Νόρντιν Άμραμπατ: Σαν το παλιό καλό κρασί

Νόρντιν Άμραμπατ: Σαν το παλιό καλό κρασί

Το... μαγικό ραβδάκι του Ματίας Αλμέιδα έχει αγγίξει και τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου ήταν το κυριότερο… ερωτηματικό για την ΑΕΚ. Σε κανονικό σίριαλ μετατράπηκε η παραμονή του στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, με το ένα καλοκαιρινό «επεισόδιο» να διαδέχεται το άλλο. Τελικά, οι όποιοι σκόπελοι ξεπεράστηκαν, η υπόθεση είχε happy end για όλους, με τις δυο πλευρές να χαράζουν κοινή πορεία. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Ο Μαροκινός άσος βρέθηκε κοντά στην έξοδο από την ΑΕΚ, λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Το θέμα επιλύθηκε, ο Άμραμπατ παρέμεινε στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» και ο Ματίας Αλμέιδα είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Τον ήθελε τον 36χρονο ο «Πελάδο» και είχε φροντίσει να το δείξει με τον τρόπο του. Η συζήτηση των δυο ανδρών ήταν καθοριστική για να υπάρξει λευκός καπνός στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Μίλησε για το μέλλον του ο Κλοπ – Φεύγει από τη Λίβερπουλ;

Λίγους μήνες μετά γίνεται κατανοητό γιατί επιθυμούσε διακαώς την παραμονή του Νόρντιν Άμραμπατ ο Ματίας Αλμέιδα. Στο καλοκουρδισμένο σύνολο που έχει δημιουργήσει και απολαμβάνει ο «κιτρινόμαυρος» κόσμος, ο Αργεντινός προπονητής έχει βρει τον κατάλληλο ρόλο για τον Μαροκινό άσο.

Ο Αμραμπατ ακολουθεί κατά γράμμα το πλάνο και τις οδηγίες του «Πελάδο», έχοντας εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο γρανάζι για την ΑΕΚ της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Στα 35 του, παραδίδει δωρεάν μαθήματα… τιμιότητας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια του Δικεφάλου για την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φάνηκε άλλωστε και στη νέα παράσταση της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που ο Νόρντιν Άμραμπατ χόρευε (ξανά) στον αγωνιστικό χώρο της «Αγιά Σοφιάς». Η Ενωση έστησε πάρτι και ο Μαροκινός είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μόνιμος «πονοκέφαλος» για τους αμυντικούς του Γιάννη Αναστασίου, δεν τους άφησε σε ησυχία. Τι κατέγραψε το κοντέρ; Μια εκπληκτική ασίστ για το κεφάλι του Ορμπελίν Πινέδα και ένα υπέροχο τελείωμα για το 4-1. Ο 35χρονος είχε κέφια ολοκληρώνοντας το ματς με απόλυτη επιτυχία στις ντρίπλες (6/6), αλλά και με μπόλικα κλεψίματα (8). Παράλληλα, μέτρησε 5/9 επιτυχημένες σέντρες (56%), αλλά και 17/23 κερδισμένες μονομαχίες (74%).

Η τεχνική κατάρτιση και η ποιότητα του Νόρντιν Άμραμπατ δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Στα 35 του ο Μαροκινός δεν σταματά να αποδεικνύει το πόσο καλός χειριστής της μπάλας είναι. Της… μιλάει της μπάλας, αν και σε μερικές περιπτώσεις κάνει υπερβολική κατάχρηση. Παράλληλα, σε κάθε ματς επιβεβαιώνει την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Δυνατός και με σωματοδομή που πολλοί θα ζήλευαν, ο Αμραμπατ μπορεί και κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του, που έχει αποφέρει μπόλικα κέρδη στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Τρανό παράδειγμα ο Νόρντιν Άμραμπατ. Την τελευταία μέρα του Μαρτίου θα σβήσει 36 κεράκια και με τα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο, δίνει την εντύπωση πως είναι πολύ νεότερος. Στη μάχη για την επιστροφή της ΑΕΚ στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου κανείς δεν περισσεύει. Ο Ματίας Αλμέιδα καταφέρνει να παίρνει το μέγιστο από τον Μαροκινό άσο και έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ