Κανός ο… 41ος – Το ρεκόρ που κατέγραψε ο Ισπανός στην Τούμπα

Κανός ο… 41ος – Το ρεκόρ που κατέγραψε ο Ισπανός στην Τούμπα

Ο Σέρτζι Κανός που έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το μοναδικό ρεκόρ που έχουν οι ερυθρόλευκοι στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην Τούμπα την Κυριακή, σε ένα ματς όπου το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων, Σέρτζι Κανός έκανε το ντεμπούτο του.

Ο Ισπανός εξτρέμ που αποκτήθηκε από την Μπρέντφορντ την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο ντέρμπι με τον Δικέφαλο του βορρά, ερχόμενος από τον πάγκο και αγωνίστηκε για περίπου 34 λεπτά με τη νέα του ομάδα.

Ο Κανός είχε θετική παρουσία, έδωσε «μάχες», ενώ την ίδια ώρα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο ρεκόρ του Ολυμπιακού στη φετινή Superleague. Ο 26χρονος πλάγιος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών με την πρώτη του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα, ανέβασε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί με τους πρωταθλητές στο φετινό πρωτάθλημα στους 41 μέχρι στιγμής.

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχει φτάσει έναν αριθμό που δεν έχει υπάρξει ανάλογος και την ίδια ώρα επιβεβαιώνει και τις πολλές αλλαγές που έχει επιφέρει ο Μίτσελ από τον ερχομό του στην ομάδα και μετά.

Από εκεί και πέρα, ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Ζούμερ Μπουτούτσι. Αξίζει να σημειωθεί πως από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και σήμερα, πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα των Πειραιωτών έχουν αποχωρήσει.

Ενδεικτικά, από τους 41 ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει φέτος στο πρωτάθλημα και από τους 46 που έχουν χρησιμοποιηθεί είτε στη Super League, είτε στο Κύπελλο, είτε στην Ευρώπη, έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ οι 18 ποδοσφαιριστές, με τις περισσότερες αποχωρήσεις να γίνονται στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, από τον Ολυμπιακό στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο έφυγαν οι Κώστας Μανωλάς, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, Μαμαντού Κανέ, Μαντί Καμαρά, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Αχμέντ Χασάν, Ζοάο Καρβάλιο και Τικίνιο Σοάρες, που είχαν χρόνο συμμετοχής, έστω και ενός λεπτού.

Τον Ιανουάριο, όπου ο Μίτσελ είχε προαναγγείλει ότι ήθελε πιο μικρό και ευέλικτο ρόστερ, αποτέλεσαν παρελθόν είτε ως δανεικοί, είτε ως ελεύθεροι, είτε με μεταγραφή άλλοι 10 παίκτες. Πρόκειται για τους Τόμας Βατσλίκ, Σίμε Βρσάλικο, Λεονάρντο Κούτρης, Γκονζάλο Άβιλα, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Πιερ Κούντε, Αγκιμπου Καμαρά, Τζος Μπόουλερ, Ουί-Τζο Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι οποίοι επίσης είχαν επίσημη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως δεν βρίσκονται πλέον στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρόστερ είναι και Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος έχει παίξει στο πρωτάθλημα, όμως δεν υπολογίζεται και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τον δώσει, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Κένι Λαλά και ο Ντιμπί Κεϊτά, οι οποίοι έφυγαν, αλλά δεν κατέγραψαν ούτε ένα λεπτό συμμετοχής με τη φανέλα των Πειραιωτών φέτος σε καμία διοργάνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ