Πόσους βαθμούς έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τα πέναλτι και τις αποβολές

Πόσους βαθμούς έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τα πέναλτι και τις αποβολές

Για ακόμη μία φορά ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση από την άσπρη βούλα, με το έβδομο κερδισμένο πέναλτι στο πρωτάθλημα να τον κρατά «όρθιο» στα Γιάννενα.

Αν και έφτασε μία ανάσα από την γκέλα στα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός έφυγε τελικά με τη νίκη από τους «Ζωσιμάδες» χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με τον αγαπημένο του τρόπο δηλαδή μιας και αυτή ήταν η έβδομη φορά σε αυτές τις 18 αγωνιστικές της Super League που οι «πράσινοι» βρήκαν τη λύση από την άσπρη βούλα και έβαλαν στο σακούλι τους πολύτιμους βαθμούς.

Βαθμούς που τους διατηρούν ακόμα στην κορυφή του πρωταθλήματος με +4 από την ΑΕΚ και +7 από τον Ολυμπιακό, παρότι εδώ και καιρό φαίνεται πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγκομαχάει. Χάρη στην… τεχνική υποστήριξη, ωστόσο, παραμένει σε διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και ονειρεύεται κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-3: Διαστημικοί «μπλαουγκράνα» ισοπέδωσαν τους «μερέγχες» και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Μόλις στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα με 1-0 χάρη σε ένα πέναλτι του Αϊτόρ και κάπου εκεί φάνηκε πώς θα πάει το έργο φέτος. Για την τέταρτη αγωνιστική, το «τριφύλλι» χρειάστηκε δύο πέναλτι αυτή τη φορά, για να κάνει την ανατροπή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και να «χτίσει» από το ξεκίνημα μία σημαντική διαφορά στη βαθμολογία.

Από την άσπρη βούλα ήρθε ακόμη μία νίκη σε ντέρμπι. Εκείνη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου και πάλι ο Αϊτόρ έδωσε τη λύση κάνοντας το 2-1 από τα έντεκα βήματα. Μέχρι το 80ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης έβαζε στοπ στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική, αλλά μαντέψτε τι έγινε σε εκείνο το σημείο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι, ο Αϊτόρ το μετέτρεψε σε γκολ και έδωσε άλλη μία νίκη στους «πράσινους».

Τελευταίο πέναλτι πριν το αποψινό στα Γιάννενα ήταν εκείνο στην τελευταία φάση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Ο Σπόραρ είχε ευστοχήσει δίνοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, στερώντας παράλληλα δύο από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Κι έτσι, σε μία πρόχειρη σούμα, μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει από όλη αυτή την ιστορία με τα πέναλτι τουλάχιστον 12 βαθμούς που δεν είναι σίγουρο ότι θα τους είχε σε διαφορετική περίπτωση. Δεν λέμε βέβαια ότι όλα τα πέναλτι που έχει πάρει δεν ήταν. Προκαλεί εντύπωση όμως η ευκολία με την οποία τα παίρνει ο Παναθηναϊκός και διατηρείται στην πρώτη θέση, με σημαντική μάλιστα διαφορά από τους συνδιεκδικητές. Είναι περιττό επίσης να αναφέρουμε ότι είναι με διαφορά από τον δεύτερο η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στο πρωτάθλημα.

Σε όλα αυτά βέβαια δεν γίνεται να μην υπάρξει αναφορά και στον παράγοντα «κόκκινη κάρτα» που επίσης έχει ωφελήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Ατρόμητος και ΟΦΗ έμειναν από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να παίρνουν τη νίκη στην πρώτη περίπτωση, και με το ζόρι τον βαθμό στη δεύτερη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ