Ιωνικός – Άρης 1-0: Ιωνικάρα για σωτηρία

Ιωνικός – Άρης 1-0: Ιωνικάρα για σωτηρία

Μια σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει ο Ιωνικός απέναντι στον Άρη για την 21η αγωνιστική της Super League, χάρη στο γκολ του Μάξι Λοβέρα, με τους Νικαιώτες να πετυχαίνουν δεύτερη σερί νίκη και πρώτη φετινή εντός έδρας.

Ο Ιωνικός πήρε μεγάλη νίκη για την μάχη της παραμονής, απέναντι στον Άρη για την 21η αγωνιστική της Super League με 1-0, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάξι Λοβέρα στο 61ο λεπτό. Κακό το θέμα στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση ο Άρης μετά το γκολ του Ιωνικού, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έφυγαν με άδεια χέρια από τη Νεάπολη.

Στους 31 βαθμούς και την 5η θέση παρέμεινε ο Άρης, ξεπέρασε τη Λαμία και Λεβαδειακό ο Ιωνικός (με ένα παιχνίδι περισσότερο) και ανέβηκε στην 12η θέση.

Διαβάστε επίσης: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Όλα μηδέν στο Ηράκλειο

Ο Κουέστα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τον Άρη με τους Οντουμπάτζιο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο και Μπράμπετς να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Οι Νταμπό και Ντουκουρέ ξεκίνησαν στα αμυντικά χαφ, ο Ιτούρμπε στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Μαζικού στην αριστερή, ενώ ο Νταρίντα ήταν πίσω από τον Γκρέι που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τους Χουτεσιώτη, Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνο, Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά, Σεμπά, Λοβέρα και Μάντζη.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από νωρίς τη διάθεσή τους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να δημιουργήσουν παιχνίδι, με τον Άρη να παίρνει σχετικά γρήγορα την κατοχή αλλά τον Ιωνικό να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 8′ ήταν η πρώτη απειλή από πλευράς Άρη, με τον Χουτεσιώτη ωστόσο να μπλοκάρει με ευκολία. Λίγο αργότερα, το πλάνο του Άλαν Πάρντιου χάλασε, καθώς ο Άγγλος τεχνικός είδε τον Ντουκουρέ να να τραυματίζεται και να αποχωρεί από το ματς, με τον Νταμπό να καλύπτει τη θέση του και τον Ματέο Γκαρσία να περνάει στο ματς.

Το παιχνίδι συνέχισε να κυλάει χωρίς μεγάλες ευκαιρίες, με τον Άρη να δοκιμάζει να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων κυρίως με μακρινά σουτ, με τον τερματοφύλακα των Νικαιωτών να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο 23′ ο Οντουμπάτζιο είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον ποδοσφαιριστή του Άρη να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τον Χουεσιώτη να πέφτει και να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μαζικού δοκίμασε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα αλλά η σέντρα του Λοβέρα πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα δεν ήταν διαφορετική σε σχάση με όσα συνέβησαν στα πρώτα 45 λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ωστόσο ο Ιωνικός κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Σεμπά έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και βγήκε τετ-α-τετ με τον Κουέστα ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν οφσάιντ αλλά η μπάλα φάνηκε να πηγαίνει στον Σεμπά από παίκτη των «κιτρινόμαυρων». Ο Λοβέρα ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Άρης παραλίγο να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει. Στο 62′ ο Μαζικού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ρομαό απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκρέι βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, με τον γκολκίπερ του Ιωνικού να βγαίνει νικητής. Στο 70′ οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το γκολ, ο Ιτούρμπε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, δύο παίκτες δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα προς την εστία, ο Οντουμπάτζιο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Νταρίντα δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε μακριά.

Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν στα εναπομείναντα λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης αλλά ο Ιωνικός αμύνθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και κατάφερε να πάρει το τρίποντο που του δίνει μεγάλη ψυχολογία ενόψει της μάχης της παραμονής στην κατηγορία.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (86′ Μπουένα), Φαντιγκά (86′ Καμπράλ), Σεμπά (90+3′ Μάσας), Λοβέρα (70′ Αντούνες), Μάντζης (70′ Μάνος).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο (78′ Ρουπ), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (13′ λ. τρ. Γκαρσία), Νταμπό (78′ Εμπακατά), Μαζικού (66′ Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78′ Καμάτσο), Γκρέι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ