Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: «Θρίλερ» με happy end! (vid)

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1: «Θρίλερ» με happy end! (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι γύρισαν τούμπα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που προηγήθηκε με τον Ντίκο στο 19’ και με γκολ των Μπακαμπού (39’) και Ελ Αραμπί (76’) πήραν τη νίκη!

Ανατροπή και τρίποντο για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 19’ με τον Ντίκο, αλλά κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι με τα γκολ των Μπακαμπού (39’) και Ελ Αραμπί (76’) και να πάρουν το τρίποντο της νίκης, για την 20η αγωνιστική της Super League. Μια νίκη που τους φέρνει στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (σ.σ παίζει αύριο στην Τρίπολη με τον Αστέρα) και στο -2 από την ΑΕΚ, που υποδέχεται στις 19:30 τον Αρη στην Opap Arena.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ, εάν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα ο Μανδάς, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ήταν ο λόγος που οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην ανατροπή. Μεγάλες αποκρούσεις έκανε στο φινάλε και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να σταματάει στο 83’ τον Γκρόνινγκ και στο 90’ τον Μπάκιτς και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Διαβάστε επίσης: Φεύγει και άλλος από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ: Μια ανάσα απο τη συμφωνία λένε οι Γάλλοι

Ένα θρίλερ με happy end για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (5/2, 20:30).

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Χάμες Ροντρίγκες και Μπιέλ πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με την εξής 11άδα: Μανδάς,  Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ, Τοράρισον, Τοράλ, Τζου και Ντίκο.

Πίεση από τον Ολυμπιακό, γκολ ο ΟΦΗ

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και γυρίζοντας την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ προσπάθησαν να βρουν τα κενά στην άμυνα των Κρητικών. Στο 6’ ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Στο 12’ ο Χάμες κοντρόλαρε ωραία και έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Κολομβιανός σούπερ σταρ δεν κατάφερε να βρει συμπαίκτη του. Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους Κρητικούς να κλείνουν τους χώρους και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, στο 19’, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντίκο. Ο Τοράρισον ανέβηκε από αριστερά, έκανε το γύρισμα στον επιθετικό του ΟΦΗ, αυτός πλάσαρε με τη μία, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Κρητικών.

Αντίδραση και γκολάρα από τον Μπακαμπού

Μετά το γκολ του ΟΦΗ οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 27’ ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Χάμες. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε. Δευτερόλεπτα μετά την τελική του Χάμες Ροντρίγκες, ο Χουάνγκ ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλό του και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μανδά.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Μπακαμπού. Ο Χάμες εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές από δεξιά και Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Στο 44’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μπιέλ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο φαληρικό γήπεδο, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 1-1.

Επιβλητικός ο Ολυμπιακός, αλλά…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια και να «σφυροκοπούν» την εστία του Μανδά. Στο 48’ ο Γκάρι Ροντρίγκες ανέβηκε ταχύτατα από δεξιά και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Πεπ Μπιέλ βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και σούταρε από πλάγια θέση, μετά τη ωραία βαθιά μπαλιά που έγινε από αριστερά, αλλά η προσπάθειά του Ισπανού δεν είχε δύναμη και ο Μανδάς μπλόκαρε.

Στο 52’ ο Ιβηρας δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό μετά το άστοχο σουτ, ο Ισπανός είχε ένα ακόμα τετ α τετ με τον Μανδά. Ο Μπακαμπού γύρισε ωραία από αριστερά, ο Πεπ Μπιέλ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε εξ επαφής και στη συνέχεια μπλόκαρε.

Το πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει, αλλά να μην μπορεί να βρει το γκολ της ανατροπής. Στο 65’ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Μασούρα αντί του Γκάρι Ροντρίγκες. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δοκάρι με τον Χουάνγκ, ευκαιρίες με Ροντινέι και Μπιέλ

Στο 67’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Νοτιοκορεάτης μέσος σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά. Στο 73’ και στο 74’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες, με του Ροντινέι και Μπιέλ.

Στην πρώτη περίπτωση ο Βραζιλιάνος έπαιξε το 1-2 με τον Μπιέλ και βγήκε απέναντι από τον Μανδά, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το σουτ που έκανε ο άσος των Πειραιωτών και έδιωξε σε κόρνερ. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Χάμες μπήκε στην περιοχή του ΟΦΗ από δεξιά, γύρισε στον Μπιέλ, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά αστόχησε. Μετά τη φάση του Ισπανού, ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Ραμόν αντί των Μπακαμπού και Ρέαμπτσιουκ αντίστοιχα.

Λυτρωτής ο Ελ Αραμπί!

Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Ο Μπιέλ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Εμβιλά γύρισε στον Μαροκινό φορ και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, για την ολική ανατροπή!

Στο 83’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-1, με τους Χάμες και Μπιέλ. Ο Κολομβιανός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε. Ο Μπιέλ πήρε το ριμπάουντ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας τους ΟΦΗ το είπε «όχι».

Αποθέωση για τον Πασχαλάκη

Στο 83’ οι Κρητικοί παραλίγο να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Γκρόνινγκ. Μετά από λάθος του Εμβιλά, ο Γκρόνινγκ βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε. Μετά τη φάση του ΟΦΗ, ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές (85’), με τους Σαμασέκου και Σισέ αντί των Χάμες και Σωκράτη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκη ήταν εκεί! Ο Μπάκιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και κράτησε το 2-1, με τον κόσμο στο Καραϊσκάκη να τον αποθεώνει! Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 2-1!

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (74΄ Ραμόν), Ρέτσος, Παπασταθόπουλος (85΄ Σισέ), Ροντινέι, Χουάνγκ, Εμβιλά, Πεπ Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες (65΄ Μασούρας), Χάμες (85΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (74΄ Ελ Αραμπί).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ (82΄ Μοσκέρα), Τοράρισον (82΄ Τσιλιανίδης), Τοράλ (71΄ Μπάκιτς), Τζου (55΄ Γκρόνινγκ), Ντικό (71΄ Μπαλογιάννης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ