Ο κίνδυνος που είδε ο Μίτσελ, το ρεπό που… δεν τηρήθηκε και η απόφαση που έχει πάρει ο Φορτούνης

Ο κίνδυνος που είδε ο Μίτσελ, το ρεπό που… δεν τηρήθηκε και η απόφαση που έχει πάρει ο Φορτούνης

Ο Μίτσελ έκανε ομιλία για τα... Γιάννενα στο ημίχρονο, έδωσε ρεπό που λίγοι πήραν και ο Φορτούνης έκανε την κίνηση που κάνει τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τη Νίκαια. Δεν πέρασε παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Αλλά το έκανε με τον τρόπο που πρέπει, ώστε να μην χρειάζεται να προβληματίζεται. Τον ίδιο τρόπο που… δεν ακολούθησε δύο εβδομάδες νωρίτερα, χάνοντας μια «δική του» νίκη στα Γιαννενα. Ένα παιχνίδι που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει οδηγό για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του στην πορεία του πρωταθλήματος. Αυτό επιβεβαιώνεται από όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα των Ερυθρόλευκων με τον Ιωνικό. Μπακαμπού και Φορτούνης είχαν δώσει προβάδισμα δύο γκολ. Αλλά στο μυαλό του προπονητή τους, ήρθε η βραδιά της 21ης Δεκεμβρίου, στους Ζωσιμάδες. Και για αυτόν τον λόγο υπενθύμισε και στους ποδοσφαιριστές του τι δεν έπρεπε να κάνουν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Προνόμια με… τέσσερα «10άρια»

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. Εχουμε 45 λεπτά μπροστά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά. Να μην κάνουμε ό,τι κάναμε στα Γιάννενα. Να είμαστε σοβαροί. Να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Να πιέσουμε για να πετύχουμε κι άλλο γκολ, δεν τελείωσε το παιχνίδι», είπε σε έντονο ύφος ο Μίτσελ στους παίκτες του. Θέλοντας να βεβαιωθεί ότι δεν θα προκύψει πάλι καμιά… λαχτάρα.

Και μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έθελξε με την απόδοσή του στην επανάληψη, αλλά φαίνεται ότι οι Ερυθρόλευκοι πήραν το μάθημά τους, καθώς δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Ιωνικό να αισθανθεί ότι μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό. Με την… ασφάλεια και το «μηδέν» στην άμυνα, να είναι βασικές προϋποθέσεις εάν οι πρωταθλητές θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες να διατηρήσουν το στέμμα τους. Ή έστω να μείνουν με ρεαλιστικές πιθανότητες στη διεκδίκησή του.

ΤΟ ΡΕΠΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ

Ο Μίτσελ έδωσε ρεπό την Τετάρτη, καθώς μπορεί το παιχνίδι με τον Βόλο να πλησιάζει, αλλά ο 59χρονος κόουτς θέλει να αποφορτίσει τους παίκτες του. Σημαντική σημείωση; Ολοι όσοι δεν αγωνίστηκαν, αλλά και αρκετοί από εκείνους που έπαιξαν στη Νίκαια, βρέθηκαν κανονικά στο Ρέντη. Είτε για να κάνουν αποθεραπεία, είτε για να κάνουν έξτρα πρόγραμμα προπόνησης.

Κάτι εξαιρετικά θετικό για τους Ερυθρόλευκους. Καθώς μετά από καιρό, το σύνολο λειτουργεί ως… τέτοιο, η ψυχολογία της ομάδας έχει αλλάξει και όλοι θέλουν να είναι έτοιμοι να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, τη στιγμή που θα τους χρειαστεί ο προπονητής. Και αυτή είναι μια σημαντική νίκη του Μίτσελ. Καθώς η ομάδα του δείχνει πλέον ότι πιστεύει πραγματικά στην ανατροπή. Και ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Και την παραμικρή ευκαιρία.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ… ΡΕΝΤΗ

Ενας από αυτούς που πήγαν στο Ρέντη ήταν και ο Κώστας Φορτούνης. Ο Ελληνας επιτελικός μέσος, που πέτυχε ακόμη ένα απίθανο γκολ στη Νίκαια, κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του, βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του και έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας, υπό τις οδηγίες των ανθρώπων της ομάδας. Των ίδιων ανθρώπων που έπαιξαν κομβικό ρόλο να βρίσκεται ξανά σε κατάσταση να είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας του.

Η επιστροφή του «Φόρτου» σε επίπεδα που επιτάσσει το ταλέντο του, αλλά και η τρομερή προσήλωση στη δουλειά και ο επαγγελματισμός του, φωτογραφίζεται στην απόφαση να πάει στο Ρέντη, παρά το ρεπό. Δείχνει πώς προσεγγίζει ο ίδιος πλέον το ποδόσφαιρο και την καριέρα του. Δείχνει ότι έχει πάρει απόφασης να αποδείξει σε όλους ότι παραμένει ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ