ποδοσφαιρικού κόσμου. Απαντες παραδέχονται την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που βάζει πλώρη για τον τίτλο. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε η τρομερή βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο, ο Δικέφαλος θα απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής.

Διαβάστε επίσης: Τα οικονομικά δεδομένα για τον Λάτο, η πρόταση, οι απαιτήσεις της Βαλένθια και η περίπτωση του Σουάζο

Η Ενωση δε θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος και παιχνίδι με παιχνίδι… φωνάζει πως θέλει να κάνει δικό της τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει μεταμορφώσει την ΑΕΚ, έχοντας βρει και τους κατάλληλους παίκτες που ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο του. Το τρικ με τον Λιβάι Γκαρσία, η μετατόπιση του Σέρχιο Αραούχο, και τα… μάγια των υπολοίπων έχουν εκτοξεύσει τον Δικέφαλο, που δεν σταματά να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς του. Ο Αργεντινός κόουτς καταφέρνει να παίρνει πράγματα από όλους τους παίκτες του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, με την εφετινή έκδοση της ομάδας να αποτελεί δημιούργημά του.

Μια ματιά στα στατιστικά αρκεί για να καταλάβει κανείς τα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ. Σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, η κορυφή έχει βαφτεί «κιτρινόμαυρη». Η Ενωση έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 30 γκολ, την καλύτερη άμυνα με 5 τέρματα παθητικό, ενώ έχει και τις περισσότερες τελικές (244). Παράλληλα, η Ενωση είναι πρώτη στην κατοχή της μπάλας, στα ΧGoals, καθώς και στις επαφές στην αντίπαλη περιοχή.

Και αν εστιάσουμε σε βαθμολογική συγκομιδή και ανασταλτική λειτουργία; Τότε, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα σπάει όλα τα κοντέρ. Με τους 35 πόντους σε 15 αγωνιστικές, η Ενωση ξυπνάει μνήμες από τη σεζόν 2005-2006. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο και στις αντίστοιχες αναμετρήσεις, ο Δικέφαλος είχε συγκεντρώσει 36 βαθμούς. Η τότε ομάδα του Φερνάντο Σάντος, παίζοντας σφιχτό ποδόσφαιρο (21-7 γκολ) ήταν στο -3 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Με απλά λόγια, η φετινή version των «κιτρινόμαυρων» έχει μαζέψει τους περισσότερους πόντους τα τελευταία 16 χρόνια.

Όσον αφορά το παθητικό των πέντε τερμάτων σε 15 αγωνιστικές, αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, η Ενωση γράφει ιστορία με τη συγκεκριμένη εντυπωσιακή επίδοση, καθώς, είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που δέχεται τόσο λίγα γκολ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ματίας Αλμέιδα έχει δημιουργήσει μια άμυνα από… γρανίτη. Μια άμυνα που εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά. Η μέρα με τη νύχτα με την περσινή κατάσταση, όπου η εστία της ΑΕΚ παραβιαζόταν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ο «Πελάδο» έχει βρει τα κατάλληλα στατιστικά (Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου), έχει εκτοξεύσει τον Ρότα στο δεξιό άκρο, ενώ και ο φύλακας-άγγελος που ακούει στο όνομα Γιώργος Αθανασιάδης, είναι πάντα εκεί για να κατεβάσει ρολά. Η τελευταία ομάδα που παραβίασε την κιτρινόμαυρη εστία ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ μέχρι στιγμής, μόλις σε ένα ματς έχει δεχθεί δυο γκολ ο Δικέφαλος (κόντρα στον Παναθηναϊκό με δύο πέναλτι)

Παράλληλα, η εφετινή ομάδα του Πελάδο είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς και από τη χρονιά (2017-2018) που σκαρφάλωσε στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, μετά από 15 αγωνιστικές αριθμούσε 31 πόντους με 22-8 τέρματα. Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι ότι η ΑΕΚ ήταν στην κορυφή, με τον Ατρόμητο στο -1.

Καλύτερη η ΑΕΚ και με… αποδείξεις. Η Ενωση δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο Ματίας Αλμέιδα το πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι ασταμάτητοι και αν συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, θα γράψουν ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ