Ο «νέος» Ολυμπιακός, η «πρώτη» για Κανός, Μπουτούτσι στο Ρέντη και η απόφαση Μίτσελ ενόψει ΠΑΟΚ…

Ο «νέος» Ολυμπιακός, η «πρώτη» για Κανός, Μπουτούτσι στο Ρέντη και η απόφαση Μίτσελ ενόψει ΠΑΟΚ…

Ο Μίτσελ καλωσόρισε Κανός, Μπουτούτσι και με το «καλημέρα» τους είδε έτοιμους να διεκδικήσουν χώρο και ρόλο ακόμη και στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός!

Την επόμενη ημέρα από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός βρέθηκε με μείον 12 ποδοσφαιριστές από εκείνους που (ούτως ή άλλως) δεν υπολόγιζε. Αλλά και με +4 ποδοσφαιριστές, που είχε κριθεί απαραίτητο να αποκτηθούν. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που αλλάζουν σημαντικά την «ταυτότητα» των Ερυθρόλευκων. Αλλάζοντας τα άκρα. Την ταχύτητα, την ποιότητα. Και προσφέροντας στοιχεία που έλειπαν.

Οι πρωταθλητές, αρχικά απέκτησαν έναν κορυφαίας κλάσης δεξιό μπακ (Ροντινέι) στις αρχές Δεκεμβρίου, κλείνοντας ένα τεράστιο κενό στο ρόστερ τους. Καθώς ο 31χρονος μπακ όχι μόνο κέρδισε αμέσως τη θέση, αλλά ήδη ξεκίνησε να κάνει τη διαφορά. Εν συνεχεία έκαναν κίνηση-ματ με την προσθήκη του Ραμόν για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Μίτσελ να τον προορίζει άμεσα για βασικό, καθώς έχει εντυπωσιαστεί από όσα δείχνει ο Βραζιλιάνος στο Ρέντη. Αλλά το πλάνο της ριζικής αλλαγής των άκρων δεν είχε ολοκληρωθεί. Για την ακρίβεια ήταν μόνο στα… μισά του δρόμου.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Περιμένοντας το αποτέλεσμα, εκτιμάς την προσπάθεια

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν προαποφασίσει ότι ήθελαν να ενισχυθούν στα άκρα της επίθεσης. Η αρχική σκέψη αφορούσε την απόκτηση ενός εξτρέμ. Ενός ποδοσφαιριστή που δεν θα ερχόταν απλά για να συμπληρώσει τους υπόλοιπους, αλλά για να μπει με το καλημέρα στην αγωνιστική εξίσωση και να κάνει τη διαφορά. Για αυτόν τον λόγο οι πρωταθλητές δούλευαν παράλληλα σημαντικές υποθέσεις, που ήταν δύσκολο να ευοδωθούν στις πρώτες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Όταν, λοιπόν, ο Φλοριάν Τοβέν άλλαξε την (αρχικά θετική) απάντησή του και αποφάσισε να πάει στην Ουντινέζε, ο Ολυμπιακός δεν θόλωσε, δεν αγχώθηκε. Βλέπετε, ο Γάλλος μπήκε… ξαφνικά στην κουβέντα, επειδή έμεινε ξαφνικά ελεύθερος στην αγορά. Πριν από αυτόν, οι πρωταθλητές είχαν ήδη κάνει τις ενέργειές τους και είχαν αποφασίσει πώς θα κινηθούν. Η λύση προϋπήρχε. Δεν ήταν εναλλακτική. Αλλά βασική. Διότι μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή όπως ο Σέρτζι Κανός. Στα 26 του, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, με ταλέντο, ταχύτητα, γκολ, δημιουργία, ένας εξτρέμ από το πάνω ράφι. Με δυνατότητα… μονιμοποίησης το καλοκαίρι στα ερυθρόλευκα. Αλλά και κυρίως δίψα να κερδίσει τίτλους με τον Ολυμπιακό. Να αποδείξει γιατί όλα αυτά τα χρόνια είναι μέλος της ελίτ.

Ο Ισπανός βρέθηκε για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Τετάρτη και έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Αλλά δεν ήταν ο μόνος «νέος». Διότι εκεί ήταν και το τελευταίο… φτερό που έλειπε από την αγωνιστική εξίσωση. Ο Ζούμερ Μπουτούτσι έφτασε στην Ελλάδα την Τρίτη, υπέγραψε, ανακοινώθηκε, δήλωσε έτοιμος για τίτλους και στα 26 του, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Κόνιασπορ έως τώρα, εμφανίστηκε… διαθέσιμος και απολύτως έτοιμος να μπει και να παίξει. Ακόμη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οπως και ο Κανός.

Ο Μίτσελ τους καλωσόρισε και τους έβαλε αμέσως στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας του. Και το έκανε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Καθώς και οι δύο, όπως φάνηκε και στις εξετάσεις που έκαναν, είναι απολύτως έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης. Με τον Νορβηγο-κοσοβάρο εξτρέμ να είναι πιο έτοιμος αγωνιστικά, καθώς έπαιξε σε 23 αγώνες με την Κόνιασπορ φέτος, αλλά με τον Κανός να κερδίζει με το καλημέρα τις εντυπώσεις στο Ρέντη. Με την ποιότητα, το στιλ του και τον συνολικό τρόπο παιχνιδιού του. Μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και οι δύο στην αποστολή για την Τούμπα. Και ίσως όχι μόνο στην αποστολή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ