Το «μάθημα», ο… κανονικός Ολυμπιακός, οι φωνές του Μίτσελ, τα γκολ του Μασούρα και η ομάδα του Κυπέλλου

Το «μάθημα», ο… κανονικός Ολυμπιακός, οι φωνές του Μίτσελ, τα γκολ του Μασούρα και η ομάδα του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε με τον Αρη, ο Μίτσελ είδε αυτά που (δεν) ήθελε, ο Μασούρας πέταξε τη σκόνη και τώρα... Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στον Αρη. Δεν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, ανάλογο των προηγούμενων πρόσφατων αγώνων του. Δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του. Αλλά πήρε ένα κομβικό τρίποντο στην προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης στην κορυφή της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν για πρώτη φορά φέτος ενός εκ των έτερων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και παρότι δεν είχε την ίδια παραγωγή ευκαιριών και καλού ποδοσφαίρου με τα προηγούμενα παιχνίδια, η νίκη του και η υπεροχή του στον αγώνα, δεν αμφισβητείται.

Όπως δεν αμφισβητείται και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε ένα πολύ καλό μάθημα στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με τους Κίτρινους. Το σχήμα με τα τρία «10άρια» δεν λειτούργησε. Ο Αρης κλείστηκε έξω από την περιοχή του, μείωσε τους διαθέσιμους χώρους στον άξονα, ο Χάμες δεν μπήκε καθόλου στο παιχνίδι σε αυτό το διάστημα, τα μπακ δεν μπόρεσαν να ανέβουν σωστά, για να «ανοίξουν» το γήπεδο και κάπως έτσι ο Ολυμπιακό «κόλλησε», καθώς ούτε ο Χουάνγκ, αλλά ούτε και οι άλλοι τρεις «μπροστινοί» (Μπιέλ, Φορτούνης, Μπακαμπού), είχαν χώρους και καλές επιλογές. Με αποτέλεσμα ο προπονητής να δει στην πράξη, τι δεν πρέπει να κάνει η ομάδα του, όταν επιλέγει τον συγκεκριμένο σχηματισμό και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο Μίτσελ ανέβασε τους τόνους στο ημίχρονο. Ζήτησε, απαίτησε περισσότερη ένταση, πάθος και… κανονικό Ολυμπιακό. Αλλαξε το πλάνο του με τη δύσκολη απόφαση να βγάλει τον Φορτούνη από το παιχνίδι, αλλά η επιλογή του βγήκε. Ο Μασούρας πέραν του ότι σκόραρε το γκολ της νίκης, «άπλωσε» το γήπεδο, έτρεξε, απείλησε περισσότερο και παράλληλα «πέταξε» από πάνω του και τη… σκόνη της ατυχίας που τον κυνήγησε στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο.

Αυτό το υπερβολικό άγχος στην τελική προσπάθεια. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά τον αγώνα και ο Μίτσελ ελπίζει ότι από εδώ και πέρα ο Ελληνας εξτρέμ, θα δώσει ακόμη περισσότερα γκολ στην ομάδα του. Γκολ, απαραίτητα. Εξάλλου, ο «Μάσου» πέτυχε το 3ο του για τη φετινή σεζόν, αλλά συνολικά με τον Ολυμπιακό έχει 46 (και 23 ασίστ) σε 191 παιχνίδια, επίδοση που δεν τη βρίσκεις κάθε μέρα.

Στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού ο Μασούρας είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί στον έτερο μεγάλο στόχο, μετά το πρωτάθλημα. Στόχος που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου. Με τον δρόμο έως τον τελικό του Μαΐου να είναι δύσβατος. Αρχής γενομένης από τα δύο παιχνίδια με τον Αρη. Στα οποία ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές, καθώς θέλει να δώσει χώρο, χρόνο, αλλά και την… ευθύνη σε άλλους ποδοσφαιριστές να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Εκτός του Μασούρα, ποδοσφαιριστές όπως οι Σαμασέκου, Κασάμι, Ρέτσος, Βρουσάι, Ανδρούτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά και ο Τζολάκης, διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα της αναμέτρησης της Τετάρτης με τους Κίτρινους, την πρώτη για τη φάση των «8» του Κυπέλλου. Ένα παιχνίδι από το οποίο είναι πιθανό οι Πειραιώτες να στερηθούν τις υπηρεσίες του Μαρσέλο, καθώς ο Βραζιλιάνος ένιωσε ενοχλήσεις στο σημερινό πρόγραμμα και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την Τρίτη.

Η προπόνηση της Δευτέρας, πάντως, ήταν «κουτσουρεμένη», καθώς όσοι έπαιξαν την Κυριακή δεν βγήκαν στο γήπεδο, κάτι που σημαίνει ότι ο Μίτσελ έχει μόνο τη σημερινή ημέρα να ετοιμάσει τον δεύτερο αγώνα με τους Κίτρινους μέσα σε τρία 24ωρα και πρώτο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ