Ο Σιντιμπέ θέλει να αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία

Ο Σιντιμπέ θέλει να αρπάξει από τα… μαλλιά την ευκαιρία

Το απρόοπτο με τον Ρότα δίνει την ευκαιρία στον Σιντιμπέ να πάρει θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας και να αποδείξει ότι αξίζει να τη διατηρήσει.

Με τη φήμη του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη φανέλα της Γαλλίας το 2018 να τον ακολουθεί, ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αποτέλεσε ίσως τη μεγαλύτερη – βάσει ονόματος και βιογραφικού – μεταγραφή της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Μονακό, μέλος της εθνικής του ομάδας για πολλά χρόνια, ο έμπειρος μπακ θεωρήθηκε σπουδαία προσθήκη που θα έφερνε την πολυπόθητη αναβάθμιση στο δεξί άκρο της άμυνας για την Ένωση. Ποιος να περίμενε όμως πως αυτή η αναβάθμιση θα ερχόταν με μία… μεταγραφή εσωτερικού και το μεγάλο όνομα θα καθόταν στον πάγκο;

Η ευκαιρία του Σιντιμπέ

Ο Λάζαρος Ρότα πραγματοποιεί εκπληκτική χρονιά υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα και δικαιωματικά έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού, καθηλώνοντας στον πάγκο τον Γάλλο άσο. Η αλήθεια είναι πως από το περσινό αγωνιστικό ναυάγιο των «κιτρινόμαυρων», ο 25χρονος μπακ ήταν από τους ελάχιστους, αν όχι ο μοναδικός, που διασώθηκαν. Η εξέλιξη που παρουσιάζει φέτος βέβαια, είναι κάτι που λίγοι θα περίμεναν για έναν ποδοσφαιριστή που δέχθηκε αρκετή κριτική στο ξεκίνημα της καριέρας του στην ΑΕΚ. Ο ίδιος πίστευε στον εαυτό του και με τη δουλειά του κατάφερε να εκτοξευθεί, όντας πιθανότατα ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Στο πρώτο διάστημα της φετινής σεζόν ο Ρότα βέβαια έπαιζε ουσιαστικά μόνος του για τη θέση αφού ο Σιντιμπέ ήταν η τελευταία χρονικά μεταγραφή της ΑΕΚ ενώ κι όταν ενσωματώθηκε χρειάστηκε ένα διάστημα ώστε να έρθει σε καλή κατάσταση. Κι όταν αυτό συνέβη, ο Ρότα πλέον ήταν αμετακίνητος, για αυτό και η πρώτη συμμετοχή του Σιντιμπέ ήρθε στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου ο Αλμέιδα θέλησε να ξεκουράσει τον συμπαίκτη του. Στο πρωτάθλημα έκανε ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ η μοναδική φορά που ξεκίνησε βασικός σε αγώνα της Super League ως δεξί μπακ, ήταν στο ματς με τον ΟΦΗ για να πάρει και πάλι ανάσες ο Ρότα.

Λόγω ίωσης ο Έλληνας άσος (όπως και ο Φράνσον που κόπηκε τελευταία στιγμή λόγω αδιαθεσίας) τέθηκε νοκ-άουτ από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δεύτερη συμμετοχή του Σιντιμπέ στο πρωτάθλημα, ως βασικός δεξιός μπακ. Μία ευκαιρία για τον Γάλλο σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι και ενώ έρχεται την Κυριακή το πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο μία πολύ καλή εμφάνιση του Σιντιμπέ απόψε, να τον διατηρήσει στο αρχικό σχήμα και για το παιχνίδι με τους «πράσινους». Πολλοί εξάλλου θεωρούσαν στο ξεκίνημα πως ήταν θέμα χρόνου η καθιέρωση του, αλλά ο Ρότα τους διέψευσε.

Έχει βρει το κουμπί του

Στα Γιάννενα απόψε η ΑΕΚ δεν θα έχει ούτε τον Νταμιάν Σιμάνσκι που είναι τιμωρημένος, θα έχει όμως σύμμαχό της την πρόσφατη παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων. Έξι σερί νίκες μετράει η Ένωση κόντρα στους Ηπειρώτες, τους οποίους ακόμα και στην περσινή τραγική σεζόν, κατάφερε να νικήσει και τις τέσσερις φορές που τους βρήκαν στον δρόμο τους, για την κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Φέτος οι «κιτρινόμαυροι» έχουν επικρατήσει ήδη δύο φορές του ΠΑΣ, με 2-0 στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα και με το ίδιο σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο. Στα Γιάννενα ο μοναδικός στόχος είναι φυσικά το 7Χ7 ώστε στη χειρότερη περίπτωση να διατηρηθεί το -4 από την κορυφή ενόψει του ντέρμπι.

Η τελευταία φορά που ο ΠΑΣ κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ ήταν για τη σεζόν 2020-21 όταν με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο του ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είχε επικρατήσει με 2-0 μέσα στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ βέβαια από τότε και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να δίνει αυτή τη στιγμή μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία ενώ η Ένωση μετά από χρόνια κάνει και πάλι πρωταθλητισμό ελπίζοντας πως θα είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στα Γιάννενα χθες το απόγευμα και γνώρισε την αποθέωση από περίπου 100 οπαδούς της που ζήτησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ