ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Με πέναλτι στο 90+5

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Με πέναλτι στο 90+5

Ο Σπόραρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής (0-1) από τους Ζωσιμάδες.

Από μηχανής… Μορέιρα για τον Παναθηναϊκό! Και ενώ φαινόταν πως η μπίλια θα καθόταν στην ισοπαλία, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς λυτρώθηκε από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις (0-1).

Με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι για παράβαση του Μορέιρα, ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε με το χρυσό τρίποντο από τους Ζωσιμάδες. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» διατήρησαν και την απόσταση τους από την ΑΕΚ. Στο +4 από την Ενωση και στο +7 από τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού

Καλύτερος από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες. Για 90 λεπτά, οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Σπόραρ να λύνει τον γόρδιο δεσμό από το σημείο του πέναλτι.

«Πράσινη» κυριαρχία

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ρίξει από την αρχή στη μάχη τον Φώτη Ιωαννίδη, αφήνοντας στον πάγκο τον Σπόραρ. Από τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του, προχωρώντας σε κατά κύματα επιθέσεις.

Οι «πράσινοι» είχαν κατασκηνώσει στο αμυντικό τρίτο του ΠΑΣ Γιάννινα, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο πρώτο λεπτό, με τον Χουάνκαρ να εκτελεί άστοχα από τα αριστερά.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βέρμπιτς να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων. Ο Σλοβένος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Τσιντώτα να αποκρούει.

Το «τριφύλλι» ήταν συνεχώς στην επίθεση, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 20′ για να πατήσει για πρώτη φορά στην περιοχή του Παναθηναϊκού ο ΠΑΣ. Στο 22′ το ωραίο σουτ του Μπερνάρντ πέρασε άουτ, ενώ στο 29ο λεπτό, ο Τσιντώτας κατέβασε ξανά ρολά. Ο Βαγιανίδης έκανε τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, εξέθεσε τον Πήλιο, αλλά είδε τον Ελληνα τερματοφύλακα να τον σταματά εντυπωσιακά.

Στο 42ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Λύτρωση με Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη. Ο Ελληνας επιθετικός κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, με τον Τσιντώτα να κατεβάζει ξανά ρολά.

Στο 61ο λεπτό ο ΠΑΣ απείλησε με τον Τσίνο, ενώ στο 66′ πέταξε στα… σκουπίδια την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σένκεφελντ γλίστρησε και ο Μπαλάν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα, με τους πρασίνους να συνεχίζουν να ασκούν πίεση στα καρέ των γηπεδούχων.

Στο 85′ η εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα και στις καθυστερήσεις ήρθε η λύτρωση για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα για παράβαση του Μορέιρα και ο Σπόραρ έγραψε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ετσι, το τριφύλλι διατήρησε το +4 από την ΑΕΚ και ετοιμάζεται για μάχες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Eραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα(77′ Λιάσος), Τζίνο, Παμλίδης, Μπάλαν, Μορέιρα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ(75′ Πούχατς), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ρούμπεν(74′ Τσοκάι), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης

Δείτε το live του αγώνα ΕΔΩ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ