Τέσσερις μήνες μετά είναι ένας διαφορετικός Ολυμπιακός

Τέσσερις μήνες μετά είναι ένας διαφορετικός Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και Άρης συναντιούνται ξανά μετά την τελευταία τους «μονομαχία» πριν από τέσσερις μήνες, με τους Πειραιώτες να μην θυμίζουν σε τίποτα εκείνη την ομάδα που είχε παραταχθεί στο «Κλ.Βικελίδης».

1η Αυγούστου: Ο Πέδρο Μαρτίνς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ύστερα από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι ερυθρόλευκοι ανακοινώνουν την πρόσληψη του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο της ομάδας.

Παιδί του Μαρσέλο Μπιέλσα ο 39χρονος τεχνικός φτάνει στον Πειραιά με σκοπό να βάλει ξανά στις ράγες των επιτυχιών τους Πειραιώτες.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Καραπαπά για Χάμες και… αυτοκρατορία (pic)

Με απολογισμό 4 νίκες (οι 2 στη διαδικασία των πέναλτι), 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και γκολ 20 υπέρ και 18 κατά σε 11 αγώνες, στις 18 του Σεπτέμβρη ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Λίγες μόλις ώρες μετά την ήττα από τον Άρη, εκεί όπου η ομάδα του προηγήθηκε αρχικά με τον Μασούρα, ωστόσο τα γκολ των Μαντσίνι και Πάλμα ανέτρεψαν τον σκηνικό στέλνοντας τον παράλληλα στην έξοδο.

Τέσσερις μήνες μετά από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ξανά τον Άρη, αυτή την φορά στην έδρα του, όντας πλέον με τον παλιό γνώριμο Μίτσελ στο τιμόνι του, με τους Πειραιώτες να μην θυμίζουν σε τίποτα εκείνη την ομάδα που είχε παραταχθεί στο «Κλ.Βικελίδης»

Οι 7 από τους 16 στο ματς του πρώτου γύρου είναι απόντες

Βάτσλικ, Ράμπτσιουκ, Μπα, Μανωλάς, Βρσάλικο (61’ Άβιλα), Εμβιλά, Χουάνγκ (78’ Χουάνγκ Ουί Τζο), Χάμες Ροντρίγκες (71’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (78’ Μπόουλερ), Μπιέλ, Ελ Αραμπί (61’ Μπακαμπού).

Από του 16 παραπάνω ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι του Κάρλος Κορμπεράν, μόνο οι επτά έχουν καταφέρει να διασωθούν.

Οι υπόλοιποι είτε έχουν πει «αντίο» είτε δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα του Μίτσελ, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Τόμας Βάτσλικ, οποίος βρίσκεται στα «πιτς», λόγω τραυματισμού.

Αποχώρησαν:

Μανωλάς

Μπόουλερ

Βρσαλικό

Ενώ, Μπα, Ουί Τζο, και Αγκιμπού Καμαρά δύσκολα θα βρουν χώρο την φετινή χρονιά στα πλάνα του Μίτσελ.

Ο Μίτσελ έχει τον τρόπο

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει τα τελευταία 25 χρόνια πως έχουν τον τρόπο να απορροφούν τους κραδασμούς χωρίς να επηρεάζεται αισθητά η ομάδα τους. Σε αυτό το διάστημα έκλεισαν και άνοιξαν πολλοί κύκλοι αγωνιστικά με τις αποχωρήσεις προπονητών και παικτών, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαινε πιο δυνατός και συνέχισε να κατακτά τίτλους.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξέρει να αντιδρά άμεσα, όταν νιώθει πως μπαίνουν σε κίνδυνο οι στόχοι του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε βαθιές τομές το καλοκαίρι του 2010 όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ, όπως τα άλλαξε όλα και τον Απρίλιο του 2018, φέρνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς στην Ελλάδα, παίρνοντας παράλληλα είκοσι καινούργιους ποδοσφαιριστές.

Mε την επιλογή του Μίτσελ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήξεραν πως φέρνουν έναν τεχνικό, ο οποίος ξέρει καλά τα αποδυτήρια της ομάδας, την νοοτροπία της, αλλά και το πως να κατακτά τίτλους.

Με απολογισμό 9 νίκες, 3 ήττες, 6 ισοπαλίες σε 18 ματς, ο Μίτσελ έχει καταφέρει να επαναφέρει ξανά τον Ολυμπιακό σε μια κανονικότητα.

Στα μέσα του Γενάρη πλέον ο Ολυμπιακός έχει δείξει σημάδια επιστροφής. Βαθμολογικά έχει «μαζέψει» την διαφορά από την κορυφή στο -7, αγωνιστικά έχει δείξει καλύτερα πράγματα στο χορτάρι με το 3Χ3 και το 11-0 στα γκολ να το αποδεικνύει όμως τα βασικότερο για τον Μίτσελ είναι άλλο.

Έχει βρει την 11αδα του, έχει βρει τους παίκτες που στηρίζεται, βρήκε μια διάταξη και ένα σχήμα που λειτουργεί καλά για τον Ολυμπιακό και «πατάει» πάνω σε αυτά με «όπλο», την ποιότητα, που έχει άφθονη το ερυθρόλευκο ρόστερ.

Το πλάνο με τα τρία «10αρια» φαίνεται να ταιριάζει άψογα, οδηγεί τον Ολυμπιακό σε πολλά γκολ, προσδίδοντας φαντασία και ποιότητα πάνω στο παιχνίδι του.

Το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη είναι σίγουρα μεγαλύτερης δυσκολίας, από αυτά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον Ιωνικό και τον Βόλο, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός δείχνει πως έχει βρει το «κλειδί», ώστε η ομάδα του να παίρνει το αποτέλεσμα και παράλληλα να «ψαλιδίζει» την διαφορά από την κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ